Şimdi Ara

Çamaşır makinesi çamaşırları deliyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    5 yıldır bitmeyen sorunlarıyla kullandığım makine giysileri deliyor bazen parçalıyor.
    İlk zamanlar (6-7 ay) sorun yoktu.sonra ufak ufak başladı derken nohut büyüklüğünde delikler oldu artık.kazanı değiştirdiler ama sorun yine çözülmedi tekrar servisi aramayı düşünüyorum , yine aynısı olucak.
    Makineyi iade etme veya model değiştirme gibi bir hakkım varmı? Gerçi bunun için biraz geçmi bilmiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi storm170 -- 26 Ekim 2014; 16:41:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çamaşır Makinesi Çamaşırları Deliyor: Nedenleri ve Çözümleri

Çamaşır makinenizin çamaşırları delduğunu fark ederseniz, bu sinir bozucu ve maliyetli bir sorun olabilir. Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır ve bunları gidermek için uygulayabileceğiniz çözümler şunlardır:

Yıpranmış veya Hasarlı Çamaşır Makinesi Tamburu: Çamaşır makinesi tamburu zamanla yıpranabilir veya hasar görebilir, bu da çamaşırlara takılmasına ve yırtılmasına neden olabilir. Tamburu düzenli olarak kontrol edin ve herhangi bir hasar veya aşınma belirtisi fark ederseniz bir teknisyen çağırın.

Aşırı Yükleme: Çamaşır makinesini aşırı yüklerseniz, çamaşırlar tamburda düzgün şekilde dönmeyebilir ve birbirine sürterek delinebilir. Makinenin kapasitesini aşmamaya özen gösterin.

Yanlış Yıkama Programı: Bazı yıkama programları, hassas kumaşlar için uygun değildir. İnce çamaşırları veya hassas kumaşları yıkarken, "hassas" veya "el yıkama" gibi özel bir program seçin.

Çok Fazla Deterjan veya Çamaşır Suyu: Aşırı deterjan veya çamaşır suyu kullanmak, kumaşları zayıflatarak yırtılmalara karşı daha hassas hale getirebilir. Ölçümlere dikkat edin ve talimatları izleyin.

Fermuar veya Düğme Hataları: Fermuarlar veya düğmeler düzgün şekilde kapatılmamışsa, çamaşırların tamburda takılmasına ve yırtılmasına neden olabilirler. Çamaşırları yıkmadan önce tüm fermuarları ve düğmeleri kontrol edin.

Kurutma Makinesi Kullanımı: Çamaşırları aşırı ısıda veya çok uzun süre kurutma makinesi kullanmak, kumaşları küçültebilir ve hasar verebilir. Kurutma talimatlarını dikkatlice izleyin ve çamaşırları fazla kurutmayın.

Çözüm:

• Çamaşır makinesi tamburunu hasar veya aşınma açısından düzenli olarak kontrol edin.
    • Makineyi aşırı yüklemeyin.
    • Hassas kumaşlar için doğru yıkama programını seçin.
    • Ölçülere uygun şekilde deterjan ve çamaşır suyu kullanın.
    • Fermuarları ve düğmeleri yıkarken kapatın.
    • Çamaşırları kurutma makinesinde aşırı ısıda veya çok uzun süre kurutmayın.

Bu çözümleri uygulayarak, çamaşır makinenizin çamaşırları delmesini önleyebilir ve uzun süreli kullanımını sağlayabilirsiniz. Sorun devam ederse, bir teknisyen çağırmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: storm170

merhaba arkadaşlar ,
    5 yıldır bitmeyen sorunlarıyla kullandığım makine giysileri deliyor bazen parçalıyor.
    İlk zamanlar (6-7 ay) sorun yoktu.sonra ufak ufak başladı derken nohut büyüklüğünde delikler oldu artık.kazanı değiştirdiler ama sorun yine çözülmedi tekrar servisi aramayı düşünüyorum , yine aynısı olucak.
    Makineyi iade etme veya model değiştirme gibi bir hakkım varmı? Gerçi bunun için biraz geçmi bilmiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

gec bir cevap olabilir ama kapak lastiği ile ilgili olabileceğini duymustum. benim makiade de olmuştu ama ben tamir ettirmedim. yenisini aldım. makina zaten eskiydi. ya kazandan ya da lastiktendir (kazan ile kapak arasındaki lastik. kapak lastiği)demişlerdi. ama maliyeti o eski makine için fazla olacak diye yenisini aldım

• Makine marka modeli nedir?
  • Karub77 K kullanıcısına yanıt
    Hotpoint aqualtis aq9d49x

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayri77 H kullanıcısına yanıt
    Servisi çağırıp lastik değişimi yaptırdık. Daha yeni delinen birşey farketmedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tambur ağzı veya lastikten kaynaklanan bir durum. Size revize edilmiş bir lastik verdilerse sorun olmaz tahminim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çamaşır makinası prizi eridi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.