Şimdi Ara

Çamaşır Makinasında CALGON,Bulaşıkta TUZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Calgonun ilk çıktığı sıralarda öyle reklamı yapıldı ki (hala yapılıyor) sanki makinaya elektrik kadar gerekliydi.Reklamlardaki görülen kireçlenmeyi görüp 3 yıl kadar kullandık,daha sonra kullanmamaya başladık.

Aradan 6 yıl geçti makinayı kireçlenme harici bir sebeple yeniledik.İyi ki de calgon kullanmamışız dedik.

(Tabi calgonun kesinlikle kullanılması gereken yerler olabilir,bu bulundugunuz yerin şebeke şuyundaki kireç miktarıyla ilgili)

İstanbul'daydık ve kullanmadık..Yeni makinamızda da kullanmıyoruz

Şimdi merak ettiğim bulaşık makinasındaki tuz da kullanılmasa olur mu?

(Gerçi Tuz'un kilogram fiyatı Calgonun yanında komik kalsa da bu tür firmalara fazladan 5 kuruşum gitmesin isterim)

• Bulaşıklarınız bembeyaz olur ve 5-6 kere tuzsuz kullanırsanız tuz kutusu da bozulur.(reçinesi işlevini yitirdiğinden) Daha sonra tuz koymanız birşey ifade etmez.Tuz kutusunu komple değiştirmeniz gerekir.Ondan böyle birşeye kalkışmamanızı öneririm.

Tuzun asıl amacı makineyi değil,bulaşıkları kireçten korumaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 2 Mayıs 2008; 1:59:54 >
  • calgon kadar gereksiz bir ürün yoktur sanırım

bizim makinada 8 yıllık oldu ve günden enaz 2 defa çalışrı

gün gelir 4 defa çalıştığı vardır

yani normal bi ailenin 50 yıllık kullanımına denk

ama kesinlikele öyle kireçlenme vs sorunu yok
  • Biz de 11 yıldır makinaya hiç koymadık. Haftada en az 8-10 kere çalışır.
    Makina sadece 1 kere arızalandı, o da su boşaltma pompası bozulmuş 50 Ytl'ye değişti. Kireçle falan alakası yok yani. Bence birileri milleti enayi yerine koyup kaz gibi yolan bu firmaya bir dur demeli. Deterjandan bile pahalıya satılıyor kg'mı.

Düzeltme:İmlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 1 Mayıs 2008; 23:58:57 >
  • Yıllardır saçma sapan reklamlarla cahil halkı kandırıp paralarını alıyorlar. Son reklamına bakın. Bembeyaz kireç içinde bir makina....Hiç böyle bir makina olurmu ? Boya tabancasıyla her tarafına kireçmi püskürüyor bu makinanın ?....REZİSTANS KİREÇLENSE NE OLUR ? KİREÇLENMESE NE OLUR ? TUGLA REZİZTANS ISISTICI OALRAK KULLANILMIYORMU ?....öNEMLİ OLAN ISIYI DIŞARI VERMESİ....SERAMİK REZİSTANSLAR YOKMU ? MAKİNADA ÖYLE OLURSA BİLE ÇALIŞIR...ISI VERİR....ALDATMACA......KANDIRMACA....Saygılarımla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Bulaşıklarınız bembeyaz olur ve 5-6 kere tuzsuz kullanırsanız tuz kutusu da bozulur.(reçinesi işlevini yitirdiğinden) Daha sonra tuz koymanız birşey ifade etmez.Tuz kutusunu komple değiştirmeniz gerekir.Ondan böyle birşeye kalkışmamanızı öneririm.

Teşekkür ederim candoğan 62.Siz söylüyorsunuz diye tuz alıp koyacağım bulaşık makinasına.

Ama tuzun fiyatını da calgon gibi yükseltirlerse,ondan da vazgeçerim
  • Çamaşır makinesinde yıllardır biz de kireç çözücü falan kullanmıyoruz, hiçbir problemle karşılaşmadık.Bulaşık makinesine gelince, o test çubuğuyla ölçtüğümde sudaki kireç oranı düşük çıkmıştı ve tuz etkili tablet kullanıyoruz.Yeterli geleceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobita -- 2 Mayıs 2008; 12:18:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Calgon hiç işe yaramıyor dedi yetkili servis.Geçenlerde çamaşır makinemin rezistansı patladı ve değiştirdik.Eski rezistansın üzerinde hiç de Calgon reklamlarındaki gibi kalın kireç tabakası yoktu.Çok az bir birikme vardı.Ben Denizli'de oturuyorum sularımız çok kireçli örneği Pamukkale.Ben Omomatik kullanıyorum üzerinde içinde kireç önleyici olduğu yazıyor gerçekten de doğruymuş.Calgon çok pahalı rezistans ise 20 YTL.Makinem alındıktan 5 yıl sonra arıza verdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Powershot S2

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Bulaşıklarınız bembeyaz olur ve 5-6 kere tuzsuz kullanırsanız tuz kutusu da bozulur.(reçinesi işlevini yitirdiğinden) Daha sonra tuz koymanız birşey ifade etmez.Tuz kutusunu komple değiştirmeniz gerekir.Ondan böyle birşeye kalkışmamanızı öneririm.

Teşekkür ederim candoğan 62.Siz söylüyorsunuz diye tuz alıp koyacağım bulaşık makinasına.

Ama tuzun fiyatını da calgon gibi yükseltirlerse,ondan da vazgeçerim

o zaman deterjanda koyma

ne saçma bi cevap

adamlar gereksiz olsaydı tuz koyma yeri yaparmıydı makinaya

sen hiç calgon koyma yeri duydunmu

duymadın

demekki gerekli değil

• quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

duymadın

demekki gerekli değil

Çok basit ama güzel bir mantık.
  • valla ben 10 u bir arada calgonit kullanıyorum diğerlerine hiç gerek yok tuz muz ne var ne yok hepsibirada
  • quote:

o zaman deterjanda koyma

ne saçma bi cevap

duymadın

demekki gerekli değil

Ben saçma bir şey göremedim yazdıklarımda?
    candoğan 62'nin cevabı yeteri kadar doyurucuydu,evet onun yazdıkları üzerine gerçekten alıp kullanacağım.Çünkü onun beyaz eşyalar hakkındaki tecrübesine güvenirim.

Önceki mesajımda yazdığım ikinci cümlenin sonunda ise bir gülücük işareti var belki senin bilgisayar göstermiyordur onu?Tamam mı saçma yorum yazmayan arkadaşım?

• Dört yıldır çamaşır makinamıza calgon denen zırvalığı koymadık allaha şükür bi sorun yok umarım bundan sonrada olmaz ev ist anadolu yakasında ona vereceğin parayla zaten 10 yılda bi makina parası eder.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Powershot S2

quote:

o zaman deterjanda koyma

ne saçma bi cevap

duymadın

demekki gerekli değil

Ben saçma bir şey göremedim yazdıklarımda?
    candoğan 62'nin cevabı yeteri kadar doyurucuydu,evet onun yazdıkları üzerine gerçekten alıp kullanacağım.Çünkü onun beyaz eşyalar hakkındaki tecrübesine güvenirim.

Önceki mesajımda yazdığım ikinci cümlenin sonunda ise bir gülücük işareti var belki senin bilgisayar göstermiyordur onu?Tamam mı saçma yorum yazmayan arkadaşım?

o hep bunu yapıyor yerlici o

• o hep bunu yapıyor yerlici o

Herneyse boşverdim ben de.

Televizyona neredeyse hiç bakmam,dün calgon'un reklamına denk geldim.Reklamda sanki 7-10 yıl önceki

makinadaki kireç miktarında %60-%90 gibi artış yapmışlar..Bırakın rezistansı ,kazanın dışına bile resmen kireç

püskürtüp o şekilde çekmişler reklamı

Yukarıda arkadaşın dediği gibi calgona 7-10 yıl bir sürede verilecek parayla yeni makina alınır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.