Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinesi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ,

    Aşağı yukarı on bin lira bütçe ile alınabilecek en iyi kurutma makinesini arıyorum.

    Bosch WTH85201TR ve Arçelik 920 KMW modelleri arasında kaldım.

    Bu modelleri seçme sebebim 'hassas' fonksiyon tuşları bulunması. Yani anladığım kadarıyla kurutma programını seçip ekstra bu tuşa basınca daha hassas işlem yapıyor ve olası çekme yıpranma durumlarını önlüyor.

    Daha uygun fiyatlı modellerde bu tuş bulunmuyor.

    O tuş olmadan da olur derseniz ya da 'hassas' tuşu bulunmayan bir cihaz kullanıp memnun kaldıysanız tavsiyelerinize açığım.




  • Merhaba.
    Siemens ve Bosch marka kurutmaların tamamında nem sensörü bulunmaktadır.
    Çekme konusu bu yüzden yaşanmaz. Buna rağmen hafif küçülme olan tekstillerde de artık kumaşta arayabiliriz sorunu. =)

    Saygılar.

    Serdar Çetin
    05533976676
  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt

    Nem sensörü olmayan kurutma makinesi var mı ki?

  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim Arçelik'te var mesela.
    Sensör olmadığından makine kurusa dahi devam ediyor diye biliyorum ama yanlışım varsa düzeltin hocam lütfen.
  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt

    Nem sensörü denen şey mikroçipler yaygınlaştığından beri yani 20 seneyi aşkın bir süredir istisnasız bütün kurutma makinelerinde vardır. Kurutma makinesinin temeli budur. Nasıl ki çamaşır makinesinde termostat vardır, yıkama suyu seçtiğiniz sıcaklığa geldiğinde ısıtma devreden çıkarsa, kurutma makinesinde de nem sensörü bu kadar temel bir parçadır.


    Bunu söylemeniz o kadar komik ki; bir araba markası reklam çekse "bizim ürettiğimiz arabada direksiyon var sadece gitmek istediğiniz yöne çevirmeniz yeterli" dese bu kadar komik olmaz.


    sattığınız markanın Bir özellik ya da donanımından bahsederken araştırmanızı öneririm komik duruma düşmemek adına.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 27 Nisan 2022; 20:21:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shopsiemens

    Benim bildiğim Arçelik'te var mesela.
    Sensör olmadığından makine kurusa dahi devam ediyor diye biliyorum ama yanlışım varsa düzeltin hocam lütfen.

    Siemens - Bosch'un kurutucuları daima tek yönlü dönüyor ve büyük parça eşyaları tortop ediyor diye duydum . Bir de Bosch Siemens kurutucuları her sene servis bakımına ücretli olarak gitmeli diye söylentiler var . Öyleyse fazla fazla para vererek bu markaları tercih etmenin ne manası var ki ? Bu söylentilerin doğruluk payı nedir ?

    @shopsiemens

    @K-E-N-A-N




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyingfortress -- 28 Nisan 2022; 16:48:40 >
  • Flyingfortress F kullanıcısına yanıt

    Evet Bosch Siemens kurutma makinelerinde sadece tek yönlü kurutma olayı var. Büyük parçalar birbirine dolanıyor ama aşırı bir dolanma durumu ve nemli kalma olayına ben rastlamadım.


    Kendi kendini temizleme olan modellerin bazılarında kondenser ulaşmak için kapan var bazılarında yok.


    Bu modelleri çok dikkatli kullanmak lazım. En ufak bir dikkatsizlikte kondenser hav kaçıyor ve temizlemek için makineyi sökmek gerekiyor. Benim elim teknik işlere yatkın olduğu için makineyi servisin fark edemeyeceği şekilde söküp yeniden toparlayabiliyorum. Benim için ciddi bir problem değil bu ama sıradan bir kullanıcı kendi kendi temizler diye satılan bir makinenin temizliği için servisle muhatap olmak zorunda kalmamalı bu Bosch Siemenin ciddi bir tasarım hatası. Ben bu durumu bilerek makineyi aldım. Makineyi alırken piyasadaki en düşük enerji tüketimine sahip olan modeldi(halen öyle) yani öncelikleriniz önemli aslında. Benim önceliğim düşük enerji harcaması idi.





  • O halde kendi kendini temizleyen kondenser özelliği bulunmayan bir makine almak daha mı mantıklı?

    Bosch olursa WTH85201TR Serie 4 modeli olur fiyatı dolayısıyla hem bu modelde kendini temizleyen kondenser yok sanırım. Arçelikte ise aynı fiyata daha donanımlı makineler var. Çamaşır makinesi Bosch olduğu için kurutucuyla uyumlu olsun diye Bosch düşünüyorum ama hem servis bakım olayı hem de fiyat beni Arçelik'e itiyor.


    Daha önce hiç kurutucu tecrübem olmadı o sebeple teknik açıdan şöyle olsun böyle olsun diyemiyorum . Tek beklentim çamaşırı yıpratmasın , küçültmesin, toz olayını ortadan kaldırsın, öyle her sene bakıma gitmesin. Yani her sıradan tüketicinin klasik beklentileri.


    @K-E-N-A-N




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyingfortress -- 29 Nisan 2022; 22:59:11 >
  • Flyingfortress F kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

    Ancak dönüş yapabildim kusura bakmayın lütfen, bununla ilgili ufak bir video çekmiştim izlerseniz fikir verebilir.

    Saygılar.

    Serdar Çetin
    05533976676








  • Flyingfortress F kullanıcısına yanıt

    Merhabalar;


    Farklı marka olmasına takılmıyor iseniz Bosch dan biraz daha uygun fiyata daha iyi bir marka model olarak benim tavsiyem

    Electrolux EW8H3966IB olur.

    Burada 9.300₺ ye bulunabiliyor. Site hakkında çok bir fikrim yok. Ancak en uygun fiyat olarak burada gözüküyor.

    Kendim de aynı model kurutmayı 5 aydır kullanıyorum çok memnunum. Çekme yıpratma olayı yaşamadım. Tüm hav saç kılları tüyleri çok güzel bir şekilde topluyor.


    Electrolux un avantajları;


    + Fiyat


    +Daha geniş tambur hacmi 118 lt ve 9 kg( Bosch 112 lt 8 kg)


    + 4 katmanlı tek filtre ile filtreleme sistemi. Sadece tek filtreyi temizleyerek temizlik işini tek seferde bitirebilirsiniz.


    + Özel Karışık XL programı( 6 kg kapasiteli olması gerçekten iyi bu Bosch da Mix programı olarak geçer 3 kg kapasiteli) bu programda karışık kumaş türlerini pamuklu sentetik pantolon tişört havlu atlet çekme küçültme olmadan aynı anda verimli kurutabilirsiniz. Benim en çok kullandığım Program kompresörü ara ara kapatıyor 50 dereceyi görmeden genelde 40-45 derece arasında ısıyı tutarak kurutma yapıyor. 5 dk da bir de yön değiştiriyor ortalama.


    + Özel Nevresim XL programı( 4.5 kg kapasitesi var) yani makinenin yarı kapasitesi kadar. Böyle olmasının sebebi de nevresimler kuruyunca çok yer kaplamaya başlıyor ağzına kadar 9 kg tam yük nevresim atarsanız kurutur ama aşırı kırışıklık oluyor. En fazla 2 nevresim takımını yüzeysel nemlilikler olmadan çok sık bir şekilde sağa sola çift yön yaparak verimli sorunsuz bir şekilde kurutuyor. Karışık XL programında olduğu gibi burada da ara sıra kompresörü ısıyı düşürmek için kapatıyor.


    + Özel Yünlü programı. Bu programda makine tambur hızını 100 devire çıkararak yünlülerin tambur içinde çarpmamasını serili gibi kurutma hissiyatını yaratmaya çalışıyor. Ancak ben yünlü kıyafetleri atmanızı tavsiye etmiyorum bazı yünlü kumaşlar hafif çekme yapabiliyor hakiki yün kazak gibi. Yine de bu programı belki ayakkabı kurutmak için kullanılabilir. Bu programda ayakkabı kurutanları gördüm tambura yapıştırdığı için. Ancak ben denemedim.


    + Kondanseri yıkama özelliğine sahip olan bir model değil böylece kondansere toz kaçsa bile çamurlaşma olmuyor fırça ve süpürge yardımıyla kondanseri temizleyebilirsiniz.


    + Bosch modelinde olmayan iç tambur aydınlatması var.


    + Bosch modelinde olmayan gider tahliye kiti var. Eğer makineyi koyacağınız ortamda gider varsa gider kitini bağlarsanız su tankını boşaltmak ile uğraşmıyorsunuz.



    Tercih sizindir şimdiden hayırlı uğurlu olsun :)






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 30 Nisan 2022; 0:29:58 >




  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

    Merhaba.,

    Zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim :).

    Electrolux gayet iyi görünüyor fakat ben yaşadığım ilin küçük olması nedeniyle yalnızca servis ağı geniş olan markaları tercih edebilirim. Ya Arçelik olacak ya da Bosch.

    Bosch olursa WTH85201TR olur büyük ihtimalle. Bu model hakkında düşünceleriniz nedir? Evet biliyorum elbet daha üst modeller var ama malum fiyatlar çok uçuk. Ya da Arçelik'ten önerebileceğiniz bir model var mı ?

  • Flyingfortress F kullanıcısına yanıt

    O zaman Arçelik almanız en mantıklısı olur.


    Arcelikte de tek dikkat etmeniz gereken şey; bazı modellerde kondenser önünde sünger filtre yok. Bu modellerde kapakta çift filtre var. Bazılarında da kondenser önünde sünger filtre var ve kapakta da tek filtre var.


    Yapmanız gereken şey şu; kondenser de filtre yoksa kondenser için olan filtre de serviste satılıyor ve bire bir uyuyor. Bu filtreyi alıp takmanız. Ya da kapaka tek filtre varsa kapağa da 2 katlı filtre almanız.


    Yani arcelikte hangi modeli alırsanız alın servisten lazım olan filtreyi alıp makineyi 3 kademe filtreli hale getirmeniz. Ben bu şekilde bekodan kurutma makinesi alıp 3. Filtreyi de servisten alıp taktım. Kondenser de en ufak toz bile yok 1.5 senedir.

  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Hocam anlattığınız bilgilerle arçelik grundig hangi model almak gerek. Yani filtreler ile birlikte uzun süre kullanabileceğimiz
  • Bosch mu Arçelik mi derken Grundig Gdh 92 tercih ettim. Fiyatının uygun olması ve geniş servis ağı beni bu Grundig'e yöneltti.

    Hepsiburada aracılığıyla Grundig Türkiye sayfasından aldım. Çevremde Grundig kurutma kullananlar vardı olumsuz yorum yapmadılar ben de e hadi madem diyerek aldım geçtim.

    Kurutma makinesi ihtiyacı olup hangisini alma kararını vermekte zorlanan arkadaşlar için makineden biraz bahsetmek istiyorum.

    Malzeme kalitesi hiç de kötü değil, beni tatmin etti ki bunu Bosch marka cihazlar kullanan biri olarak söylüyorum.

    Kazan hacmi 9 kg olmasına bağlı olarak epey geniş , yorgan vb. kurutmak isteyenlere ideal.

    Sessiz değil fakat hiçbir kurutma makinesi sessiz değil zaten. Gündüz vakti makinenin bulunduğu odanın kapısını kapatınca duyulmuyor. Gece zaten kullanmıyoruz. Sessiz değil dediysem de traktör gibi de değil hani , çamaşır makinesinden biraz sesli o kadar. Yani katlanılır seviyede. Ki benimki laminat yüzeyde duruyor, beton gibi daha düz yüzeylerde daha stabil ve sessiz çalışabilir bunu servis de söyledi.

    Su boşaltma kiti de var , tankı da. Yer durumunuza göre hangi şekilde isterseniz kullanırsınız. Bizde tank kullanılıyor her kurutmada boşaltıyoruz bize zor gelmiyor.
    O suyu temizlik suyu olarak kullanabilirsiniz bizde öyle, yeri gelmişken söylemiş bulunayım su tasarrufuna lütfen önem verelim hayatın her alanında.

    Giysilerin tozunu kılını iyi topluyor ve bu tozlar kazan önündeki ilk filtrede birikiyor o da her kurutma sonrası temizlenmeli . Bu işlem de zor değil. As , kurumasını bekle , tozunu çırp vb. gibi işleri yapmaktansa iki dakikada tank suyunu boşaltıp filtre temizlemeyi tercih ederim.

    Programları yeterli ve ideal. Bornoz , havlu ve iç çamaşırlarını pamuklu ekstra kuruda, nevresim ve çarşaflari pamuklu dolap kuruluğunda , renklileri sentetik dolap kuruluğunda ve kotları kot programında kuruttuk hemen dolaba katlayıp yerleştirecek kadar kuru çıktı. Ama bir defa içini çok doldurmuştuk çok az nemli kalan bölgeler vardı süreli 30dk tekrar kuruttuk tam kurudu. Yani kurutma makinesi tıka basa dolmamalı. Çamaşır içinde rahat rahat dönebilmeli. Şunu da söyleyeyim çok dolunca kurumama olayı her markada olur. Bu makine hatası değildir.

    Hassas kazak ve hırka da kuruttuk narin programda zarar vermeden kuruttu. Fakat zor kuruyan bir kazaksa sentetik ayarında kurutmak gerekiyor. Narin program düşük ısıda işlem yaptığı için zor kuruyan bir kumaşı nemli bırakabilir.

    Programlar üç saat iki buçuk saat gibi uzun süreler veriyor başta ama içindekiler erken kurursa süreyi düşürüyor öyle üç saat çalışmıyor.

    Kazanı galvaniz ama benim hiç çelik takıntım olmadı , kazanın çelik olmasından ziyade büyük olması önemliydi o yüzden 9 kg tercih ettim. Çelik takıntısı olanlar 8 kg modeline baksınlar o çelik.

    En beğendiğim özelliği de kazan tek yönlü dönmüyor. Arada bir ters yöne de dönüyor . Nevresim çarşaflar için iyi bu dolanmasınlar diye.

    Kazan ışığı var açma kapama tuşuna ilk basınca yanıyor, program başlayınca sönüyor.

    Alttaki tekmelik kısmında bulunan filtre de ortalama beş kurutmada bir temizlenmeli. Biz elektrikli süpürge ile yapıyoruz. Makineyle beraber yedek filtre de geliyor olur da filtreyi yikarsaniz hemen diğerini kullanılsın diye .

    Ne kadar önemli olur bilmiyorum ama makinenin dış görünüşü gayet şık. Biz mecburiyetten yatak odasına kurdurduk çirkin durur diye düşünüyorduk ama siyah kapaklı olduğundan hoş durdu. Zaten makine gelmeden önce koridorda üç adet çamaşır askısı vardı, hem görsel zevki bozuyordu hem de alanı daraltıyordu. Üç koca askı mı yoksa bir tane makine mi deseler tabii ki bir makineyi seçerim.

    Elektrik faturasına yansımasını henüz göremedim. Fatura gelince buraya unutmazsam eklerim .

    Şimdilik çamaşırlarda çekme yıpranma yapmadı gibi ama uzun vadede yapar mı bilemem. Günlük hayatın zaten yeterince stres ve koşuşturma ile dolu olması sebebiyle kurutucu alıyoruz , ben yorulacağıma çamaşır bir sene erken eskisin ne yapayım.

    Şimdi özetlemek gerekirse memnun muyuz , evet. Tavsiye eder miyiz , evet. Bosch Siemens grubunu da inceledik ama on iki bin liradan başlıyor . Yıkanan çamaşırı makineden çıkarıp kendi içine koyup kurutup dolaba yerleştiriyor olsaydı o para elbet verilirdi ama yapmıyor. Yani bence o kadar para vermeye gerek yok. Grundig bir kurutma makinesinden beklenen her şeyi en azından benim için karşıladı. Zaten bu da ısı pompalı ve nem sensörlü.

    Aklıma şimdi geldi , kurutma makinesini verimli kullanabilmek için çamaşır makineniz en az 1200 devirde sıkma yapmalı. Bizimki 1000 devir . Yıkama bitince tekrar sıkma yaptırıyoruz. Ha yapmasak da olur , ama kurutma o zaman çok enerji harcar ve uzun çalışır. Kurutma iki saat fazla çalışacağına çamaşır makinesi on dakika daha sıkma yapsın. İleride çamaşır makinesi değiştirecek olursam galiba 1400 devirli alırım.

    Şu da aklıma yeni geldi , kurutucu çalışırken ortama aşırı ısı ve nem yaymıyor. Sadece çamaşırda kalan deterjan , yumuşatıcı kokusu vb biraz hissediliyor. Bu da normal . Sonuçta çamaşır makinesi çalışırken de deterjan kokusu veriyor etrafa hatta bulaşık makinesi bile veriyor.

    Herkese aldığı cihazlar hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyingfortress -- 24 Mayıs 2022; 2:30:19 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.