Şimdi Ara

Arçelik 6242-HT Bulaşık Makinesi Ses Geliyor,su almıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
29.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar makinenin açma kapama tuşuna bastıktan sonra sadece ses geliyor ama su alma işlemi gerçekleşmiyor..ses devam ediyor öylece..anlayanlar yardımcı olabilir mi ? makineyi resetledim yine sorun devam ediyor



  • merhaba

    sizin bulaşık makinesi ses geliyor su alma olmuyor sorun çözme ile ilgili yapılabilecekler şunlar;
    1- tahliye pompa ilk çalışır, sesini duyarsınız, sonra
    2- su alımı başlar, bu aşama daha sessiz olur, daha sonra
    3- yıkama programı başlar; ana motor fıskiyelere su basar ve gürültülü çalışma başlar.

    bu aşamalardan, anladığım kadarıyla su alımı olmuyor..
    Bunun birkaç sebebi olabilir,

    tahliye motor başlayamama/geç başlama >> Motor pervanesi hareketi kontrol edilir, elektrik bağlantıları ve kontrol kartı çalışma komutu veren röle kontrol edilir.
    Ses geliyor dediğin için bu aşamayı geçiyor makine demek.

    Su alma az / yetersiz >> Şebeke basıncı, duvar su çıkış musluğu, ara filtre, su alma ventili,(varsa aquastop ventili) ventile aç komutu veren röle kontrol edilir, ara hortumlar kontrol edilir. yan panel altı su sirkülasyon haznesi ve akış türbini kontrol edilir
    Bu aşamada gibi gözüküyor senin sorunun, önce musluktan su geldiğine emin ol, sonra sıra ventile geliyor, o açıyor mu, açmıyorsa ventilin kendinde (solenoidinde) mi problem yoksa, ventile aç komutu kontrol kartından hiç mi gitmiyor, kontrol kartındaki rölenin kontrol tarafı ve ventil güç besleme tarafı kontrol etmek gerekli. Sirkülasyon haznesi, seviye sensörü(şamandıra), akış türbini, bunlarda sorun olması daha düşük ihtimal ama bakılacak yerler.. bunlardan biri; birkaçı problemli olabilir..


    senin sorunun ile ilgisi pek yok ama eğer su aldıktan sonra takılıyorsa vınnnnn 50 hertz sesi geliyorsa şuna bakılır:
    makine ana motor başlayamama/geç başlama >> Motor pervanesi hareketi kontrol edilir, sıkıştıran bloke eden bir şey var ise temizlenir, ilk kalkış kondansatörü ölçülür, kondansatörün tamiri olmaz değiştirilir, ana motor sökülür dışarıdan elektrik verilir, kömürleri sargısı ve çalışması kontrol edilir;(makine 10 yılı gecik bir makina ise kömürleri bitik, değişim gerektirir olması yüksek olasılık) kontrol kartı çalışma komutu veren röle kontrol edilir.



    kolay gelsin




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.