Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (815. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16.428
Cevap
495
Favori
2.839.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 813814815816817
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ebul-Liva kullanıcısına yanıt

    Şamandıra ve pompanın olduğu kısımı açtım. Şamandırayı yukarı kendim itip içeride su varmış gibi algılayıp pompanın çalışmasını istiyorum ama ilk başlangıç hariç çalışmıyor..

    Makineyi ilk çalıştırmada şamandıra aşağıda ise pompa motoru çalışmıyor, şamandırayı yukarı kaldırınca çalışıyor. Şamandıra görevini yapıyor algıladım bu durumda..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MikaHakkinen kullanıcısına yanıt
    Şuda tip olarak aynı duruyor.

    https://www.online-yedekparca.com/
    Arçelik Kurutma Makinesi Pompası Muhtelif Malzeme ARÇELİK 2962510300, Kurutma Makinesi Pompası, 2781 KT, 2781 KTS, 3771 KTE, 3885 KR, 3885 KT, 3883
    https://www.online-yedekparca.com/arcelik-kurutma-makinesi-pompasi


    Sanırım hepsi aynı pompayı kullanıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • onatba O kullanıcısına yanıt

    ben de alayım bakalım hocam. peki bunu kondenserin önüne öylece koydunuz mu sadece? o kadar mı

  • azraelhusam A kullanıcısına yanıt
    Öyle koydum hocam kondenserin ön kısmına. Makine çalışırken vakum yaptığı için yapışıyor kondensere. Eski makinenin çekmecesi buna uyuyormu bilmiyorum, eski arçeliklerde kondenser önü filtre çekmecesi vardı, yenilerinde kaldırdılar malesef.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 15 bin tl ye kadar 2 kişi 1 çocuk (1 yaşında) önerileriniz nedir arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğiniz gibi son günlerde bazı Kurutma Makinesi modellerinde Kondansörün önüne filtre koyup kullanan arkadaşları okuyoruz.Bu konu açıkçası benimde ilgimi çekti ve yeni aldığım EW8D394MT model Electrolux Kurutma Makinesinin Kondansörü önüne filtre koyma konusunu bende araştırdım.


    Bu konuda öğrenebildiklerimi paylaşayım sizlerle :


    Yukarıdaki mesajlarda bahsedilen ve Arçelik'lerin yedek parçası olarak satılan 3'lü Filtre Süngeri , sırf görme amacıyla bende sipariş verdim.Ama önceden de yazdığım gibi filtre diye gelen şeylerin bana göre filtre olmadığını ve alelade bir sünger olduğunu gördüm.Ve içime de sinmedi.Zaten çokta umutlu değildim aslında ; çünkü 3 tanesi 75 TL'ye satılan yani tanesi 25 TL'ye gelen sünger bir filtre bu kadar olur zaten.


    Neyse işin daha sonrasında ; daha sağlıklı bilgilere ulaşma amacıya Malzeme Mühendisi oğlumla konuştuk konuyu , o da aynı sektördeki mühendis arkadaşlarıyla görüştü.Özetlersem ( oğlum dahil ) diğer tüm Malzeme Mühendislerinin ortak görüşü şu yönde :


    " Öncelikle Kondansör önüne konulan her ekstra katman ( yani fitre ) , hava akışını yavaşlatarak cihazın ısınmasına sebep olabilir.Toz tutma anlamında iş görebilir ama makinayı motor yönünden riske atabilir.Enerji sarfiyatını da bir miktar arttırabilir.


    Diğer yandan filtreler ( geçirdiği veya tuttuğu ) partiküllerin sayısı ve boyutuna göre sınıflandırılır.Ben şu koşullarda , şu kadar mikron partiküllerden , bu kadar adet geçiririm gibi.


    Klasik bir süngerin ise böyle bir iddası yoktur.Kabaca bir filtreleme ve yalıtım yapar.


    Yani sünger ile filtre farklı şeylerdir.Bir süngerde filtre görevi görür mü , evet görür.Ama bir yere kadar. "


    Haliyle bana söylenenlerin böyle olduğu bir durumda ; filtreden ziyade daha çok sünger yapısında gördüğüm bu alelade filtrelerin , Kurutma Makinem için sağlıklı ve güvenli bir filtreleme sağlayacağını düşünmüyorum.Bu yüzdende aldığım ve kalitesi konusunda ikna olmadığım bu ürünleri kullanmamaya karar verdim.


    Çünkü filtre diye gelen şeyi elime alıp incelerken sert bir şekilde üflediğimde bile ; havayı çok sağlıklı geçirmediğini gördüm.Yani hava geçirgenliği çok sağlıklı değil.


    Sonrasında gelen ürünlerden birini deneme amacıyla geceden yıkadım ve balkonda kurumaya bıraktım.Ertesi gün öğlende baktığımda sünger filtre hâlâ ıslaktı.Yani gelen sünger filtre , saatler boyunca balkonda kurumamış ve içinde hapsettiği suyu atamamıştı.Bu ıslaklık beni daha da tedirgin etti.


    Çünkü bu yapıdaki bir süngerin Kurutma Makinesinin çalışması esnasında nemlendiğini düşünün.Nemlenip nemlenmeyeceğini tabii ki kullanmadan bilemeyiz ama biz bir ihtimal olarak nemlendiğini düşünelim yine de.


    Nemlenmiş bir sünger ; hem hijyen , hem de bakteri açısından risk taşır.Ayrıca nemli bir süngerin havalandırmayı iyice körelteceğini yazmama da gerek yok sanırım.


    Özetlersem ; Kurutma Makinelerinde bulunan Kondenser önünde sonradan bir filtre kullanılabilir mi ?


    Evet , kullanılabilir.Ama hava geçirgenliği iyi olan ve filtre amacıyla olarak üretilen kaliteli bir ürün olursa.


    Dolayısıyla ben ; daha iyi bir filtre bulana kadar Electrolux Kurutma Makinesine ait Kondanser önüne bir filtre koymayacağım.Ama daha iyi bir filtre bulmak için de , araştırmaya devam edeceğim.


    Selamlar...





  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Hocam malzeme mühendis oğlunuzun ve arkadaşlarının filtreleme ve termodinamik konusunda paylaştığı yorumlarda kaçırdıkları birkaç ufak detay var.

    Markalar AB enerji yasaları uyumu/karbon ayak izi sebebiyle, tüketim değerlerini düşürmek için 40 takla atıyor. Eskiden çok katmanlı HEPA filtre bile kurutma makinelerinde kullanılırken, en sonunda gele gele açık kondensere kadar geldiler. Pazarda pay kaybetmemek, etiket test değerlerini düşürebilmek, yeni yönetmeliklere uyum sağlayabilmek adına türlü taklalar atılıyor. 2025 sonunda klasik tip rezistanslı ve bacalı kurutmalar piyasadan silinecek.

    Bkz.
    how-2-repair.comyoutube
    NEW LEGISLATION About Heat Pump Tumble Dryers vs Condenser & Vented Dryers #heatpump #homeappliance
    https://www.youtube.com/shorts/NHqwKU95w3Y?feature=shared


    Aynı ingiliz teknisyenin detaylı eleştirisi var. Yorumlarda benim bahsettiğim sünger olayından da bahsediliyor. Chris adlı kullanıcı, eski bekolardaki süngerin takıldığı çekmecenin yenilerine uyum sağladığından ve başarılı sonuç aldığından bahsetmiş.

    Bkz.
    how-2-repair.comyoutube
    UNBOXING A Beko BM3T3822W Heat Pump Tumble Dryer, Everything About Maintaining the Machine
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=kz_YJsv9wTY


    Gene yorumlarda da yazdığı üzere, Miele tüm bunlara rağmen halen daha blok sünger filtre kullanıyor. Makine kullanım ömrü boyunca bakıma gerek olmayacağına dair garanti veriyor.

    Şu sünger mielenin bkz.


    Bu filtre görüldüğü üzere çift katmanlı. Üst katman, sizin sipariş edip beğenmediğiniz filtre ile hemen hemen benzer nitelikte, tahmini 30-40PPI. Alt katman/kondenser tarafı ise 5-10PPI boyutlarında, geniş gözenekli destek süngeri.

    Sünger filtrelerin oğlunuz ve arkadaşlarının bahsettiği gibi teknik spesifikasyonların dışında, gözenek boyutu ve geçirgenlik dışında pek bir olayı yok. Üretim standardizasyonu gerekiyor sadece. Zaten sünger filtrenin amacı kaba tozu filtrelemek. Yani evet alelade bir sünger, elyaf, hatta bez bile iş görür. Bir dönem organik modası varken düz bez filtre satıyordu arçelik sanırım. Akvaryum hobisi olan arkadaşlar, hvac sektöründe filtreleme konusunda çalışan arkadaşlar, hatta iş makinesi bakımı konusunda tecrübesi olanlar iyi kötü tecrübe etmiştir konuyu.

    Eski ısı pompalı kurutma makinelerinde bu filtreleme işi daha çok ciddiye alınırdı. Hatta bazı modellerde sizinkilerin bahsettiği HEPA dediğimiz çeşitleri dahil kullanıldı. Özellikle cleanroom uygulamalarında halen daha hepa filtre kullanılır.

    Bir dönem nasıl zamanında pencere tipi klimalardaki sünger filtrelerden vazgeçildiyse, zamanla bu aletlerde benzer tasarruflara gidiliyor.

    İşin garibi, bir yandan bu tip ısı pompalı aletlerde tasarruf adına filtreler kaldırılırken, bir diğer yandan uçuşan tozlar için hepa filtreli hava temizleyici ve hepa filtreli süpürgeler üretiliyor.

    Bir diğer konu bahsettiğiniz gibi ısı konusu hocam. Bu makineler kazan ısısını, evapın hazne dışında kalan kısmı ile dengeliyorlar. Makinelerin sağ alt tarafında gördüğünüz 2.fan kazan ısısını dengelemek için var. O fan çalıştığında, kazan ısısı yükseliyor. Daha önce bsh servis klavuzu paylaşılmıştı. Orada detaylı teknik çizim var. Ayrıca paylaştığım videoda da servis arkadaş bahsediyor. Mielede o kısımda ek evap var.

    Bkz. Çift sünger filtreli eski miele
    diybookyoutube
    Miele Trockner - Luftwege reinigen
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=Vf-htrk08_o


    Size gelen dandik dediğiniz sünger ile bendeki 1-1 aynı mı bilmiyorum, ancak bendeki sünger işini gayet güzel yapıyor. Ben hatta makinede yıkayıp kurutuyorum. Her seferinde makine içine ve hatta belki çamaşırların üstüne geri gidecek olan tozu oldukça iyi tutuyor. Muhtemelen ortam hava kalitesine olumlu katkısı da oluyordur.

    Şurada arçeliğin orjinal ve daha kaba süngeri gözüküyor bkz.
    Kardeş Bakışyoutube
    Beko Çamaşır kurutma makinesi filtre temizliği - en kolay şekilde nasıl yapılır?
    https://www.youtube.com/watch?si=gvttp23mnKaHLqx9&v=G3inJNpCWOI&feature=youtu.be


    Görülebileceği üzere orjinalide alelade bir sünger, bununda bir olayı yok.

    Bakteri ve küf konusuna gelirsek o konuda daha önce çok kez bu makineleri eleştirdim. Hatta çok kez abartılı buldu arkadaşlar. Isı pompalı kurutma makinenizin alt tepsisinde her kurutma sonrası bir miktar su kalıyor. Bu kısım kapalı kaldığı zaman bakteri/küf oluşumuna müsait sıcak ve nemli bir ortam oluşuyor. Bu konuyla ilgili 1-2 sene kadar önce çeşitli paylaşımlar yaptım ve tartışmaya açmıştım. Özellikle dikkatsiz kullanımda alt tarafta kısa zamanda birikim ve koku oluşabiliyor. Siz kondensere giden havayı ne kadar iyi filtrelerseniz, bu birikim o kadar geç oluşacaktır. Hepa filtre kullanma şansınız olsa, sistem daha uzun süre temiz kalacaktır. Daha önce hvac uygulamarında biyolojik birikimlerin önlenmesi ile ilgili birkaç makale paylaştım. Bir süre önce Vestel grubunda iyonizerli kurutma, arçelikte ise UV li kurutma modelleri piyasaya sürüldü. Fakat son uygulamalarda talep olmadığı için, kazan sıcaklığını 50-60°C üstüne çıkararak çalışan hijyen programlarına daha sık rastlar olduk. Bunun haricinde özel temiz oda uygulamaları dışında öyle iyi filtreleme veya dezenfeksiyon yapan makine yok piyasada. Ancak hava temizleme cihazlarında iyonizerler, ozon jeneratörleri, uv lambalar gırla.

    Ben koku ve birikimi önlemek amacıyla her kurutma sonrası alt kapağı yarım açık bırakarak kondenserin hava almasını ve kurumasını sağlıyorum. Süngeride dediğim gibi makinede yıkıyorum ve makinede kurutuyorum. Zaten 3 sünger var, birinden biri kuru oluyor illaki. İşim bitince filtreleri temizlerken alt tarafı kuruması ve hava alması için açık bırakıyorum.

    Yukarıda da paylaştığım blok çift katman sünger filtreyle, miele kullanım ömrü boyunca bakım gerektirmeyeceğini iddia ediyor. Filtrenin düzenli olarak deterjansız su ile yıkanmasıjı tavsiye ediyor. Deterjanın süngere zarar verebileceğini söylüyor. Ancak ben makinede yıkıyorum. Mielenin aksine diğer markalar 2-3 yılda bir bakım önerebiliyor.

    Miele Serviceyoutube
    How do I replace the plinth filter on my tumble dryer? | Miele
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=Yx8r9ijr6IY


    Tasarruf sebebiyle HEPA yani high efficient particule arresting filtrelerden, açık kondenserlere kadar geldik. Geldik ama bu seferde özensiz kullanılan makinelerde tıkanma, dolma, koku yapma, performans kaybı vb sorunlar baş göstermeye başladı.

    Şurada evaparatör/kondenser bilen bir arkadaşın videosu var bkz.
    BEYAZ EŞYA BİLGİ PAYLAŞIMyoutube
    siemens kurutma makinesi ısıtmıyor kurutmuyor & siemens dryer does not heat does not dry
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=mBfHsug9AnA


    Electroluxde, filtre altında conta var. Filtreler oldukça sıkı. Dolayısıyla dikkatli kullanımda sizin problem yaşayacağınızı sanmıyorum.

    Bizim yerli iki markada üst filtrede conta yok hocam, toz daha fazla kaçabiliyor. Sizin, dikkatli bir şekilde düzenli temizleyerek, ek sünger filtresiz kullanımda sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 17 Mayıs 2025; 8:36:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Merhaba D.H dostları yaklaşık 1 aydır kullanmakta olduğum Arçelik 900 KMPI model kurutmada son 1 haftadır dikkatimi çekti program bittiğinde ve makineyi kapattiğımda kondenser alltında az bir miktarda su biriktiğini gördüm normalde belli olmuyor fener tutunca görünüyor ve bir pecete ile en alttan peteğe temas ettirilirse hemen emmeye başlıyor Tahliye hortumu gidere bağlı gayet serbest ve rahat buhar özelliği olduğu için atık suyun bir kısmını deposunda biriktiriiyor Servis arkadaşım ile görüştüm tamamen normal olduğunu yoğuşmadan dolayı bir nevi kondenserde terleme durumu olduğunu ve makine gerektiği durumda tahliye yaptığını bildirdi Doğru program bitiminde kondenser ust kısmından alra dogru damlacıkların oluştuğunu gördüm ve en ufak dışarı su sızması yok fakat bir kaç sene sonra altlarda çürüme oluşmazmı kaçan havlar çamur tabakasına dönüşüp kötü koku oluşturmazmı açıkçası pek içime sinmedi Fikir edinmek adına aynı model kullanan arkadaşlar varsa veya farklı marka ve model sizin makinede durumlar nasıl bu sorun varmı acaba Teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Erdal D. E kullanıcısına yanıt
    Hocam alt kısım komple plastik. Çürüme yapmıyor.
    Makineyi sık sık kullanırsanız koku yapmaz. Uzun süre kullanmadığınız zamanlarda alt kısmı yada kapağı filtresiz açık bırakmanızda fayda var.

    Havlar bir süre sonra çamurlaşıyor. Eski makinelerde altta sünger vardı, yeni serilerde kaldırdılar. Kokarsa bakıma verip söktürüp yıkatıyorsunuz.

    Bkz.
    Beyaz Eşya Tamir Servisiyoutube
    Kurutma makinesi bakımı Arçelik Beko Gurundig Altus Arçelik Servis
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=Mb7Cnta7fKE


    Konu ile ilgili çok yazıldı çizildi. Yt da bakım ve sökme videoları var. Isı pompalı kurutma aslında biraz özenli ve temiz kullanım istiyor. Kondenser kirlenirse, mecbur komple makine dağıtılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 19 Mayıs 2025; 7:20:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • siemens marka iq 500 özellikli çamaşır makinesine uygun olacak bir çamaşır kurutma makinesi alma düşüncesindeyim.

    iq500 özellikli fiyatları birbirine yakın ama kod numaraları çok farklı 2 model var.

    gri olan için sitelerde bir tane bile yorum yok. acaba yeni mi üretilmeye başladı ? eğer öyleyse yeni olması tecih sebebi olabilir.

    beyaz olanı ise 2023 yılı ortalarından bile hepsiburada sitesinde 50 nin üzerinde yorum var.

    sizlerin tavsiyeleri önemli benim için hangisini tavsiye edersiniz?

    teşekkürler



     Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Burayawww.siemens-home.bsh-group.com
    WQ42G20RTR Isı Pompalı Kurutma Makinesi | Siemens Ev Aletleri
    https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/tr/product/yikama-ve-utuleme-grubu/kurutma-makineleri/isi-pompali-kurutma-makineleri/WQ42G20RTR


     Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya
     Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Burayawww.siemens-home.bsh-group.com
    WQ44G2C1TR Isı Pompalı Kurutma Makinesi | Siemens Ev Aletleri
    https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/tr/product/yikama-ve-utuleme-grubu/kurutma-makineleri/isi-pompali-kurutma-makineleri/WQ44G2C1TR




  • bodysolid B kullanıcısına yanıt
    Renk farkı harici özellik farkı yok. Sürüm/parti farkı varsa belki kompresör gibi komponentlerde farklılık vardır. İlgili bilgili bir bayii bulabilirseniz hangisi güncel öğrenebilirsiniz. Beyaz çok satıldığı için beyaz muhtemelen daha çok yorum almıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 21 Mayıs 2025; 22:27:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Çok değerli ve faydalı bilgiler bunlar , keyifle okudum.


    Eyvallah...


    Bahsettiğiniz videolara benzer bulabildiğim tüm videoları önceden bende seyretmiştim.Filtrenin fayda sağladığını da inkar etmiyorum zaten. Sadece daha kaliteli bir filtre bulmak ve onu denemek istemiştim ama bulamamıştım.


    Mesela bendeki Electrolux'te deneme amacıyla ilk başlarda sizinde linkini verdiğiniz Miele'nin filtresini yurtdışından sipariş vermeyi düşünmüştüm ama doğru bir sipariş olmayacağını gördüm.


    Çünkü bendeki Electrolux EW8D394MT modelinin Konsenser ebatı 230 X 143 mm.Yani Kondenser önüne koyulabilecek filtrenin ölçüsü en az bu kadar olmak zorunda.Bendeki Electrolux'te ölçüler daha büyük olunca haliyle Miele'nin daha küçük ebatlı Kondenser filtresini alma şansım olamazdı.


    Sonrasında yine deneme amacıyla aşağıdaki filtreyi satın alıp denemeyi düşündüm ama onunda ebatı 225 X 160 mm olunca ebet boyutundan onu da eledim.



    https://www.amazon.com.tr/Electrolux-1123156000-pompal%C4%B1-kurutucu-yo%C4%9Fu%C5%9Fma/dp/B07P73W6CQ/ref=sr_1_5?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=1XY3Z0D5QQJSQ&dib=eyJ2IjoiMSJ9.W4sRX85W2p1rKguRt9JnGYEdVakOSbMVPH63o7gkGY2n3h8sn6VtM8Ouja-_Jhsj_o1YMfII7KkhcLlkCRQA94R1dz7wTY_ipd1osKfs98tOVu6g9Y_1vvEJFHl4KcbW9hI1SyTLxKUYGMN82eZz7B6A43YayeMu5wRw3h9yG4CKvEpJOL2QKhGPxpxHNvdTKWeWafrkF6laz3woqLqXw8i12yldF6ggkla_jjC5IXeG3y0p4uEjsl073phipmd92iv2VE_6-H3TwogNE9u9KLUSsH0qccaKHNoSP0RMBoE.YLbMehDZJUi1hGM8e1vx8rNwefPFmafnHCNax1rbuHA&dib_tag=se&keywords=aeg+kurutma+makinesi+filtresi&qid=1747857834&sprefix=aeg+kurutma+makinesi+filtresi%2Caps%2C143&sr=8-5


    Dolayısıyla iyi bir filtre (daha doğru tabirle aklıma yatan bir filtre ) bulamadığım için de konu başlığında bahsedilen Arçeliğe ait filtreleri aldım deneme amacıyla.


    Peki bu filtreler iş görüyor mu , evet görüyor ama çok basit bir ürünmüş izlenimi verdi bana ve aklıma yatmadı.


    Diğer yandan bu tespit sadece benim kişisel bir görüşüm ve kimseyi bağlamaz.Tabii ki dileyen dilediğini kullanmakta serbesttir.


    Son olarak , sizinde yazdığınız gibi Electrolux'te filtre altında conta olması da büyük bir avantaj ve bencede iş görüyor.


    Selamlar...





  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Hocam almanyadan gelen süngerin almanyadan geze geze gelmesi dışında farklı bir özelliği yok. Daha kaliteli değil. PPI değeri, hücre boyutu, ambalajı, etiketi farklı. Mielenin süngeri sizin makinenize uygun değil, çünkü ortasında 2 adet tutamaç kısmı için delik var.

    Bkz sünger üreticileri:

    Sünger ile ilgili bilgi bkz.
    https://urosan.com.tr/tr/urunler/retikule-sungerler.html

    Bkz.
    fezamuhendislik.com
    POLİÜRETAN FİLTRE SÜNGERLER - feza mühendislik, VHB ısı transfer bantları, akrilik bantlar, cırt bantlar, köpük bantlar, taşıyıcılı bantlar, taşıyıcısız bantlar, çift taraflı bantlar, yüzey koruma bantları, EPDM, PE, EVA, CR, NR, SBR, pres kesim, Rulo kesim, Lazer kesim, kisscut, die
    http://fezamuhendislik.com/s65-poliuretan-filtre-sungerler.html


    Bkz.https://www.otte.com.tr/urunler/sunger-keceler/

    Bu vb firmalar çeşitli uygulamalara yönelik toptan retükile poliüretan sünger üretimi yapıyorlar.

    Sizin içinize sinmemesinin sebebi sanırım süngerin sık delikli ve kalın olması, geçirgenliğin düşük olması. Çünkü üfledim, hava geçmedi, dandik düz sünger dediniz. Gönderdiğiniz linkteki sünger, sizdekinden ince ve geniş hücreli.

    Retiküle / açık hücreli PU süngerde geçirgenlik PPI birimi ile doğrudan alakalıdır. Retükile / açık hücreli süngerlerin hücre boyutları ne kadar küçülür yani PPI değeri büyürse, geçirgenliği o kadar azalır, yakalama performansıda yükselir. Esneklik, yoğunluk ve solvent tipi, yüzey alanı, kalınlığı vs. uygulama biçimine ve istenen dayanıma göre seçilir.

    Sık delikli ve kalın sünger, hava akışını yavaşlatır. Kondenser ve evap sıcaklık değerinde fark oluşturabilir, verimi düşürebilir yada ortam sıcaklığına ve makine doluluğuna bağlı yükseltme şansıda olabilir.

    Filtre kapasitesine göre standartlar bkz.
    www.emw.de
    Comparison of filter classes according EN 779, EN 1822 and ASHRAE 52.2.
    https://www.emw.de/en/filter-campus/comparison-of-filter-classes.html


    Yani almanyadan gelende düz sünger hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 22 Mayıs 2025; 1:21:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • onatba O kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim bilgi için.

    gri hakkında hiç yorum olmayınca daha yeni model diye düşünmüştüm.

  • esevetnov kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Bir süredfir foruma giriş yapamadım o yüzden şimdi gördüm mesajınızı ve cevap vermek istedim. Ben kurutma makinamı birkaç ay önce yeniledim. Eski makinam siemens ti 13 yıl kullandım. Son 5 yıl balkonda durdu ve hiç problem yaşamadım. Yeni makinam electrolux ve servis balkonda aynı yere kurdu. Hiçbir uyarı da yapmadı.


    Sadece makinanın üstü sağı ve solunu kapatan ahşap (mdf) dolap var. Önü açıkta duruyor, arkası da duvara bakıyor.

  • 800cü sayfadan itibaren okudum

    buradan itibaren anladığım altusta iyi siemenste iyi şeklinde oldu. makineler arasındaki farkları anlayamadım


    çamaşır makinesi devirli olursa kurutma makinesi daha iyi kurutuyor.


    her kurutma işleminden sonra makineye en az 15-20 dk sürecek bakım gerekli. bakım yapılmazsa makine arıza olasılığı kaçınılmaz.

    ütü işini sıfırlıyorsa katlanılınır. ama kondenser denen hazne ve arkasına çözüm yok. eninde sonunda servislik oluyoruz.


    ortak görüş almış makineler nelerdir. tecrübeli olanlar derleyebilirmi lütfen

  • hamidowic kullanıcısına yanıt
    Kurutma sonrası makinelerde periyodik olarak yapılması gereken bakımı gözünüzde çok fazla büyütmeyin.

    Gidere bağlanmamışsa su tankını boşaltmak ve filtreyi temizlemek 2-3 dk'lık bir iş sadece...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  •  Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya
    Şimdi birkaç deneme yaptım kurutma makinesinde. İşaretlediğim yerde 2 kurutma yapmama rağmen su birikmiyor. Bütün su kondansatör önünde birikiyor.. Sanırım içeride bir tıkanıklık var ve su, tahliye motorunun oraya geçemiyor.. Motorda kabahat yok sanırım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MikaHakkinen kullanıcısına yanıt
    Makine bayır aşağı değilse öyle bir problem olabilir. O kısmı sökmeyi denediniz mi? Belki şamandırada arıza vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 22 Mayıs 2025; 23:52:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • siemens iq 700 çamaşır makinesi alınca illa ki iq 700 özellikli kurutma makinesi mi almak gerekir?

  • 
Sayfa: önceki 813814815816817
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.