Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (816. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.471
Cevap
493
Favori
2.846.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 814815816817818
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostlar grundig 5711 bulaşık makinemin temiz su hortumu kısa olduğu için su kaçırdı ve servis 2000 TL ücret istiyor, makineyi alalı daha 1 yıl oldu. Bununla ilgili ne yapılabilir? makinenin yerini filan değiştirmedim aynı yerinde ama servis ücret talep ediyor.

• Papirus P kullanıcısına yanıt

kurutma makinesini gidere bağlatmamak daha mı mantıklı yani ?

siemens kendi kendisini temizleyen kondansatör özelliği varmış.

gidere bağlı olsa ve bu özellik de olunca yine yapmam gereken bakım azalacak mıdır?

teşekkürler şimdiden

• bodysolid B kullanıcısına yanıt
    Hayır, öyle düz bir mantık yok.İster bağlatırsınız, ister bağlatmazsınız.Bu tamamen kişisel bir tercih.

Olay şu : Kurutma makinelerinde atık suyun toplandığı bir su tankı vardır.Ve her kurutma işlemi sonrası atık suyun toplandığı bu su tankı boşaltılmak zorundadır.

Bahsettiğimiz gider sisteminde ise ; bu su tankını devre dışı bırakıp atık suyu gidere bağlatabiliyorsunuz ve kurutma sonrası su tankını boşaltma ile uğraşmıyorsunuz.Geriye sadece hav filtresini temizlemek kalıyor.

Ama kendimden örnek verirsem ; aldığım Electrolux Kurutma Makinesinde su tankı gider hortumu kutu içinde paketli olarak geldiği halde ben yine de gidere bağlatmadım ve su tankını kendim boşaltıyorum.Sebebi de su tankında biriken suyu ütüde kullanmamız.

Ama tekrar yazıyorum : Su tankını boşaltmak ve hav filtresini temizlemek zaten 2-3 dk'lık bir iş ve zahmeti de yok.Su tankını gidere bağlatmanız ise size 15 sn. gibi bir zaman kazandırır sadece.

Kondansör temizliğinde ise ; kullanım sıklığına göre haftada yada 15 günde bir elektrik süpürgesi ucu ile Kondansör önündeki ızgaraların tozunu
    alıyoruz, o kadar.

Kondansörü kendisi temizleyen markalar hakkında ise benim kişisel bir bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Mayıs 2025; 19:34:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

çok teşekkür ederim bu bilgiler için.

peki bir soru daha sorsam.

çamaşır makinesi ve kurutma makinesi üst üste de koyabiliyorum. yan yana da. yer var ama çamaşır odası daralacak tabi..

hangisi tavsiye ediyorsunuz?

makinelerin kapakları birisi sola birisi sağa açılıyor.

çamaşır makinesinden çıkar hemen kurutma makinesine yan tarafa at gibi bir akıllıca yapmışlar.

üst üste koyunca alttaki makineye zarar verme vs gibi dezavantajları varsa ona göre bir planlama yapayım

Bu da tamamen kişiye daha doğrusu evin müsaitliğine bağlı.Ben banyomun dar yapısından dolayı üstüste koymak zorundaydım ve üstüste koydurdum.

Ama bu da he deyince olmuyor tabii ki.Çünkü makineleri üstüste koyabilmek için 2.500-3.000 TL civarında bir para vererek Kurutma Makinesi bağlantı kiti almak zorundasınız.

Diğer yandan makine kapaklarının birbirine ters açılır olması kullandığım altlı-üstlü pozisyonda bana hiç sıkıntı vermedi.

Son olarak sizin ürünlerinizi çamaşır odasında kullanacak olmanız zaten büyük bir avantaj.Bugün imkanım olsa bende hem Çamaşır, hemde Kurutma Makinesini banyo dışında bir yere konumlar ve banyodaki nemden kurtarırdım.Çünkü altlı-üstlü yada sağlı-sollu kullanımdan ziyade bu cihazları mümkünse banyodaki nemli ortamlardan kurtarmak çok daha önemlidir ve gerisi kişisel teferruattır bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Mayıs 2025; 19:54:11 >

ben şöyle bir Y dİrsek aparat aldım ama sanrım üst üste koymak için bundan başka da aparat gerekecek

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya
     Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Burayatrendyol.com
    KGPart Çamaşır & Bulaşık Makinesi Hortum Bağlantı Y Dirsek - 1/2 - Fiyatı, Yorumları
    https://www.trendyol.com/kgpart/camasir-bulasik-makinesi-hortum-baglanti-y-dirsek-1-2-p-859163639

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 23 Mayıs 2025; 20:3:44 >
    100 TL'lik Hortum Bağlantı Y Dirsek ile benim üst metinde paylaştığım ve yaklaşık olarak
    2.500-3.000 TL civarında dediğim Kurutma Makinesi Bağlantı Kiti arasındaki farkı araştırmanı tavsiye edebilirim sadece...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Mayıs 2025; 23:25:39 >
  • AsoBey kullanıcısına yanıt
    Uzatma hortumu satılıyor.
    trendyol.com
    AKSUFEZ Bulaşık Veya Çamaşır Makinası Uzatma Hortumu 2 Metre - Fiyatı, Yorumları
    https://www.trendyol.com/aksufez/bulasik-veya-camasir-makinasi-uzatma-hortumu-2-metre-p-112373427

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• onatba O kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam, nalburdan 80 TL ye alıp taktım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

teşekkür ederim

eve başka bir oda şansım var. ve yan yana da üst üste de koyabilecek imkan var.

sanırım yan yana monte ettireceğim

• Sonunda EW7D395UT alarak arayışımı sonlandırdım. Trendyolda 21.900 e düşmüştü 750 tl de masterpass kodu ile 21.150 tl ye geldi (100 tl de kart puanı var ayrıca). Yeni tip bağlantı aparatı da mediamarkt da 2099 idi 100 tl kuponla onuda 1.999 tl ye alıp işi tamamladım. Hayırlısı haftaya ürünler gelince yorumlarımı yaparım. İyi forumlar herkese.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

teşekkür ederim yardımlarınız için.

sıfır siemens kurutma makinesi aldım. kapalı kutu ambalajlı geldi. ama makinenin yan tarafları filan baya tozluydu kutudan çıkınca.

bir de su tankını çıkardım baktım nasıl bişey diye.

tersi çevirince içinden bir kahve fincanı kadar su döküldü yere.

üretim yılına baktım, 2025 ocak yılı polonya üretimi.

bu durum normal midir sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 24 Mayıs 2025; 22:57:37 >
    Bu konuda fikir yürütecek uzman birisi değilim.Ama kapalı kutu ise gördükleriniz belki de normaldir.

Yani üretim safhasında iken su tankında deneme amaçlı bir kontrol yapılmıştır ve içinde kalan su da o zamandan kalmış olabilir.Yine de bir tahmin benimkisi , kesin böyledir diyemem.

Ama şunu sorman lazım: Servis gelmeden siz kendiniz mi açtınız kutuyu ?

Ürünü kendiniz açtıysanız doğru yapmamışsınız diyebilirim , çünkü bu tarz kurulumlarda ürün ambalajını servis açmalı ve anormal bir durum görüldüğünde tutanak tutulmalı ki haklılığınızı ispat edebilesiniz.

Yok eğer ki servis gelip kurulum esnasında ambalajı kendisi açtıysa ve anormal bir durum görmediyse ortada zaten bir sorun yoktur…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 25 Mayıs 2025; 12:21:58 >
    Merhabalar.
    Tüm yıkama ve kurutma makinelerinde su pompası denendiğinden su alışverişi oluyor.
    Bu yüzden normal bir durum, selamlar.

Serdar Çetin
    05533976676
  • kasai K kullanıcısına yanıt

Bedavaya almışsınız hocam. Teknosadan 27000 e almıştım aynı makineyi.

• Arkadaşlar herkese merhaba .

Electrolux ew7h458t Perfect care 700 8kg model kurutma makinasını da 18.600 TL fiyatla satın aldım.

ancak makina yorumlarında her yıl servis gelip bakım yapması gerektiği ve bakım ücretlerinin 4000 tl olduğunu söyleyenler olmuş bu konu doğru mu siparişimi iptal edeceğim. Eğer bakım kendimizin yapabileceği bir şey ise problem değil.

makina hakkında yorumlarınız var mı kullananlar önerir mi? Normalde 10 kg hoover h dry 500 makineyi alacaktım çok fazla iyi yorum var ancak su haznesinin kırılması servisin kötü olması vs konulardan eledim. Tavsiye ederseniz siparişimi iptal edip bu makinayı da alabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atom-karınca A kullanıcısına yanıt
    Valla takip ediyordum 2 modeli, bu haftasonu inince verdim siparişi. Mastercard kuponu da sürpriz oldu. Bugün horoz lojistik ile gönderilmiş. Haftaiçi kurulum yapılır sanırım. Bu arada hala 21.900 e satılıyor ilgilenen olursa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umut K. kullanıcısına yanıt
    Electrolux’ta her yıl Kondanser bakımı yapılacak diye bir genelleme yok.Bu Kondansör’ün bakımı daha çok kullanıcılara bağlı aslında.

Normalde Kurutma Makinlerinde ; her kurutma sonrası hav filtresini temizler ve su tankını boşaltırsınız o kadar.Zaten toplamda da 2-3 dk’lık bir zamanınızı alır bu işlem.Ve bu da her makinede olan klasik bir bakımdır zaten.

Sizin bahsettiğiniz bakım ise Kondanser bakımı.Ve bunun bakımı çok daha önemli tabii ki.

Eğer internet üzerinde paylaşılan şikayet videolarına bakarsanız ; şikayetçi olan arkadaşların makinelerine ait Kondanser’lere dikkatle bakıldığında plakalar arasında tozlanmalar gözüküyor ve büyük bir ihtimalle Kondanser temizliğini düzenli yapmamışlar.

Sonuçta böyle bir olayı yaşamamak için ; Kurutma makinesi önündeki kapağın iç tarafında bulunan bu Kondansör’de birikebilecek tozları ( kullanım sıklığınıza göre de haftada yada 15 günde bir ) elektrikli süpürgenin bu işleme uygun fırçalı bir ucu ile çekmeli ve toz birikimini önlemelisiniz.

Ama haklısınız , Electrolux servisleri kurulum esnasında 2 yılda bir servise götürülüp makinenin Kondanser temizliği yapılmalı diye söylüyor.

Fakat ne hikmetse kullanım klavuzunda , “ Kondanser bakımı için Kurutmaya Makinesi 2-3 yılda bir servise götürülmeli “ diye bir ifade yok.

Kondanser bakımı için “ Kirliyse temizleyin ve kontrolü ayda bir defadan az yapmayın ” diye belirtilmiş sadece.Biz ise bu temizliği kullanım sıklığımıza göre haftada yada 15 günde bir düzenli yapıyoruz zaten.

Diğer yandan bu toz alma işlemini düzenli yapıp 4-5 yıldır sorunsuz kullanan arkadaşlar var aramızda , temizlik işini gözünüzde büyütmeyin bence…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 27 Mayıs 2025; 12:2:50 >

detaylı mesajınız için teşekkür ederim. Siz bu makineyi mi kullanıyorsunuz? Ürünlerin çekmemesi için hangi programı tavsiye edersiniz ve kurutma topu tavsiye eder misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umut K. kullanıcısına yanıt

Hayır , ben EW8D394MT modelini kullanıyorum ama sonuçta Kondenser bakımı yada temziliği anlamında bir fark yok.

Çekme konusuna gelince :

Yıllarca Bosch Kurutma Makinesi de kullandık ama hiçbir kıyafetimizin çektiğini hatırlamıyorum.Şimde de yaklaşık 2-2,5 aydır Electrolux kullanıyoruz ve bu konuda yine bir sorun yaşamadık.

Kurutma Makinesinde kuruturken çamaşırlarında çekme problemi yaşayanlar bence kişisel hatalarından dolayı sorun yaşayan kullanıcılar.Çünkü çoğu ya kullanım kılavuzunu baştan aşağı okumuyor yada doğru programı - kurutma seviyesini seçemiyor bence.

Mesela dikkat edilmesi gereken önemli 1-2 detay var :

1. " Pamuklu kıyafetleri Çamaşır Makinesinde yıkarken minimum 1200 devirde sıkmak gerekir.Aksi taktirde kurutma makinesi randıman vermez " diye yazmışlar talimatta.Ama siz çamaşırlarınızı 800 yada 1000 devirde sıktırırsanız bu pamuklu çamaşırları kurutmak için kurutma makinesi daha uzun süreli çalışabilir ve bu da bazı olumsuzluklara yol açabilir.
    2. " Kurutma ayarını seçerken en yüksek değerde ( yani Extra güneş ) kurutma yapılırsa çamaşırlar çekebilir " diye de özellikle belirtilmiş.Yani her çamaşırı Extra Güneş dediğimiz en yüksek ayarda kurutmayacaksınız.
    3. Çamaşırlarınıza uygun programı (yani Pamuklu - Sentetik v.s kumaş seçimini ) doğru yapacaksınız.Yada makinenizde varsa ; Mix Care'i ( yani karışık kurutma programını ) seçerek Pamuklu ve Sentetik kumaşlı çamaşırlarınızı ayırmaya gerek olmadan kurutacaksınız.

Yani işin özü herşey Kurutma Makinesini doğru kullanmayı öğrenmekle başlıyor.Çünkü siz neyi , hangi programı seçerseniz, neye komut verirseniz makine ona göre hareket ediyor...

• 
Sayfa: önceki 814815816817818
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.