< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (756. sayfa)
-
-
Teşekkürler hocam. Temizlik işi bende, severek yaptığım şeyler. Makinayı çamaşır odası olarak kullandığımız havadar ve aydınlık bir yer var oraya koyacağız. Sorun olacağını sanmıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar forumu okudum ama çok çeşitli öneriler gördüm.
Maximum 20 bin liraya çıkabilecek bir bütçem var. Bakım aralığı nispeten geniş olan çok sorun çıkarmayacak önerileriniz varsa duymaktan memnuniyet duyarım.
Yardımcı olabilirseniz eğer çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için. @onatba hocam özellikle sizin de önerileriniz varsa duymaktan çok memnun olurum bu konularda bilgi sahibi birisine benziyorsunuz teşekkür ediyorum şimdiden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frhatyldrm -- 2 Temmuz 2024; 2:47:49 > -
bende bundanda kötü hikayeler var o yüzden elektrolüx de uzak durulmalıdır garanti bitene kadar memnun eder sonrasında içinden geçer insanın.
ben elektrolüx konsunda okadar tecrübeliyimki küçük ev aletlerinden beyaz eşyasına herşey elektrolüxdü ve hepsindende ayrı ayrı beni pişman etmeyi başardı .şuanda tek bir elektrolüx makinem var . arızalı servisden 1 aydır parça bekliyorum garantisi olmasaydı onuda değişicektim
-
Hocam ben çok bilgili bir abi değilim ancak 2 mesaj yukarıda franz ferdi hocamın aldığı makineye bakabilirsiniz. 20k 9 taksit fiyat almış.
Kurutma makinesi demek toz ve hav demek. Isı pompalı makineler klima gibi çalışıyor. Dolayısıyla bir süre sonra birikim kaçınılmaz. Bu süre özenli kullanımla ötelenebilir. Kimi makine bunu ötelemek için sünger filtre kullanıyor, kimi makine yıkama sistemi kullanıyor. Yukarıda paylaştığımız videolara göz gezdirebilirsiniz.
Makine önerisi olarak yukarıda 2. Mesajda benden daha bilgili olan wholelottared hocamın açıklamalarını ve önerilerini dikkate alabilirsiniz.
Benim önerim mümkünse çelik kazanlı ve cam kapaklı bir makine tercih etmeniz yönünde olur. Bulunduğunuz ildeki servis imkanına göre arçelik/beko/altus, bsh/profilo, electrolux, hoover, vestel vb kondensere erişebilinen modellere bakabilir değerlendirebilirsiniz.
Eğer sürekli ve düzenli kullanım ihtiyacınız yoksa, arada bir kullanmayı planlıyorsanız, tüketiminiz düşük olacaksa klima gibi çalışan ısı pompalı makine yerine harcamı yüksek fiyatı uygun rezistanslı-kondenserli(yoğuşturmalı) makinede tercih edebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 2 Temmuz 2024; 13:28:25 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
E03 hatasının ne olduğunu bulamadım. Ama makinanın temizlenmesi ile çözüldüğünden eminim. Bizim makinanın içinin 6 yıl içinde çok toz birikmiş olabileceğini anlıyorum.
Şu anki haliyle kullanıcının müdahale etmesi çok kolay bir süreç değil gönderdiğiniz videolardan anladığım kadarı ile. Makinalarının dizaynı değiştirilmesi lazım dediğiniz gibi. Servisin istediği ücretin yüksekliği tartışılır. Kimine normal gelir kimine düşük gelir.
Benim anlatmak istediğim makinanın dizaynı yüzünden kullanıcların cezalandırması. Sen bir heves yeni makina alacaksın , hop 1,5-2 sene sonra ( o döenmde yanzlış hatılamıyorsam 1. senenin sonunda da bu problemi yaşayanlar vardı) 2600 tl masraf. Kabul edilebilir birşey değil.Benim başıma gelseydi thh falan bayağı uğraştırırdım Siemens'i . Bir sonraki kurutma makinası alımımda temizliği daha efektif ve kolay marka tercih edeceğim ve bu Siemens olmayacak.
-
Hocam tüm ısı pompalı makineler benzer. Miele halen daha kondenser önü çift katman kalın takoz sünger kullanıyor, kullanım ömrü(7sene) boyunca bakıma gerek yok diye söylüyor ancak 7 sene oldukça uzun bir süre. Kondenser harici makine içinde biriken havın parlama riskine karşı mutlaka arada bir temizlenmesi gerek. O kadar havın tozun geçtiği yerin temizliğe ihtiyacı olmaması açıkcası benim açımdan pek mümkün görünmüyor.
Bunun yanı sıra kondenser ve tepsi temizliği için makineyi komple dağıtmak gerekiyor. O işlem için getir götür dahil 2600 az bile hocam. Benim ve yt yorumlarındanda anlaşılacağı üzerine az buçuk bilgisi olan insanların esas şikayetçi olduğu konu birazda bu durum.
Kurutma makinesi bakımsız olmaz hocam. O kadar tozun havın olduğu yerde illa bakıma ihtiyaç olur. Bacalılarda her sene yangın riskine karşı mutlaka baca temizliği gerekiyor. Rezistanslı-yoğuşmalılarda kondenser(yoğuşturucu) içinde akışkan dolaşmadığı için yerinden çekince çıkıyor ve temizlenebiliyor ancak ondada tüketim 2-3kat fazla ve süre uzun olabiliyor. Birde ortamı fazla ısıtabiliyor.
-
Uzun araştırmalar sonucu zor bela bulup başka ilden satın aldığım Siemens WT47XK80TR model kurutma makinasını satıyorum. Bugün teslim aldım. Hediye olarak almıştım ama eşim gerek olmadığını söyledi. Kadınlara hediye almak zor iş gerçekten.
Diyarbakır'da ikamet ediyorum. Paketi açılmamış, kurulumu yapılmamış. Düşünen varsa aldığım fiyattan daha uyguna vereceğim.
Satış ilan konusu:
https://forum.donanimhaber.com/sifir-siemens-wt47xk80tr-kurutma-makinasi--159028625
Düzeltme: Makina satılmışır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsemre -- 4 Temmuz 2024; 16:47:21 >
Hocam nereden satın almıştınız acaba? İzmirdeyim ve nedense ucuz olan hiçbir yer izmire gönderim sağlamıyor
WQG244C1TR bugün teslim edildi ve servis tarafından kurulumu yapıldı.
Servis teknisyeni makinenin kullanıcı seviyesi bakımlarının nasıl yapılacağını anlattı. Makine içindeki ikili toz filtresinde biriken havları elinizle aldıktan sonra kalan tozları yıkamak yerine elektrik süpürgesi ile çekin, çamurlaşma olmaması açısından daha iyi olur, ayrıca su haznesindeki filtreyi de her yıkama sonrası temizleyin çünkü sirküle edilen bütün su bu filtreden geçiyor dedi.
Başka yapılması gereken bir bakım var mı diye özellikle sordum. Evcil hayvan varsa, yıllık servis bakımı yaptırmanızı tavsiye ediyoruz, yoksa gerek yok dedi. Alt kapağı açıp temizleme konusunu sormadım, ama forumda tavsiye edildiği şekilde 6 ay sonra yapmayı düşünüyorum.
Makinayı kullandıkça izlenimlerimi yazarım.
-
Alt kapağı haftada 1 kontrol edebilirsiniz. Gerekiyorsa temizlersiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar mehabalar,
https://www.arcelik.com.tr/kurutma-makinesi/1000-kmp-ha-kurutma-makinesi
Bu makine hakkında bilgisi olan var mı acaba? Teşekkürler.
Hocam sizin mesajı şimdi gördüm. Ben Ankara'dayım, Ankara'da mağazaları olan Gümüşçü DTM'den aldım, Ankara içi siparişte %3 indirim vardı 19.800/9 olarak Bonus kart ile aldım. Akakçe'den bakarsanız Türkiye geneli teslimat yapan mağazalar var, yine Ankara'da konuşlu Bosch bayisi Ado Bilişim Bonus'a 20.600/9 olarak Türkiye geneli teslimat yapıyor (kargo ücreti çıkıyor mu bilmiyorum kontrol edebilirsiniz). Daha uygun fiyatlı başka siteler de listeleniyor ama taksit durumunu kontrol etmek gerek.
https://www.akakce.com/camasir-kurutma-makinesi/en-ucuz-bosch-wqg244c1tr-9-kg-fiyati,114768061.html
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar merhaba , aşağıdaki iki model arasında kaldım yorumlarınızı alabilirmiyim teşekkürler.
samsung DV90BBA245ABAH
Bosch WQG2410TTR
-
Hocam sanırım her iki makinede de kondenser önü açılıyor. Boschda ek sünger filtre olması lazım. Samsung'da var mı bilmiyorum. Bosch yerli üretim olması lazım. Her iki makineyide mağazalarında incelemenizde fayda var. Her ikiside iş görür. Her iki makinede de zamanla kondenser ve alt tepsi kir tutabilir. Her iki makinede bir süre sonra bakıma ihtiyaç duyabilir. Kullanıma bağlı sünger filtre sebebiyle bosch daha geç kirlenebilir.
Ek: Bunların yanı sıra Samsung, alman test kuruluşundan 20 yıllık kullanım ömrü onayı aldığını söylüyor. Hangi parçalar için bu söylenen değer detay vermemiş.
Makine iç parçalarının 20 yıl temizlenmeden kullanılması pek olası değil. Kayış ve conta gibi parçalarında 20 sene dayanması pek mümkün olmayabilir. Ancak motor, kazan ve kompresör belki bir ihtimal dayababilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 12 Temmuz 2024; 21:29:57 >
peki ne önerirsiniz ?
-
Hocam hemen hemen hepsi benzer. Bir tek wholelottared hocamın bahsettiği autoclean/intelliclean makine ek filtre ile biraz daha mantıklı geliyor bana. Ancak onada peşin peşin fiyat farkı vermek pek anlamlı olmayabilir.
Kurutma makinelerinin genel olarak bakıma ihtiyacı vardır. Bunu göz önünde bulundurarak titiz kullanmanız en önemlisi. Öneriler konusunda 2. Mesajda wholelottared hocamın önerilerini dikkate alabilirsiniz. Ek olarak arçelik grubu ve elektrolux da bakabilirsiniz.
Ek: üst üste kurulum yaptıracaksanız, farklı marka üzerine garantili kurulum yapılmadığı için çamaşır makinenizin markasınıda dikkate almanız gerekebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 12 Temmuz 2024; 21:51:8 >
merhaba bu haftaki indirimlerden bir kurutma almak istiyorum hoover'da onlarca benzer model var en sorunsuzu hangisidir
16k civarına electroluxler var oralara cıkmaya gerek varmı ?
f/p ürün tavsiyenizi bekliyorum
-
Kurutma makinesinde inverter motor fark yaratır mı bilgisi olan var mıdır , çamaşır makinesinde ki farkı gördüm, kurutma makinesi ni merak ediyorum.
Hocam kurutmadaki kazan çevirme motorunun çamaşır makinesindeki gibi önemi yok. Çanaşırları sıkıp koyduğunuz için yük miktarı az. Ancak sizin bahsetmeye çalıştığınız inverter motor, inverter kompresör olsa gerek.
Isı pompalı kurutma makineleri klimalar gibi kompresörle çalışır. Aradaki farkı inverter kompresör vs klasik tip on/off klima gibi düşünebilirsiniz.
Inverter kompresör, daha hassas ısı kontrolü ve ekonomik programların optimizasyonu açısından faydası olur. Eko programda enerji tüketiminde fark olur. Hassas çamaşırlarda fatdası olur. Ancak tam kapasite max pamuklu programda pek fark olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Temmuz 2024; 16:33:30 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X