Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (226. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.523
Cevap
493
Favori
2.854.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: h@ydut

Bende candogan62 hocamızın tavsiyesi ile electrolux EDH3684PW3 ürünü aldım ve cumartesi kurulum gerçekleşti.
    Eşime sırf kurutma makinesi gelcek diye çamaşırları yıkatmamıştım:) ve 1 günde 4 sefer kullandık.
    Ve çok memnun kaldık, 1 sefer su tankını boşaltmayı unutmuşum, 2.yıkamada tank ağzına kadar dolmuştu. Bilmiyorum belkide hata verip makine kendini durdurabilirdi.
    Makinenin resimlerini çekmedim henüz, ancak şöyle özetleyecek olursak, büyük bir kazana sahip benim çamaşır makinem 5kg. ve bu 8kg olduğndan çok fazla yer kalıyor. Kapağın ağzında 1 tane filtre var çok rahat çıkıyor ve temizleniyor. Ben önce el ile temizleyip sonra duşun alo su ile tazyikle hızlıca temizliyorum. Bu zarar verirmi bilemedim.
    Tuşlar dokunmatik ve çok şık. Tek tuş ile uyarı sesini kapatıp açabiliyorsunuz, zaman geciktirmeli başlangıç mevcut.
    En önemlisi çocuk kilidi var ve onuda çok kolay devreye sokabiliyorsunuz.
    Birde kurutma ayarını sizin seçebilmenize olanak tanıyor, mesela biz kot vs. pamuklu bir arada attık (Ki bunları ayırmak gerekli) kotların üst kısımları nemli çıktı bende kotları ayırıp tekrar makineye attım ve manuel olarak 10 dakikayı seçtim ve tekrar attım.

Ancak gelen servis çok bilgisizdi diyebilirim. Bize kurutucu çalışırken banyo kapısı açık olacak dedi. Bende dedim bu a sınıfı ısı pompalı bunda gerek yok diye düşünüyorum dedim. Ortama okadar ısı yaymıyor bunlar dedim.(Banyomuz büyük ve havalandırmamız var) . Servisin dediği sözse bilgisizliğini ortaya koydu, a sınıfı sadece enerjiyle alakalı pompa falan dedil. Dedim bu kurutma makineleri 3 tip değilmi diye sordum. Çocuk yok abi bu a sınıfı b sınıfı diye değişiyor sadece enerji ile alakalı diyor. Bende baktım arkadaş bunu bilmiyor hiç anlatmaya çalışmadım. Allahtan forumlar var ve belli bilgiyi kendi çabalarımız ve değerli arkadaşlarımız sayesinde edinebiliyoruz.
    Birde ekstra kurutma diye bir seçenek var bunu kesinlikle önermiyorum çünkü içindekiler çekiyor küçülüyor dedi. Bunuda size sormak istiyorum gerçekten doğrumudur. (gerçi ben dolap kuruluğunu seçiyorum ve kupkuru çıkıyor ama kotlar için bu kullanılabilirmi merak ettim.)
    Birde nem sensörünü test etmek için makineye kuru iki tane tşort attım ve 5 dakika sonra kendiliğinden durdu. Yani algılama iyi .

Buarada şu yazıyı servisçinin maili olsa yollamak isterdim:)

http://www.forumalew.net/ev-elektronigi/132673-kurutma-makineleri-ve-calisma-prensibi.html

hocam merhabalar bende bu ara aldığınız modeli takibe aldım. geçen 1 senelik sürede ufak bir değerlendirme yapabilir misiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Sonunda ben de aldım electrolux edh 3897 sde. Ancak 16 kasımda teslim edilecek. Detaylı bir inceleme yapmak istiyorum teslim edilince.

Hayırlı olsun Emrah bey, iyi günlerde kullanın.

Bu makinenin iki önemli ayırt edici özelliği var. Biri buhar jeneratörlü, diğeri ise inverter motorlu olması.

Standart motor sabit tek devirli iken inverter motor kumaş tipine göre tamburun dönüş hızını ayarlayabiliyor. Makinenin yünlü ve ipekliler için özel tambur hareketleri var. Böylece yünlü kurutmak için sepet kullanmak da gerekmiyor.

Diğer özelliği de yoğuşma veriminin A olması. Piyasadaki makinelerin neredeyse tamamı B.

Ben 3284 kullanıyorum. Yalnızca hantal büyük nevresimlerle küçük çamaşırlar birlikte bazen çok verimli kurumayabiliyor. Riske girmemek için bu durumlarda çamaşır ile nevresimleri ayırıp kurutuyorum. O zaman çok daha hızlı ve eşit kuruyor. Tabi bu Electrolux'e has bir sıkıntı değil, genel olarak yakın türde çamaşır atmak daha iyi sonuç veriyor.

Buhar özelliğini kullanacaksanız cihazı gidere bağlamanızı önermem. Bu durumda saf su almanız gerekir.

Kıskandım şimdi valla sizi, tekrar hayırlı olsun :) Ben de bu hafta kuzenime aldırdım aynısını.

Teşekkür ederim Candoğan Bey. Bu alımda sizin de yorumlarınızın katkısı oldu.
    Çamaşır makinem bosch idos. Electrolux ile yazıştım üst üste montaj için. Ancak aparat ile montaj olur denildi. Aparatsız yapamayız dedi müşteri ilişkileri. Bana çamaşır makinenizin üst tablasının arka tarafı uygunsa aparat takılır yazmışlar. İki farklı foto göndermişler. Arkası kesik gibiyse aparat takılır (1. Foto), diğer fotodaki gibiyse aparat takılmaz denildi. Bosch makinenin arkası, aparat takılmayacak olan gruba giriyor. Bu durumda aparatlı montaj mümkün olmuyor. Sonrasında electroluxun servislerini kendim aradım. Aparatsız üst üste koyarız sorun olmaz dedi 2 servisteki usta. Ama bu sefer aklıma şu geldi: örneğin çamaşır makinesi için bosch servisi çağırdım. Ve çmnin üzerindenelectrolux kurutmayı gördü. Siz bunu garantiye aykırı takmışsınuz, sorununuz garanti dışı şeklinde bir sıkıntı çıkartırlar mı? Çamaşır makinemin garantisi 2018 temmuzda bitiyor.
    Diğer konu da, üstte bahsettiğim kututma mak topları hk ne düşünüyorsunuz?
     Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya

Makinenin tabla çıkıntısı yeterince fazla ise aparat takılır hocam. Müşteri hizmetleri biraz karmaşık açıklamış. I dos montajında sorun olacağını sanmıyorum.

Aparatsız kullanım sorun yaratmaz ama güvenlik her zaman iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arçelik 3886 kt aldım bende
    +4 ek garantiyle beraber 2169 tlye geldi
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    İçim rahat etmedi. Boschla da mailleştim. Farklı marka montajı tavsiye etmiyolarmış. Kurutma makinesinden kaynaklı bir sıkıntı çıkarsa ya da bosch servisi bu yönde bir tespit yaparsa, garantı dışı kalırmış.

• Arkadaşlar Electrolux EDH 3897 SDE modelinin üretim yeri neresidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dilocrom

Arkadaşlar Electrolux EDH 3897 SDE modelinin üretim yeri neresidir?

bugün bana gelen makine polonya üretimi.
  • Akşam üzeri makineyi teslim etmişler. aldığım bayii 16sı demişti. ama eline 1 tane gelince bana gönderdi. ancak montajını bi 10-15 gün yaptıramıcam banyoda ufak bir tadilat olacağı için.
  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    760 tr nin uretimi neden bitmiş. Model tutmamismi satisda ??

• quote:

Orijinalden alıntı: yabanciii

Sizce hangisi tavsiyeniz
    Arçelik 3880 KT Kurutma Makinesi
    Electrolux EDH3686GDE 8 Kg A+
    Arçelik fiyat daha düşük bi yardımcı olun kararsızım

Bu iki makina hakkında önerisi olan yokmu arkadaşlar

• quote:

quote:

Sizce hangisi tavsiyeniz
    Arçelik 3880 KT Kurutma Makinesi
    Electrolux EDH3686GDE 8 Kg A+
    Arçelik fiyat daha düşük bi yardımcı olun kararsızım

Bu iki makina hakkında önerisi olan yokmu arkadaşlar

Arçelik her iki yöne dönerek ki yoksa tek yöne dönerek mi çalışıyor? Bunu öğrenmek lazım. Çift yön her zaman avantajdır. Electrolux iki yöne döndürerek kurutuyor.

• Arçelik 2772 kt aldım yakında izlenimlerimi paylaşırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shopsiemens

Arkadaşlar merhaba,

Siemens WT47Y760TR nin üretimi bitmiştir. Bugün kesin bilgi aldım bu konuda.
    Kurutma fabrikasının yanma olayı da doğruymuş ondan dolayı modellerde sıkıntı çıkmış.

Şuan sadece Siemens stoklarında WT45W561TR var, bundan 5 adet sipariş verdim.
    Ürünler ay sonu izmir depomuzda olacak. Dileyen arkadaşlara rezerve edebilirim.
    Şuan için stok sıkıntısı olacağından piyasada bir karaborsa olayı var maalesef, 2700 lere kadar fiyat dolaşıyor bu ürünler için.
    Bu fiyatlarla alıp onların ekmeğine yağ sürmeyin arkadaşlar. Bu modelin şuanki güncel fiyatı aşağıdaki gibidir.

WT45W561TR
    Nakit: 2325,00
    Karta taksit: 2440,00

Serdar Çetin
    0553 397 6676
    serdarcetin1985@gmail.com

Kurutma fabrikasında yanma olmadı , kapak üreten tedarikçinin fabrikası yandı . Aynı sıkıntı çamaşır makinelerinin kapaklarında da olacak . Kısa bir süreliğine çamaşır makinelerinin kapakları da değişik gelecek daha sonra eski kapağa dönülecek.

• 2 hafta önce değişim kampanyasından Beko 80hp kurutma makinesi aldık. Eşimle kafayı yercesine farumlarda model tavsiyelerini ve yorumlarını okuduk. Herkes kendi kullandığı markayı tavsiye etti. En son baldıszım kesinlikle siemens alın dedi. Dinlemedim a++ ve 8 kg ve fiyatı uygun diye 1289 tl ye beko yu aldık.

Makinenin Karma isimli programını kullandık hep ve gayet kuru çıkarıyor. Ses rahatsız etmeyecek düzeyde. Zaten standart devirle hiç durmadan dönüyor. Odayı 1-2 derece ısıtıyor ama buhar filan kesinlikle yok. Bitiş alarm sesi çok kısık.

Bence çok fazla kafa yormayın alın geçin derim. Hepsi de beklentinizi karşılayacaktır. Beko 80HP yi rahatlıkla tavsiye ederim.
  • arkadaşlar bugün elektrolüx 3686 GDE siparişini verdim nette araştırırken adanada bir firmada depolarında 1 adet olduğunu öğrendim 1700.TL /9 taksit şeklinde aldım (teşhir değildir )
    bugün kargoya vericekler kargo geldiğinde ve kurulum sonrası deneyimlerimi paylaşırım
  • quote:

quote:

Sonunda ben de aldım electrolux edh 3897 sde. Ancak 16 kasımda teslim edilecek. Detaylı bir inceleme yapmak istiyorum teslim edilince.

Bu makinenin iki önemli ayırt edici özelliği var. Biri buhar jeneratörlü, diğeri ise inverter motorlu olması.

Standart motor sabit tek devirli iken inverter motor kumaş tipine göre tamburun dönüş hızını ayarlayabiliyor. Makinenin yünlü ve ipekliler için özel tambur hareketleri var. Böylece yünlü kurutmak için sepet kullanmak da gerekmiyor.

Diğer özelliği de yoğuşma veriminin A olması. Piyasadaki makinelerin neredeyse tamamı B.

Ben 3284 kullanıyorum. Yalnızca hantal büyük nevresimlerle küçük çamaşırlar birlikte bazen çok verimli kurumayabiliyor. Riske girmemek için bu durumlarda çamaşır ile nevresimleri ayırıp kurutuyorum. O zaman çok daha hızlı ve eşit kuruyor. Tabi bu Electrolux'e has bir sıkıntı değil, genel olarak yakın türde çamaşır atmak daha iyi sonuç veriyor.

Buhar özelliğini kullanacaksanız cihazı gidere bağlamanızı önermem. Bu durumda saf su almanız gerekir.

Kıskandım şimdi valla sizi, tekrar hayırlı olsun :) Ben de bu hafta kuzenime aldırdım aynısını.

Candogan hocam ,
    Electrolux 3284 ile 3684 arasında teknik olarak çok fark var mıdır?
    Sanırım 3284 geçen senenin modeli ve arada 200-300 tl far bulunuyor. Değer mi sizce?

1497 cdw2 ile takım yapacağım kısmetse

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cercan

quote:

quote:

Candogan hocam ,
    Electrolux 3284 ile 3684 arasında teknik olarak çok fark var mıdır?
    Sanırım 3284 geçen senenin modeli ve arada 200-300 tl far bulunuyor. Değer mi sizce?

1497 cdw2 ile takım yapacağım kısmetse

kurutma makinesinde en önemli kriter, ısı pompası.
    bahsettiğiniz ürünler ısı pompalıdır.
    ama giriş seviyesi ürünlerde kazan malzemesi çinko dur.
    Su tanksız kullanım için gider bağlantı kiti (Direkt tahliye hortumu) yoktur.
    3686 modelinde hem çelik kazan hemde tahliye hortumu var, imkanınız varsa electrolux 3686 veya aeg 76385 öneririm.
    akakce.com
    AEG T76385AH3 Çamaşır Kurutma Makinesi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/camasir-kurutma-makinasi/en-ucuz-aeg-t76385ah3-fiyati,3809627.html

akakce.com
    Electrolux EDH3686GDE A+ 8 kg Çamaşır Kurutma Makinesi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/camasir-kurutma-makinasi/en-ucuz-electrolux-edh3686gde-fiyati,4570855.html

aeg-electrolux ün makineleri fiyat-performans ürünleridir.
    giriş modellerini de (kapağı camsız olanlar) uygun fiyata aldığınız için hata yapmış olmazsınız.
    bahsettiğiniz 2 modelde aralarında bariz bir fark yok diye biliyorum.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/134291/001000000000174039001167207044148007183169052239002074228231021070193063217000060151180056121024142168209235/electrolux-edh3284pdw-kurutma-makinesi.aspx

• selamlar
    Electrolux kurutma düşünüyorum ; ( en az 8 kg , paslanmaz tambur, ısı pompası diyince karşima 3 model çıktı)
    çamaşrı makinemiz 8 kg ; kurutmanın 9 kg almanın avantajı kırışmamaya yardımcı olması mı olur

3686 modeli nin fiyatı daha uygun ; ancak daha üstte 2 model var. Kağıt üstünde yazanlar ;

3498 modeli nin inverter motor , 9kg , sepet farkı var.

3987 modelinin inverter motor, buhar , 9kg ve karşık kurutma(4kg) gibi farkları var

inverter motor elbette daha az elektrik tüketiyor ama aradaki farkı elektrik faturasıyla kapatmak zor gibi ;
    diğer modellerde karışık kurutma yapmak mümkün değil midir sadece 3987 demi var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESER14

2 hafta önce değişim kampanyasından Beko 80hp kurutma makinesi aldık. Eşimle kafayı yercesine farumlarda model tavsiyelerini ve yorumlarını okuduk. Herkes kendi kullandığı markayı tavsiye etti. En son baldıszım kesinlikle siemens alın dedi. Dinlemedim a++ ve 8 kg ve fiyatı uygun diye 1289 tl ye beko yu aldık.

Makinenin Karma isimli programını kullandık hep ve gayet kuru çıkarıyor. Ses rahatsız etmeyecek düzeyde. Zaten standart devirle hiç durmadan dönüyor. Odayı 1-2 derece ısıtıyor ama buhar filan kesinlikle yok. Bitiş alarm sesi çok kısık.

Bence çok fazla kafa yormayın alın geçin derim. Hepsi de beklentinizi karşılayacaktır. Beko 80HP yi rahatlıkla tavsiye ederim.

hayırlı olsun dostum.. yemin ediyorum bende senin kafadanım. devrelerim yandı o mu bumu olacak diye arçelik 3880 de karar kıldım sonra sanırım senin bu üründe onun muadili ve sadece beko olanı.. sorum şu değişim kampanyası devam ediyor mu..? ediyorsa bayiler bi kılıfına uydurabiliyor mu zira değiştirecek bir şeyimiz yok :)

• tripanazomi_1 T kullanıcısına yanıt
    merhabalar bende candoğan beyin tavsiyeleri sonucunda electrolüx 3686 gde modelini aldım bende sizin gibi 3498 (2,400 fiyat verdiler ) ve 3686 model arasında kalmıştım ancak aradaki tüketim farkının ne kadar sürede amorti ediceğini hesaplamaktan yorulduğum için 3686 gde aldım iyi ki de almışım çok memnunum benim çamaşır makinem 7 kg bence kesinlikle 1 kg büyüğünü alın kurutma sırasında rahat kuruyorlar alalı daha bir ayı geçmedi ama nerdeyse her gün kullanıyorum üstelik fiyatı da diğerlerine bakarak uygun tabi ki seçim sizin şimdiden hayırlı olsun
  • Değişim kampanyası konusunda Hiç bilgim yok. Değişim için mutlaka bişey istedi bayi. Kurmaya gelen servis elemanları alacak dedi ama adamlar almadan gidiyordu. Zorla verdim. Ama bayi kesin istiyoruz demişti. Elektrikli süpürge verdim.
    Kullanmayacağınız bir sürü ıvır zıvır özelliğe +300 ile 500tl vermeye kesinlikle gerek yok. Makine kupkuru çıkartıyor zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.