Şimdi Ara

Cam filmi polis çevirmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
5.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün ankarada polis tarafından durduruldum ve aracımdaki 2 numaralı cam filmlerini 1 hafta içinde sökmem gerektiği aksi halde bir dahaki çevirmede aracımın bağlancağı söylendi. Ceza kesilmedi fakat sistemde işlem yapıldı. Bildiğim kadarıyla cam filmi serbest olmuştu yasal olarak ama polis memuru yeni çıkan khk ile yasaklandığını söyledi. Konu hakkında detaylı bilgisi olan arakdaşlar var mı?



  • Ön camda mı film vardı?
  • 1 numara olsa sorun yok mu yoksa film mi sıkıntı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • digiogi kullanıcısına yanıt
    Yok hocam yanlar ve arkada var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightbringer kullanıcısına yanıt
    Benimki 2 numara polis tüm filmlerin yasak olduğunu söyledi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qwerr02 Q kullanıcısına yanıt
    Yanlarda derken sürücü camında varsa oda yasak diye biliyorum , sadece arka yolcu arka cam yapılabiliyor yanlışım yoksa şartları internette ayrıntılı olarak bulursun...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Yanlarda ve arka yanlarda da var. Ordaki amir arka yanlara karışamıyoruz dedi ama ordaki başka memur hepsi yasak dedi. Arka yanları söküp sökmeme konusunda kararsızım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara'da cam filmine izin verirler mi bir dusunun ya. Dotunden korkuyor millet,zindan modunda gezecek binlerce arac ne duruma sokar Ankara'yi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımda fabrika çıkışı arka yolcu camları ve arka cam karartılmış cam , baya da koyu hatta bunların sorun çıkartmayacağını düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam orjinal karartmalı camlara bişi demediklerini söyledi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bizde audi tt vardı ön camda yani yolu gördüğün camda bile film vardı bir şey olmadı. Ülkede her şey dengesiz olduğu için polisimiz de dengesiz.



    Babamın kaç araba alıp satmışlığı var hepsisinde cam filmi vardı bir şey olmadı.



    Yasada böyle bir şey var mı bilmiyorum ama varsa da çok saçma. 3 numara cam filmi olan arabamız var eyvallah o çok karanlık ama önler 1 arkalar 2 iyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan şu cam filmi mevzusu tam yılan hikayesine döndü.
    Ne kadar saçma sapan bir ülkeyiz ya.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cam filmiyle ilgili son düzenlemeyi buraya ekleyeyim. Yönetmeliğe bakarak tartışalım, gerçekten kalkmış mı kalkmamış mı? Yoksa yeni şartlara mı bağlanmış? Çeviren polisler haklı mı haksız mı? Önce okuyalım sonra tartışalım:

    Cam filmi
    MADDE 14 - (1) 107 sayılı BM/AEK Regülasyonu kapsamındaki araçlar hariç olmak üzere; M, N ve O kategorisi araçlarda cam filmi uygulaması yapılabilir. Anılan araçlara bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten altı ay sonra cam filmi takılması halinde, cam filmi ile ilgili uygulama Ek VI ve Ek XV'teki hükümlere uygun olmak zorundadır.

    Ek VI

    4- İZİN VERİLEN MONTAJLAR

    Bu Yönetmelik kapsamında izin verilebilir montajlar aşağıda sıralanmıştır.

    4.1- Cam filmi montajı

    Cam filmi montajı yapıldıktan sonra, uygunluğu onay kuruluşu veya onay kuruluşu tarafından görevlendirilen kurum/kuruluş tarafından kontrol edilir ve Ek V/D'de belirtilen rapor düzenlenir. Bu ekin 3.2 maddesine göre işlem yapılır.

    Bir cam filmi tipindeki cam filmlerinin ilgili bir araç tipine seri olarak montajının yapılabileceği yönünde (örneğin, A tipi cam filminin X tipi araçlara seri olarak montajı yapılabilir) onay kuruluşu veya onay kuruluşu tarafından görevlendirilen kuruluş tarafından izin verilmesi durumunda, firmaya izin yazısı verilir. İzin yazısı alan firma tarafından her bir araç için Ek V/E'deki belge düzenlenir. Montaj yapacak herbir firma için ayrı ayrı değerlendirme yapılır ve izin yazısı verilir. Firma değerlendirmesinde, Ek XV'in 1.17 maddesi hükmü uygulanır.

    EK XV

    CAM FİLMİ İLE İLGİLİ ŞARTLAR

    1.1- Bir cam filmi tipi için imalatçı veya ithalatçısı tarafından bu Ek kapsamında AİTM onayı alınmalıdır. Cam filminin araca montajının onayı hususunda Ek VI hükümleri geçerlidir.

    1.2- Uygulama araç içinden yapılan filmleri kapsar. 1.3 dışındaki maddeler reklam amaçlı araç dışından yapılan folyo uygulamalarını kapsamaz.

    1.3- Araç ön emniyet camına hiçbir şekilde cam filmi uygulaması yapılamaz.

    1.4- Dış ışık yansıtma oranı % 15 üzerinde olan cam filmleri kullanılamaz.

    1.5- Net cam filmi kalınlığı en fazla 80 µm olmalıdır. (+2 µm ölçüm toleransı uygulanır)

    1.6- Cam filmlerinde PVC malzeme kullanılamaz.

    1.7- Kaplamada kullanılan yapıştırıcı malzeme akrilik esaslı olmalıdır.

    1.8- Cam filmlerinin UV koruması en az % 98 olmalıdır.

    1.9- Cam filmi uygulaması sadece cam panellerin iç yüzüne yapılmalıdır.

    1.10- Araç sürücüsünün 180o ön görüş alanı içerisinde sağ ve solunda kalan yan emniyet camlarına uygulanan cam filmi ile birlikte ışık geçirgenliği en az % 70 olmalıdır.

    1.11- Araç sürücüsünün arka görüş alanı içerisinde kalan emniyet camlarında uygulanacak cam filmlerinin ışık geçirgenliği en az % 20 olmalı ve film uygulandığında mutlaka aracın sağ ve solunda arka görüş sistemi bulunmalıdır.

    1.12- Araçlara takılacak cam filmlerinin yeterlilik değerlendirmesini yaptırmak üzere cam filmi imalatçıları/ithalatçıları onay kuruluşuna veya onay kuruluşu tarafından görevlendirilen kuruluşa bu Yönetmelikte belirlenen kriterler çerçevesinde müracaat eder.

    1.13- Aşağıdaki özellikler bakımından farklılık göstermeyen cam filmleri aynı tip kabul edilir:

    a) Filmin markası,

    b) Filmin kalınlığı (1-29 µm, 30-39 µm, 40-50 µm, 51-80 µm veya 80 µm altında diğer kalınlıklar)

    c) Filmin kimyasal bileşenleri.

    ç) Işık geçirgenlik oranı (%20-%69, %70-%100)

    1.14- Film kaplanmış camlar BM/AEK Regülasyonu 43 şartlarını aşağıdaki kriterler göz önünde bulundurularak sağlamalıdır:

    a) Numuneler üzerinde BM/AEK Regülasyonu 43 Ek 4 ila Ek 8'de tarif edilen deneylere ilaveten Ek 9'daki deneyler de yapılır. Her cam tipi (lamine/toklaştırılmış) için ayrıca deneyler tekrarlanmalıdır.

    b) Deneylerin yapılacağı camlar BM/AEK Regülasyonu 43'e göre onaylı olmalıdır.

    c) Parçalanma deneyi sonrasında cam filmi uygulanmış camın parçalanma şartları aranmalı ancak dağılması beklenmemelidir.

    ç) Cam filmi uygulanmış cam numuneleri üzerinde işaretleme bu Yönetmeliğe göre aranır.

    d) BM/AEK Regülasyonu 43'e göre onay kuruluşu tarafından görevlendirilen kuruluştan alınmış test raporu bulunan cam filmi tipleri 2 yılda bir ara kontrole tabi tutulur.

    e) Uygulamaya ilişkin diğer usul ve esaslar onay kuruluşu veya onay kuruluşunun görevlendiridiği kuruluş tarafından belirlenir.

    1.15- Uygunluk değerlendirmesinden geçen cam filmi tipi için onay kuruluşu veya görevlendirdiği kuruluş tarafından rapor düzenlenir ve cam filminin üzerinde aşağıda yer alan şartlara göre işaretleme yapılır. İşaretlemede kullanılacak karakterlerin yüksekliği en az 3 mm olmalıdır. Bu işaretlemede en az aşağıdaki hususlara yer verilir:

    a) Cam filminin markası,

    b) İmalatçının tip işareti,

    c) Rapor Onay Numarası,

    ç) Uygulama yapılan her camda en az bir adet bulunacak şekilde onay kuruluşu veya onay kuruluşu tarafından görevlendirilen kuruluş tarafından verilmiş güvenlik etiketi,

    d) Filmin ışık geçirgenliği.

    1.16- Ürünleri yeterli bulunan cam filmi imalatçıları/ithalatçıları dosyası, bayi listesi ve ürün listesi ile birlikte onay kuruluşu veya görevlendirdiği kuruluş tarafından saklanır.

    1.17- Sadece TS 13347'ye göre Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi almış ve cam filmi imalatçıları/ithalatçıları ile sözleşmesi bulunan firmalar cam filmi montajı yapabilir. Bu firmalar, bu Yönetmeliğin 1.1 maddesi ve alt maddelerinin hükümlerine uymak zorundadır. Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden itibaren 3 yıl boyunca TS 12047'ye göre Satış Sonrası Hizmet Yeterlilik Belgesi bulunan yetkili servisler de cam filmi montajı yapabilir.

    1.18- Araç camlarına film takılması sonrası onay kuruluşu veya onay kuruluşu tarafından görevlendirilen kuruluş tarafından imalatçı ve cam filmi imalatçıları/ithalatçıları verilecek olan güvenlik etiketi onay kuruluşu veya onay kuruluşu tarafından görevlendirilen kuruluşun web sitesi üzerinden izlenebilir.

    1.19- Ek V/D veya Ek V/E'de belirtilen montaj uygunluk raporu araçta muhafaza edilir.




  • Bir arkadasimda 420d var. Yan ve arka camlar 3 numara zindan. On de 2 numara. İki hafta once muayeneye soktu arabayi hicbir sey dememisler. Bir turlu cozemedim bu durumu ben de. Her kafadan baska ses cikiyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kral_Jumong

    Arkadaşlar bizde audi tt vardı ön camda yani yolu gördüğün camda bile film vardı bir şey olmadı. Ülkede her şey dengesiz olduğu için polisimiz de dengesiz.



    Babamın kaç araba alıp satmışlığı var hepsisinde cam filmi vardı bir şey olmadı.



    Yasada böyle bir şey var mı bilmiyorum ama varsa da çok saçma. 3 numara cam filmi olan arabamız var eyvallah o çok karanlık ama önler 1 arkalar 2 iyi

    Bundan öncesinde zaten sıkıntı yoktu. 2-3 hafta önce valiliğin polise gönderdiği talimattan sonra bu hale geldi ortalık. Ben de polisim, normalde bir araca işlem yapacağız diye trafikçi çağırırız bir saatte gelemez ama şimfi bakıyosun 3 trafik ekibi biraraya gelmiş cam filmi cezası kesiyor. Arkada da 3-4 tane çekici hazır kıta bekliyor. Normal sıradan bi uygulama değil yani bu son günlerdeki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Valilik talmatı derken acaba tek bir ilde mi yoksa istanbul falan da dahil mi acaba bu talimatlara?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GameMonster1

    Bir arkadasimda 420d var. Yan ve arka camlar 3 numara zindan. On de 2 numara. İki hafta once muayeneye soktu arabayi hicbir sey dememisler. Bir turlu cozemedim bu durumu ben de. Her kafadan baska ses cikiyo.

    Muayene ile ne alakası var?

    Muayenede yangın tüpü trafik seti olmayınca hafif kusurlu ama kontrolde polis takarsa aracı bağlamaya kadar gider.

    Muayene istasyonu hafif kusur yazıp geçiyor. Önceden mühürsüz plakaya hafif kusur bile yazmıyorlardı ama polis ceza yazıp arazı bağlayabiliyordu.

    Özetle saçma ama muayene ile emniyetin uygulaması birbirinden bağımsız.

    Normalde ağır kusurlu aracın trafiğe bile çıkamaması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oasisinet

    Ulan şu cam filmi mevzusu tam yılan hikayesine döndü.
    Ne kadar saçma sapan bir ülkeyiz ya.

    +1

    Arkadas birsey, ya yasaktir ya degil.

    Ama bizde nasil denk gelirse.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arif


    quote:

    Orijinalden alıntı: GameMonster1

    Bir arkadasimda 420d var. Yan ve arka camlar 3 numara zindan. On de 2 numara. İki hafta once muayeneye soktu arabayi hicbir sey dememisler. Bir turlu cozemedim bu durumu ben de. Her kafadan baska ses cikiyo.

    Muayene ile ne alakası var?

    Muayenede yangın tüpü trafik seti olmayınca hafif kusurlu ama kontrolde polis takarsa aracı bağlamaya kadar gider.

    Muayene istasyonu hafif kusur yazıp geçiyor. Önceden mühürsüz plakaya hafif kusur bile yazmıyorlardı ama polis ceza yazıp arazı bağlayabiliyordu.

    Özetle saçma ama muayene ile emniyetin uygulaması birbirinden bağımsız.

    Normalde ağır kusurlu aracın trafiğe bile çıkamaması lazım.

    Muayenede cam filmi de kontrol edilir. Bir yasa varsa ve bir kurulus bunun denetiminden sorumluysa yasaya uygun olmayan aracin trafige cikisina izin veremez. Vermemesi lazim. Ona bakilirsa cakar da yasak ama cevirmenin onunden cakar acik gecen cok arac gordum. Burda demek istedigim bizim ulkede neyin ne oldugu, yasanin nasil ve ne eksende uygulandigi belli degil. Sanki cam filmli arac her turlu trafige cikar demisim gibi anlamissin. Oyle bir sey yok. Denetim ve uygulamadaki probleme sitem ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GameMonster1 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız da... Neyimiz doğru ki? Şu anda ülkede yolunda giden bir şey var mı?

    Olması gereken dediğiniz gibi olması, polis ceza yazabiliyorsa muayeneden de geçmemeli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.