Şimdi Ara

CALL OF DUTY OYUN MOTORUNU NİYE YENİLEMİYOR ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
2.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar gerçekten merak ediyorum biraz bu konu hakkında konuşalım diyerekten bu konuyu açtım başlıkta da sorduğum gibi Call of Duty oyun motorunu niye yenilemiyor ?

• Adamlar oyuna değil de paraya bakıyorlar çünkü. Call of Duty, ismi satan bir oyun olduğu için nasıl çıkarırlarsa çıkarsınlar her yeni Call of Duty oyununun 20 küsür milyon adet satmasını çantada keklik görüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 25 Ağustos 2011; 15:16:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

Adamlar oyuna değil de paraya bakıyorlar çünkü. Call of Duty, ismi satan bir oyun olduğu için nasıl çıkarırlarsa çıkarsınlar her yeni Call of Duty oyununun 20 küsür milyon adet satmasını çantada keklik görüyorlar.

ya madem paraya bakıyorlar motoru yenilesinler daha fazla satarlar doğru değil mi ?
  •  CALL OF DUTY OYUN MOTORUNU NİYE YENİLEMİYOR ?

bu adamda onu yaptıracak göz var mı. sadece senaryo yenileyerek her sene dayadıkları oyun milyonlarca satıyor.. daha en az 3 sene aynı modifiye quake motoruyla cod oyunu çıkar. ardına yeni bir motor yapılır onunla da bir 10 oyun çıkar. bu mal oyun yine satmaya devam eder, sattıkça yalınlaşır sattıkça basitleşir sattıkça ufalır bu herifçioğlunun cebi dolar.
  • bencede yok fakat bu böle nereye kadar yürüyecek ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: I3uRocKSiyoN

bencede yok fakat bu böle nereye kadar yürüyecek ki

yeni bir efsane çıkana kadar
    eskiden medal of honor vardı
    sonra call od duty oldu
    .
    .
    .
  • Taa ki EA GAMES onları geçene kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • battlefield 3 görüntü kalitesinde call of duty olsa ondan kral oyun olmaz
  • quote:

battlefield 3 görüntü kalitesinde call of duty olsa ondan kral oyun olmaz

Böyle düşünen 2-3 arkadaşım var ve yanlış düşünüyorlar... CoD serisi Activision'un elinde oldukça bu böyle gider
  • Hersene aynı, saçma oyunu sunuyorlar,milyonlarca insan da alıyor.Anlayamıyorum.130 TL birde, o oyuna anca silah zoruyla veririm o parayı.
    quote:

battlefield 3 görüntü kalitesinde call of duty olsa ondan kral oyun olmaz

Oynanabirlik bakımından da BF üstün,geçemez yani.
    CoD'un tek üstünlüğü senaryo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nintendo. -- 25 Ağustos 2011; 16:24:24 >
  • tek nedeni var. konsol. (bence gta 5'te yeni konsolu bekliyor gibi)
    bf3'e bakın herkes cod serisini pc oynuna göre karşılaştırıyor. biride gidip ps3'te cod 8 vs bf3 demiyor neden?. çünkü fark yok neredeyse.
    bu konsollara adam yeni motor çıkarmaz. zaten cod'un yapımcıları parayı konsoldan kazanıyor gidip yeni motorlar oyun çıkarsa konsolu pis satmış olurlar. yeni konsollar 2013'de çıkacak diyorlardı. tahminen yeni konsollar 2013'ün 3. çeyreğinden önce çıkarsa cod mw4 yeni oyun motoruyla gelir.
  • infinity ward son derece iyi oyunlar çıkarıyor.. aksiyon filminin içindeymişiniz gibi.. trayarch için bu söylediğiniz geçerli olabilir.. sadece senaryo.. oynanabilirlik bile yok.. bkz:cod black ops,cod 5
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ogulcanxy

infinity ward son derece iyi oyunlar çıkarıyor.. aksiyon filminin içindeymişiniz gibi.. trayarch için bu söylediğiniz geçerli olabilir.. sadece senaryo.. oynanabilirlik bile yok.. bkz:cod black ops,cod 5
    Katılıyorum, ancak Infinity Ward'un çekirdek kadrosu Infinity Ward'dan ayrıldıktan sonra artık Infinity Ward'dan da bir şey beklemiyorum. Modern Warfare 3'ün kopyala yapıştır bir oyun olacağı da çok belli oluyor. Infinity Ward'un çekirdek kadrosunun kurduğu Respawn Entertainment'ın yeni oyununu merakla bekliyorum. Çıktığı zaman kesin çok ses getirecek.
  • amerikalıların bi lafı vardır "if it ain't broken don't fix it "
  • quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

quote:

Orijinalden alıntı: Ogulcanxy

infinity ward son derece iyi oyunlar çıkarıyor.. aksiyon filminin içindeymişiniz gibi.. trayarch için bu söylediğiniz geçerli olabilir.. sadece senaryo.. oynanabilirlik bile yok.. bkz:cod black ops,cod 5
    Katılıyorum, ancak Infinity Ward'un çekirdek kadrosu Infinity Ward'dan ayrıldıktan sonra artık Infinity Ward'dan da bir şey beklemiyorum. Modern Warfare 3'ün kopyala yapıştır bir oyun olacağı da çok belli oluyor. Infinity Ward'un çekirdek kadrosunun kurduğu Respawn Entertainment'ın yeni oyununu merakla bekliyorum. Çıktığı zaman kesin çok ses getirecek.

aynen onu bende düşündüm. kasım da göreceğiz:) bence yine kendine yakışanı yapacaklar.. infinity wardın çıkardığı oyunlar(cod 5 - black ops hariç) her yeni oyunda daha gelişmiş grafik ve oynanabilirlik vardı.. ancak trayach bunların çakmasını yaptı resmen.. firmanın ismini kirletti. kasım da iyi bir oyun bekliyorum.. ne zamandır oyun oynayamıyoruz.. biraz oynayalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhadss -- 25 Ağustos 2011; 17:07:49 >

• Activision cok fakir bir firma da ondan.
  • Hay CoD kadar taş düşsün kafanıza ya. Grafik kötü mü geldi; oynama kardeşim. Activision ne kaybeder, hiç bişey. Orjinal alan yok zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Modernova

Activision cok fakir bir firma da ondan.

para toplayalım
  • Altın yumurtlayan tavuk kesilmez de ondan oyun motorunu değiştirmiyorlar. Yeni konsollar gelene kadar bu böyle devam eder. Yeni çıkacak CoD'un grafikleri içinde ümitlenmeyin.
  • tipik konsol fps'si olması (hüp deyince dolan sağlık, oynanıştaki vur çık basitliği) konsol odaklı üretilmesine ve görsel yanlarının gelişmemesine neden oluyor serinin. belki belli olmaz bu activision ceo'su garip bi adam, yeni konsollara da aynı motorla dayayabilir (sadece yeni shader eklerler cod 2'de dx9 dx7 arasındaki fark usulü, artık o zamana dx kaç çıkarsa) yine dayayabilirler. ayrıca bu oyunu alanlar da bir garip (herkese demiyorum atlamayın üstüme), o kadar para verip alırlar her sene bir de multiplayer'da hile yaparlar felan. çok değişik bu yeni nesilin (konsolları demiyorum bebeleri diyorum) oyun anlayışı.. çok satanın çok kaliteli diye dayatıldığı bir dönemdeyiz.

ben cod fanı değilim, bf fanı da değilim. ama cod serisinin ilk 2 oyunu ile 4. oyununu severim bana göre serinin iyi tarafı onlar geri kalanı traş. cod serisinin fps olarak başarılı olduğunu düşünmem (sağlık barı olayı, vur çık oyunu olması vs) ama sunum olayını gerçekten iyi kotarıyorlar. ama oyun kısa oluyor. benim gibi kimileri co op'un, multiplayer olayının arka planda olduğu hatta hiç olmadığı eski usül single player'a yoğunlaşmış, yaratıcı olmaya çalışan oyunlar istiyorlar ama maalesef bu oyunlar da son nesilde giderek azaldı (bioshock, mirrors edge, singularity, cryostasis vs) hadi bu nesili geçtim de diğer nesile görsellik bombası oyunların hiç tadının tuzunun kalmayacağını düşünüyorum.

işin özü, eskiden iyi bir seri olan cod şu an hayranlarınca tapılmasına rağmen kötü bir seriye dönüşmüştür ve her sene kopya oyunları mantar gibi patlamaktadır. diğer fps'lerin de basitlik olarak cod gibi olması ve piyasayı olumsuz etkilemesi de cabası. cod1'den 4'e geldi (arada ps2 oyunu big red one felan vardı o da güzel oyundu) ardına world at war geldi ( yenisini çıkarırlar görün bakın) ardına mw'nin sequeli geldi mw2 diye orası ayrı bir serileşti şimdi black ops da serileşecek mi deniyor. e abicim bu oyunların farkı nedir de sen seri içinde seri yapıyorsun.. aynı botun laciverti yahu.. demek istediğim cod daha başarılı olursa daha dandik yeni oyun nesili bizi bekliyor olacak.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.