Şimdi Ara

Call of Duty: Modern Warfare 3, GPU Testleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
1
Favori
6.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SKIPPER84

iyi ama burda bir terslik sözkonusu...tabloya göre 100fps ortalama elde etmem gerekirken 40fps civarında oynamaktayım oyunu..bu kadar bariz fark olmamalı.Yanlış nerde anlamadım...

Parçalarını yazsana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 10 Kasım 2011; 20:23:47 >

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Doğrudur. Çünkü aynı sitenin BF3 için verdiği değerler de çok düşüktü. Bunun için açılan konudaki tüm üyeler, orada yazdığından fazla değerler almıştı, ben de öyle. OPTİMİST faydalı olur niyetiyle açmış konuyu ancak bunlar yalan-dolan hep. Tek amaç var, o da millete yeni parça aldırmak, yani bizi soymak.

Misal olarak söylüyorum. GTX 580'in bile yetersiz kaldığı bir oyun düşünebiliyor musunuz siz? Bu kafanıza yatıyor mu? Ama Metro 2033 denen optimize özürlü oyunda GTX 580 bile zar-zor yetiyor. Neden? Bilerek kastırıyorlar donanımları ki parça alalım diye. Tamam, MW serisinin sistem gereksinimleri düşük, bu bir gerçek ama oyunun motoruyla orantılı bir şekilde bu. Ancak emin olun ki Metro 2033'te öyle aman aman bir grafik görmedim ben. Son olarak BF3 işte. En yüksek ayarlarda GTX 570'in altındaki kartlar yetersiz kalıyorlar. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Ama oluyor işte, bunu bilerek yapıyorlar. Çünkü donanım üreticileriyle bunlar danışıklı dövüş halindeler.

Aynen öyle.Paramızı sömürmek için herşeyi yapıyorlar

• quote:

Doğrudur. Çünkü aynı sitenin BF3 için verdiği değerler de çok düşüktü. Bunun için açılan konudaki tüm üyeler, orada yazdığından fazla değerler almıştı, ben de öyle. OPTİMİST faydalı olur niyetiyle açmış konuyu ancak bunlar yalan-dolan hep. Tek amaç var, o da millete yeni parça aldırmak, yani bizi soymak.

Misal olarak söylüyorum. GTX 580'in bile yetersiz kaldığı bir oyun düşünebiliyor musunuz siz? Bu kafanıza yatıyor mu? Ama Metro 2033 denen optimize özürlü oyunda GTX 580 bile zar-zor yetiyor. Neden? Bilerek kastırıyorlar donanımları ki parça alalım diye. Tamam, MW serisinin sistem gereksinimleri düşük, bu bir gerçek ama oyunun motoruyla orantılı bir şekilde bu. Ancak emin olun ki Metro 2033'te öyle aman aman bir grafik görmedim ben. Son olarak BF3 işte. En yüksek ayarlarda GTX 570'in altındaki kartlar yetersiz kalıyorlar. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Ama oluyor işte, bunu bilerek yapıyorlar. Çünkü donanım üreticileriyle bunlar danışıklı dövüş halindeler.

eskiden zevk için oyun yaparmış küçük veya büyük yapımcılar, yani hem kazanırız hem de eğleniriz mantığıyla. ne zaman baktılar ki bu işte iyi kaymak var açgözlü hale gelip, dediğiniz gibi senede bir oyun çıkarmak zorunda kalıyorlar. (hatta muhtemelen yapımcı bile değil dağıtıcı zoruyla)

öyle bir streste de artık ne çıkarsa o mantığıyla sürüyorlar oyunları.

bu konuda gayet efendi kendini bozmayanlarda var mesela blizzard gibi. adamların kendi cumhuriyeti var hem rahatlar hem de fazlasıyla götürüyorlar parayı.

bu gtx580 i dahi kastıran oyunların altındaki 3 kağıt kısmında dediklerinize de aynen katılıyorum.

• BF3 görsellik açısından kaça katlar sayamayacağım ama oynanışını sevemedim bir türlü. CoD senaryosu, karakterleri ve aksiyonu ile baya bağlıyor kendine, çamur grafikleri bir süre sonra görmezden gelebiliyorum.

GPU kullanımının düşük olması bende de var. %20-40 arası kullanıyor dediğiniz gibi. FPS de sabit 45 görebildiğim kadarıyla. İyi tarafı güç tüketimi ve sıcaklıklar boştaymış gibi kalıyor. Kötü yanı ise hafif yavaşlık var.
  • Beyler yapmayın sizde herşey grafik grafik diyorsunuzda oyunu hantal hantal oynadıktan sonra ne anlamı kalıyor grafiğin ?

Adamlar yıllardır aynı motoru azcık azcık ısıtarak bize sunsalarda call of duty'deki akıcılığı ve hızlı aksiyonu kim beğenmezki ?

Bence siz grafiğin yanında oyun akışı ve aksiyonunuda isteyin ona göre yorum yapın. Çünkü call of duty'nin grafik motorunu beğenmemeniz sanki bana "mario gibi grafikleri var" demenizden farksız geliyor. Sonuçta bizi tatminkar edicek grafiğe sahip değil mi call of duty ? Eski oyunlarla call of duty'i karşılaştırın bakalım. Yılların size getirdiği, teknolojinin size getirdiği ve sunduğu çözümler kitaplara dillere yazılamaz.

O yüzden yaslanın arkanıza ve bu güzel oyunun tadını çıkarmaya bakın

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Beyler yapmayın sizde herşey grafik grafik diyorsunuzda oyunu hantal hantal oynadıktan sonra ne anlamı kalıyor grafiğin ?

Adamlar yıllardır aynı motoru azcık azcık ısıtarak bize sunsalarda call of duty'deki akıcılığı ve hızlı aksiyonu kim beğenmezki ?

Bence siz grafiğin yanında oyun akışı ve aksiyonunuda isteyin ona göre yorum yapın. Çünkü call of duty'nin grafik motorunu beğenmemeniz sanki bana "mario gibi grafikleri var" demenizden farksız geliyor. Sonuçta bizi tatminkar edicek grafiğe sahip değil mi call of duty ? Eski oyunlarla call of duty'i karşılaştırın bakalım. Yılların size getirdiği, teknolojinin size getirdiği ve sunduğu çözümler kitaplara dillere yazılamaz.

O yüzden yaslanın arkanıza ve bu güzel oyunun tadını çıkarmaya bakın

+10 her şey grafik değildir... Eskiden mario oynarken grafiğe mi bakıyorduk yoksa oyunun verdiği zevke mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfr+10 -- 11 Kasım 2011; 6:02:47 >

• Tabii oynanabilirlik önce gelir ve tabii ki grafik perşey değildir ancak MW1 ve MW2'de bile kullanılan birçok nesnenin bu oyunda da kullanıldığını görmek pek hoş değil. Mesela senaryo modunda uçağın düşüp ikiye ayrıldıktan sonra tekrar çatışmaya girdiğimiz yerdeki bir kamyonun direksiyonunu oval değil de sekizgen şekilde görmenin nesi tatminkâr Allah aşkına. Üstelik silah sesleri de aşırı şekilde sertleştirilerek bence bozulmuş. UMP ile bile ateş ettiğinizde elinizdeki silah ağır makinalı gibi ses çıkartıyor neredeyse mesela. Oyunun ne kadar alelacele yapıldığını ve birçok konuda eksiklerinin bulunduğunu da söylememe gerek yok sanırım. Mesela dün akşam bir arkadaşla private spec ops oynayalım dedik. Ben yere düştüğümde o canlı olduğu halde kendini de ölü olarak görüyordu ve oynayamadık.

Netice-i kelâm: 1 yıl, iyi bir oyun yapmak için yeterli bir süre değil. MW1'in çıktığı zamanı hatırlayın. COD 2'den sonra arasında 2 yıl vardı (3'ü saymadım çünkü o sadece konsollar için yapılmıştı, bu arada MW1 yapılıyordu zaten). Süre uzundu ancak beklemeye değecek bir başyapıt çıkmıştı ortaya âdetâ. COD Serisi'nde Black Ops'la başlayan bozulma MW3'le devam ediyor. Adı üzerinde Modern Warfare ancak ne yazık ki oyun modern bir oyun değil. Halbuki MW1, adına yakışır bir oyundu.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan

• quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

quote:

Orijinalden alıntı: AnilOzaydin

Bu Cod nasıl başarıyor bunu.Bf3 te Gtx560ti dahi yeterli gelmezken Cod nasıl oluyorda 131 Fps verebiliyor.

BF3'te aşırı detay var, GPU'ya daha fazla yük biniyor. MW 3'te grafik olarak başarılı bence, bugün multisini baya oynadım.. Oldukça tatminkar ve yeterli göründü gözüme..

sen o gözleri doktora bi göster bence.. gözlük zamanın baya bi geçmiş

call of duty 3'ün grafiklerinin güzel olduğundan bahseden herhangi bir insanın görüldüğü yerde muşahede altına alınması gerekir diye düşünüyorum.. göz var nizam var.. yani bariz olarak güneşe lacivert diyorsunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 11 Kasım 2011; 8:56:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

quote:

quote:

Bu Cod nasıl başarıyor bunu.Bf3 te Gtx560ti dahi yeterli gelmezken Cod nasıl oluyorda 131 Fps verebiliyor.

BF3'te aşırı detay var, GPU'ya daha fazla yük biniyor. MW 3'te grafik olarak başarılı bence, bugün multisini baya oynadım.. Oldukça tatminkar ve yeterli göründü gözüme..

call of duty 3'ün grafiklerinin güzel olduğundan bahseden herhangi bir insanın görüldüğü yerde muşahede altına alınması gerekir diye düşünüyorum.. göz var nizam var.. yani bariz olarak güneşe lacivert diyorsunuz..

Üslubun çok yanlış , ne kadar yavan ifadeler.. Öyle askerlik arkadaşınla konuşur gibi konuşamazsın herkesle.. Alt tarafı bir oyundan bahsediyoruz.. Herkesin beğenisi bir olmayabilir. Düşüncelerini açıklarken daha nazik olmalısın..

MW3'ün grafklerini "kötü" olduğunu iddia edebilir misin ? Pc oyunları bölümüne bu başlıkta bir konu aç cesaretin varsa... Kaldı ki ben MW3 grafiklerini BF3'den iyi olduğu gibi saçma bir iddiada bulunmadım.. Sadece MW3 grafikleride göze hoş geliyor, tatminkar ve yeterli dedim..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

quote:

quote:

Üslubun çok yanlış , ne kadar yavan ifadeler.. Öyle askerlik arkadaşınla konuşur gibi konuşamazsın herkesle.. Alt tarafı bir oyundan bahsediyoruz.. Herkesin beğenisi bir olmayabilir. Düşüncelerini açıklarken daha nazik olmalısın..

MW3'ün grafklerini "kötü" olduğunu iddia edebilir misin ? Pc oyunları bölümüne bu başlıkta bir konu aç cesaretin varsa... Kaldı ki ben MW3 grafiklerini BF3'den iyi olduğu gibi saçma bir iddiada bulunmadım.. Sadece MW3 grafikleride göze hoş geliyor, tatminkar ve yeterli dedim..

Üslübumu sertleştirme sebebim bazı arkadaşların cidden saygıyı haketmeyecek yorumlar yapıyor olmasındandırki bu konuda hatalı olduğumu kabul ederim ama ;apaçık meydanda olan birşeye nasıl olurda yanlış demeye cüret edebilirsinizki bu fikir beyan etmek değil manüpilasyondur.. Bu kadar kıdemli üyelerin bu kadar yanlı yorum yapmasını beni cidden rahatsız ediyor..

MW3 ‘ün grafikleri berbattır; dikkatli incelersen yazdığım mesajların çoğunun pc bölümüne yazdığımı görürsün.. evet bi konuya iyi değinmişsin MW3 ün grafiklerinin BF3’den iyi olduğunu iddaa eden hasta insanlar var bu forumda; mw3 ü beğenebilirsiniz ama grafikleri iyi demek büyük bir hatadır.. pc’de 1080p full de mw1-mw2-mw3 farklarını hissedebilmek için nasa’dan gök izleme cihazı kiralasanız bile zor farkedersiniz.. tatminkar olmaktan çok çok uzar bir mw3 geldi sanki 2011 değil de 2008 yapımı 3.sınıf bir yapıt.. şu forumda mario vs sonic ‘in gta 4 ‘den daha iyi grafiklere sahip olduğunu iddaa edecek insanların oranı %70’den aşağı değil..

• Oyunu dün akşam biraz oynadım. Oynanabilirlik, senaryo, oyunun sizi kendi içinde sizi çekebilmesi (kendinizi kaptırıp kaptıramamanız) benim için grafikten önce gelen etkenler (BF3'ün betasını bu sebeple beğenmemiştim mesela). Yıllardır aynı ayarda grafiklerle çıkan bir oyunu ilk defa oynadığım halde bana yeni bir oyun gibi değil de önceki oyunun DLC paketi gibi geldi ve bence bu hiçte hoş bir durum değil. Multisini beğenmediğim BF'nin bile (şahsi görüşümdür-tartışma amaçlı söylemiyorum) senaryo modunu oynarken yeni birşeyler görmek bana zevk veriyordu.

Bunların hepsi bir yana, bu oyunun kaçınılmaz kaderi olan hilecilere bile denk geldim. Hele hele oyunun birine k2 diye bir klana mensup 3 kişiden en az ikisinde hile vardı. Başka bir oyunda ise birisi 45 kilin altına inmiyordu ve sürekli olarak helikopter açıyordu. Bu benim için sürpriz olmadı tabii ki. İlk haftasında böyle olursa, ilerisinde ne olur Allah bilir.

Hem para hırsı sebebiyle hem oyunun yarım-yamalak, kör-topal çıkarılmasına sebep olan Activision'a, hem para toplamaktan hile sorununa çözümüne vakit ayıramayan veya ayırmayan Activision'a ve Steam'e İşte bu sebeplerden dolayı, oyunu oynamak pek gelmiyor içimden. Bırakın level ve silah kasmayı, arada bir sadece değişiklik olsun diye girerim sanırım artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Vsync'i zorla kapamayı deneyin. Sanırım sorun bu.

hadı anladık vsync acık.bu sekıldede olsa mınımum sabıt 60 fps almam lazım.dıger actıgım konudada belırtmıstım.

sıstem:

x6 1055 t(4 ghz)
    1 gb 6970 (920*6000 mhz)
    4 gb ram

sıstem bu sekılde.akıl mantık erıyormu camur gıbı grafıklerı olan bu oyunda yukardakı sıstemle 40 kusur fps almam.zaten fps yıde bır yana koydugumda seslerı cıdden berbat.grafıklerı zaten soylenecek soz yok.oynanıs olarak dıger mw serılerınden gıdım fark yok.anlamadıgım hangı yuzle bu oyunu yenı serı olarak surdu.sankı oyun 2011 de(hatta 2012 dıyelım) cıkmamısta 2005 lerden gelmıs gıbı.bu oyunu pıyasaya surenlerı cıdden ayakta alkıslıyorum.aynı yemegı yenıden ısıtıp sofraya koyar gıbı mıllete yenı oyun dıye sunuyor.burda ya oyun yapımcısı cok cakal ve yuzsunun onde gıdenı yada afedersınız ama alanlarda bır sorun var.tamam anlıyorum oyunun yapısı hosunuza gıdebılır ama goz gore gore fırma yapımcıları tarafından kendı adıma enayı yerıne koyulmayı tahammul edemem.artık fps sorunu duzelırse can sıkıntısı oturur bıtırırım sıngle kısmını ve dırek sılerım pc den.adamlar senaryo kısmını cıdden ıyı yapıyorlar.su senaryoyu dıce ekıbıne vereceksın sız gorun oyunu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SKIPPER84

iyi ama burda bir terslik sözkonusu...tabloya göre 100fps ortalama elde etmem gerekirken 40fps civarında oynamaktayım oyunu..bu kadar bariz fark olmamalı.Yanlış nerde anlamadım...

Parçalarını yazsana.

sistem panelinde yazıyor ama kısaca tekrar yazayım

Q6600@3.3 GHZ + 5850 TOXIC + 2X2 DDR2 1066mhz şeklinde sistemim.Kullandığım çözünürlük ise 1680x1050...

singleplayerda çok farketmiyor ama genede sıkıntı yaptı bende...

@bonser24:
    İşte bu dediğin sebeplerden + oyunu oynanamaz hale getiren (bana göre) hile sorunundan dolayı almayacaktım ama key olarak aldım. Bana 38.5 TL'ye geldi. Önceki 2 oyunu kutulu almıştım ve Black Ops'u kutulu aldığıma pişman olmuştum. Aynı pişmanlığı tekrar yaşamamak için, görünen köy kılavuz istemez hesabı sadece key olarak aldım. Oyun bu haliyle 40 TL'den fazla etmez bence çünkü. Daha dün bile hilecilere denk geldim. Sanırım temelli bırakacağım bu oyun işini.

• V-SYNC ve D3DOVERRIDER açıkken aldığım değerlerdi.Kapatıp denemedim açıkçası.Bu akşam denerim.

MSI Afterburner programının verdiği değerlere göre ise gpu kullanımı yuzde 25 ila 40 arasında değişiyor.Sanırım benim gibi olan birkaç kişi daha var

forumda..

Bir yanda BF3 diğer yanda MW3...İki oyun arasında grafiksel olarak bariz farklar var ama benim sistem ikisindede benzer fps veriyor.Hayret....
  • O kartlar daha yüksek FPS alman lazım ama şikayetler şu ana kadar nedense sadece AMD kullananlardan geldi. Yazılımsal birşey mi acaba? Ben MW2'de ne kadar FPS alıyorsam, bunda da o kadar alıyorum çünkü.

• Mürsel ağa bu akşam çözüp burda vereceğim.Herhalde optionstan ayarları autoda bırakmaktan oluyordur.Herkes extrada değer alsın.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.