Şimdi Ara

Çalışmayan Cd rom sürücüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı 9 ay önce aldım. Aldıktan sonra cd writer taktım. Sorunsuz olarak hem cd driver, hem de cd writer çalışıyordu. Son zamanlarda cd driver çalışmamaya başladı. Cd taktığım halde bile cd takın diyor. Kasayı açtığımda Harddisk ile cd driverın aynı ide kablosuna bağlı olduğunu gördüm. Sonradan taktığım cd writerın farklı bir ide kablosu vardı. Sonra harddisk ve cd sürücüsüne takılı olan ide kablosunu çıkardım. Harddisk tek başına ide kablosuna bağlandı. Diğer writerın ide kablosunun ikinci soketine cd sürücüsünü taktım. Bu durumda açtığımda harddisk hatası verdi. Bunun sebebi nedir?

• sanırım yollar karışmış jp ayarlarını bir kontrol et
  • başka bir pc de çalıştırdın mı
  • Başka bir pc de denemedim. Çünkü ide kablosunun ucunu cd rom dan çıkardığımda açılışta harddisk hatası veriyor. Yani cd rom olmadan bilgisayar açılmıyor. İde kablosu anakarttan önce harddiske giriyor. Ondan sonraki soketi cd rom a takılı. Cd romu çıkardığımda harddisk bilgisayarı açmıyor. yani devre dışı kalıyor.
    Jumper ayarları karışmış diyen arkadaşa da şunu diyeyim. Bu şekilde 9 aydır sorunsuz çalışıyordu. Çakışma olsa en başından sorun çıkarmaz mıydı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemirci -- 22 Ocak 2006 22:26:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win7 Cd'si Yapma..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.