Şimdi Ara

Çalışma saatleri azaltılmalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir şey soracağım, bu AGİ hesaplanırken asgari ücretin içinde mi hesaplanıyor? Asgari ücretten ayrı olarak mı hesaplanıyor? Devlet alması gerekenden eksik vergi primi alıyor, ama bu işçiye ekstra ödeme anlamına gelmiyor mu?

Yani asgari ücret şuan 1404 tl ise, ekstra olarak AGİ ödenmeli mi, yoksa devlet alacağından vazgeçtiği için (hesapta) yine 1404 tl mi geçiyor işçinin eline.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Bir şey soracağım, bu AGİ hesaplanırken asgari ücretin içinde mi hesaplanıyor? Asgari ücretten ayrı olarak mı hesaplanıyor? Devlet alması gerekenden eksik vergi primi alıyor, ama bu işçiye ekstra ödeme anlamına gelmiyor mu?

Yani asgari ücret şuan 1404 tl ise, ekstra olarak AGİ ödenmeli mi, yoksa devlet alacağından vazgeçtiği için (hesapta) yine 1404 tl mi geçiyor işçinin eline.

Eskiden, Aile Geçim İndirimi extraya girerdi. Bu yıldan itibaren tamamiyle asgari ücreti yükseltemedik, beceremedik denilmemesi için toplam tutarın içerisine ilave edildi.

Açıklamalı haber; Bu daha iyi açıklayıcı olur.
    http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1342398-2017-asgari-ucret-zammi-belli-oldu

Herhangi bir net ve brüt maaş hesabının kesintileri-vergileri dahil detaylı göz atabilmek içinde buradan bakabilirsin kardeşim.
    Daha iyi fikir oluşturur.
    http://net-brut.com/#/NettenBrute

• M4RLB0RO kullanıcısına yanıt
    E o zaman neden asgari ücret 1404 Tl diyorlar, asgari ücret 1271 tl oluyor en düşük agiyi hesaplarsak...

İyi işleri giderek azalmaya başladı bu işin. Asıl bombalar, veryansın edeceğimiz konular 2018 ile başlayacak, hak hukuk HAK getire maalesef böyle olacak. Yazdım bunu isteyen ekran görüntüsü alsın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 25 Kasım 2017; 7:24:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan_edda

selam arkadaşlar, öncelikle konuyu açan kardeşimize, konu hakkında teşekkür ederim. ben özel sektör çalışanıyım.

genelde iş verenler, personellerini günlük 12 saat çalıştırıyor ve haftalık izin vermiyor.

hadi saati 12 saat çalışmayı geçtim, bari çalışanın haftalık izin alması, kendisini kafasını dinlemesi, bir yerlere gidip eğlenebilmesi şart. kendisine zaman ayıramayan insan zamanla kafayı sıyırıp ona buna salça oluyor, haberlere konu oluyorlar. demek istediğimi umarım anlamışsınızdır. eğer sozyalmedya da örgütlenirsek bu sisteme dur diyebiliriz.

arkadaşlar konu hakkında örgütlenelim, bizi sömürenlere artık dur deme vakti geldi. bu sistem resmen modern kölelik.

herkes forumda tanıdığını başlığa toplarsa sevinirim.

Herkes 170'i arayıp eski çalıştığı yerin mesai ücretini vermediğini bildirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iamburak kullanıcısına yanıt
    170 inde cok umrundaydi Asgari ucretten yoldan gecen herkesi almislar işe, telefona cevap ver yeter demisler...

• Tam destek!!

• Maaşli çaliştiğim zamanlarda yeri geliyor 12 saat çalisiyordum. Çok mutsuzdum ya elime gecen parada bi moka yaramiyodu. Gezemiyosun haftalik bir gun izinle gezcen mi dinlencen mi??

Konu sahibi hakli ama burasi türkiye. Bizde aç işverenler oldukca oyle bisey olmasi imkansiz Işverenler nerden kesceğini duşunup duruyor.

Misal Acun medya cikti Tv ye konustu calisanlarina cok iyi davrandigini ve bunun meyvesinide aldiğini soyledim Mesela Ramazan aylarinda Öglen saati işe başlatiyomuş akşam 4 de paydoss. Yani hergun 4 saat calisiyolar tam maas aliyolar. Boyle çalişanda mutlu oluyo verimli oluyo.

• Devlet memuru standartlarına gelse çok güzel olur ama şu durumda yıllık izin, hafta izni ve 45 saatin üstünde çalışmama haklarından bile yararlanamayan, kendimde dahil birçok insan var. Bu durumu şikayet edenlerde oldu ve işten çıkarıldı. Devletin kanunları işlese ceza yaptırımları ağır olsa bir miktar düzelir.

Şikayet ediyoruz geliyor memur patronun yanında fazla çalıştırıyor mu diye soruyor. Birşey diyemiyorsun sonu ya işsizlik yada burnundan getiriyor patron.

• Çalışmalar en fazla 8 saat olup bunun 1 saati de yemek, ihtiyaç vs için mola olmalı. Maaşlar saat üzerinden hesaplanmalı. Başlangıç olarak saatlik ücret en az 10 TL olmalı. Bayramlarda çift maaş yatmalı. Eğer bu günlerde çalışılıyor ise bu günler için saat ücreti 2 katı olmalı. Haftada bir tam ve bir yarım olmak üzere toplamda 1,5 gün izin hakkı bulunmalı. Ticket, Sodexo ve ya maaşa nakit şeklinde aylık 300-350 TL yemek ücreti ve yine aylık 250-300 TL yol ücreti yatması gerekir. Maliyeye bağlı ekiplerce her ay düzenli iş yeri takipleri yapılmalı. Eğer bu kurallara uygunsuzluk var ise sağlam cezai yaptırımlar uygulanmalı.

30 gün çeken ay için günlük 8 saat üzerinden örnek hesaplama;

Saati 10 TL’den günlük 80 TL, aylık ise 2400 TL.

En az aylık 300 TL yol + 300 TL de yemek desek bunlar da 600 TL yapar.

Aylık; 2400 + 600 = 3.000 TL.

Bir de bu alınması gereken en az ücret olmalı. Zaten ülkemizde hayat pahalılığı mevcut. Bir de bunun üzerine aylık 1.400 TL maaş ve 150 + 150 şeklinde yol + yemek veriliyor. Toplam 1.700 TL ediyor. Geri kalan 1.300 TL yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 25 Kasım 2017; 10:37:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hizmetli bir memur olarak bir gün sekiz saat bir gün 16 saat olmak üzere haftanın altı günü çalıştığım zamanları bilirim

Dört saat mesai yaparsın ama aldığın fazla mesai parasıyla bir paket sigara bile alamazsın

Daha kötü olan tarafı ise seksen saatin üzerine çıktığında devlete çalışır fazla mesai alamazsın

Sana yönetmelikleri dayarlar, soruşturmalarla, sürgünlerle tehdit ederler ve sen sesini çıkaramazsın

1 lira 83 kuruş olan saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda yüzde 7,6 artışla 1 lira 97 kuruşa yükselecekmiş

Özel kalem personeliyle makam şoförleri ise saat başına 2,08 lira fazla mesai alacakmış.

Bir memur olarak toplum geneline ve çalışma şartlarına bakınca halime şükretmem gerektiğini biliyorum ama inanın adaletsizlik her kesimde var
  • hafta içi mesai süresine bir şey diyemem

ama eskiden c.tesi günlri tatildi, şimdi resmen iş günü sayılıyor bana o koyuyor.

Şu cumartesi günleri, eskisi gibi hafta sonu sayılıp, bu duruma el atsalar çok iyi olur. Yarım gün vs. de değil. Cumartesi hafta tatilidir. Seri üretim yapan fabrikalar, limanlar, vs. ler hariç özel sektör, ofis, satış pazarlama bilumum sektörlerde bu iş denetime girmeli, cumartesi günü zorunlu mesaiden çıkarılmalı.
  • Bence ücretler aylık değil de saatlik hesaplansın. Mesela asgari saat ücreti 5 TL olsun. Çalışma saatini de işçi ile iş veren kendi aralarında halletsinler. Bu şekil daha esnek çalışma saatleri oluşturularak daha sağlıklı bir sisteme geçilmiş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeniBenSevdim..

çalışmayın demek kolay. özel sektörde keşke haftada 45 saat çalışabilsek. ben sabah 8 akşam 9 çalıştım kaç yıl boyunca. haftada 6 gün. ne fazla mesai aldım ne başka birşey. asgari ücret.. hadi çalışmıyorum de adam direk güle güle diyor. senin yerine çalışacak 50 tane adam var kapıda. işten ayrılıyorsun busefer bulduğun işler daha kötü oluyor. ben iş güvenliği uzmanı olmak üzereyim ve bu konuda 1 yıl falan çalıştım her türlü ortamı gördüm. igu olarak işçilere eğitim veriyorsun 45 saatten fazla çalışmayın vs hakkınızı arayın diye ama osgblerde igu olarak 10 12 saat çalışıyorsun =)zor yani türkiye'de bu işler. kanunlarımız,yönetmelikleirmiz mükemmel ama kağıt üzerinde. gerçek hayatta uygulaması 0. o yönetmeliklerde ab'ye uyum ayağına getirildi. keşke uygulanabilse.

Kanunlar anca patrona ve zenginler kulübüne güzellik yapıyor. Üzerinden zaman geçti ama haberlere çıkmıştı. Patronlar çalışanından daha az vergi ödüyor diye.

• 45 saat olsa öpüp başına koy, 45 saat olsa keşke. Bazılarımızın yeri geliyor uyumaya fırsatı olmuyor. Günde 13-15 saat çalışan ve hatta hafta sonu tatili bile olmayan köleler var bu topraklarda. İnsanlarda bunun farkındalığı olsa bir şeyler olacak da o farkındalık yok. Bizim toplumumuzda şöyle bir zihniyet var: kendisi beteri yaşadıysa herkes beteri görsün. Herkes en boktan şartları yaşamalı yani. Bunu pimpirikli, empati yoksunu zihinlerde empati olsun diye demiyor, tamamen hasetlikten tamamen bozuk bir zihniyetten dolayı söylüyor. O yüzden hep böyle bpzuk zihniyetlerin kahrını çekip duruyoruz.

• TITAN291 T kullanıcısına yanıt
    kesinlikle öyle . aşırı derecede kayırma söz konusu. işverenler çok fazla korunuyor. sosyal medyaya yansıyan büyük iş kazalarıda dahil her iş kazasında ölen işçi suçlanıyor , iş güvenliği uzmanı suçlanıyor , teknik elemanlar suçlanıyor hapse atılıyor fakat işveren serbest kalıyor. kazanın en büyük sorumluları zaten işverenler. ne vicdansızlar tanıdım uykularım kaçtı geceleri. neler gördüm neler.. ha devlet bunların hepsini biliyor zaten ama para garibandan daha kıymetli. insan canı önemli değil rant karşısında oy karşısında.. ben iş guvenlıgı uzmanı olarak kendimi paramparça etsemde işveren dediğimi yapmıyor. önlem aldıramadığım sebepten dolayı kaza oluyor ama ben suçlu oluyorum :) ama bu saydğım kayırmalar korumalar yönetmeliklerden gelmiyor. tamam yonetmeliklerde illaki işveren daha ayrıcalıklı ama işçinin hakları, igu nun haklarıda ayrıcalıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 25 Kasım 2017; 17:45:57 >
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    güzel kardeşim imkanın varken gir devlete memur ol. inan özel sektör aşırı derece yorucu ve yıpratıcı. bu devirde ya kendi işin olcak ya memur olcaksın. inan bana köpek gibi davranıyorlar ozel sektorde. ne saatin belli ne tatilin. yıpranmassın en azından. ozel sektorde gunde 12 saat calışmak istermisin ? cumartesi pazarın yok.maaş yatmaz geç yatar vs. ben 6 ay maaş alamadığımı bilirim. saçma sapan insanlar var hep. erken yaşlanıyorsun inan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 25 Kasım 2017; 18:12:10 >
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Sana da katılıyorum, paramızın cebimizden günden güne eridiği, sıkıntı ve zorlukların arttığı şu dönemlerde en azından bu tip bir uygulamaya gidilip, insanların iş yükü azaltılıp bir nebze de olsun rahatlaması, nefes alması sağlanabilirdi. Ama işçiyi düşünen kim, nasıl olsa arkada bekleyen kaçak çalıştırılan suriyeli veye her ne haltsa bir sürü mülteci bekliyor.

Bak şimdi kim ne derse desin Taşeron işçileri, güvenlik işçileri, tekstil işçileri, fabrika işçileri vs vs yıllardan beri sömürülüyor. Yıllık izin, haftalık mesai saatleri, fazla çalışma ücreti hakkı, sendikal haklar vs vs bunları takan yok. Göz göre göre emiliyorlar. İnsanlar da aman işimden olmayayım diye ses çıkarmıyor, ses çıkarsa saçma sapan bir durum sonuç alamıyor.

Taşeron işçilere kadro sözü verildi. Bu yanlış. Hangi hakla neye dayanarak bu devlet kadrosu sözü verildi? Buna itiraz ettiğimde taşeron çalışan kardeşim beni düşman görüyor. Neden? Çünkü BELEŞ PEŞKEŞ KAYIRMA memur olmak istiyor. Oysa ki doğru olanı söylüyorum sınava hazırlanan enayi mi diyorum, o bana, işte hükümet kendi yandaşı alıyor ama diyor. İyide oda yanlış haktır, kul hakkı yemektir bunu bildiğin halde sırf söz konusu kendin olunca neden görmememek istiyorsun.

Güvenlik işçileri, fazla çalışmada rekor kırıyor, gecesi gündüzü, tatili olmamasına rağmen, kamu görevi yapmasına rağmen, CAN GÜVENLİĞİ ortada olan bu işçiler, devlet ve özel sektör tarafından ve mesai arkadaşları tarafından hiçbir iş yapmıyor gözüyle bakılıyor. Ta Muhsin Yazıcıoğlu (Allah rahmet eylesin) zaamanında güvenlik görevlisi için asgari ücret verilmemesi gerektiği yönünde teklif verilmiş mecliste, internette bak asgari ücretin 2 katı alması gerektiği meclis komisyonunda da kabul edilmiş ama hep rafta ne hikmetse.

Tekstil işçileri, en şanssız kesim bu olsa gerek , tamamiyle suriyeli kaçaklar bunların alternatifi olmuş, hakkı hukuku bir kenara atmış artık bu arkadaşlar, ekmeğinin peşine sıkı sıkı sarılmışlar. Bu işçiler ölmüş ağlayanı yok diyelim.

Fabrika işçileri, sendika baronlarının uşağı olmuşlar, bu baronlar yanlarında 18 lik çıtırlarla ülkeden ülkeye sözde iş seyehatlari, altlarında mercedesler, sonsuz harcırahlar ile günlerini gün ederken, bizim işçimiz fabrikada sürünüyor. Medyaya yansır ise grev şanslılar, çünkü ancak bir ihtimal istediğini alabiliyor, ya yansımayanlar.

ADALET, HAK HAKTIR. Sana gelince şöyle, bana gelince görmezden gel diye bir Dünya yok. Biz bunları görmüyoruz, görsekte işimize nasıl gelirse öyle. Kimi kime şikayet edeceksin.

ÇÜRÜK ZİHNİYETLİ OLAN BİZİZ!!!

• SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    8 yıl once senin yaşındayken bende benzer şeyler düşünüyordum ama bu düşünceler geçici.. inan benimde yaşamım cok rahattı ama bu sürekli olacak birşey değil. biyerden sonra kimse sallamıyor tek başına kalıyorsun. kendi işini yapabilcek donanımın + sermayen var mı ? ne iş yapabilirsin mesela. çok tehlikeli bence. en güzeli gir memur ol kafan rahat olsun. ctesi pazarın tatil. her bayram tatil. maaş alamama derdin yok. işten çıkarılma derdin yok. çalışma saatlerin belli. mis mis :)
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    hocam adam daha işe alırken ibraname imzalattırıyor. istifa dilekçesi imzalattırıyor. ne hakkı ne hukuku :) çok adaletsiz bir ülkede yaşıyoruz malesef. gariban heryerde eziliyor. işçiler çok kötü şartlarda çalışıyor. bende fabrika işçisiydim ne tozlar soluyorduk. şimdi eğitimini alıyorum kimbilir ne kadar zarar verdik vucudumuza. ne kkd verirlerdi ne egitim. akşam simsiyah toz çıkardı agzımızdan yüzümüzden. denetim yok yaptırım yok ceza yok hiç bişey yok ülkede herkes kafasına göre takılıyor. olan yine garibana oluyor kimsenin umrunda değil.
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    haklısın. ama bu çürük zihniyetin sebebi babalarımız, annelerimiz

yıllarca aman ssk lı işin olsun diye baskı

işi bulursun dersin mesaiye kalıyoz hakkımızı alamıoz, aman oğlum iş bulmuşsun şükret

hakkın olan yıllık iznini bile kullanamazsın aman oğlum çalış, işsizlik çok zor.

maaşı hesaba yatırma kanunu çıktı, asgari ücretten gösterdiler, emeğimizi kestiler, şikayet etmek istersin, aman oğlum patron kısmıyla inatlaşılmaz, işsiz kalırısın, sana referans ta olmaz, bırak işin var şükret

İşi bırakmak, istersin, aman iş bulmadan çıkma derler, yahu çalışırken nasıl iş bakayım?

Çürük zihniyetli olan önceki kuşaktı bunu bize de empoze ettiler.

Şimdi ki nesilin de içine ettiler

bakalım neler olacak
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.