Şimdi Ara

Çalışkan İnsanlar Neden Aşağılanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lise ve üniversite dönemi boyunca düzenli ders çalışıp not tutan insanlara inek lakabı takılıyor. Bu kötü bir şey mi? Eğitimin amacı zaten bu değil mi? Derslerle alakası olmayan, amacı sadece sınıfı geçmek olan insanları kimse aşağılamıyor ama çalışkan öğrenciler aşağılanıyor.

Bu konuyu sadece ders çalışmak olarak değerlendirmek yanlış olur. Herhangi bir şey için uyarlayabiliriz çalışkan olmayı. Bence bu ciddi irade gerektiren bir meziyet. Ayrıca bilim insanı, yazar, sanatçı, düşünür, sporcu olan ve daha bir çok alanda tarihi değiştiren insanların hemen hemen hepsi çalışkandı. Bu insanların günlük rutinlerini incelerseniz görürsünüz.

Kısaca çalışkan insanların aşağılanma sebeplerini merak ediyorum. Bir insanın yaptığı işi iyi yapmak için sorumluluk bilinciyle çabalaması neden aşağılanır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sadece Sınıf geçmek için liseye gelen 4 yıl boyunca şımarık şımarık takılanlar 5 yıl sonra ipsiz sapsız olunca kafaya dank ediyo. O zman inek diyip ezdiği adamı doktor olarak görünce utanırlar ama her şey için artık çok geçtir. O keko ergenleri daha ezecem de kişiliğim müsade etmez. Sen çalışmana bak kardeş
  • Eğitimin dandikliğini farkettiğin zaman 7/24 ders çalışan insana bakış açın da değişir.
  • Bu topluma zaten çalışkan insanlar lazım ama yemeyip içmeyip ders çalışan insanlar da var yani
  • Merhaba.. kullanıcısına yanıt
    Hayır ne bekliyorsun heckır Nasıl olunur bunumu anlatsınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Merhaba..

Eğitimin dandikliğini farkettiğin zaman 7/24 ders çalışan insana bakış açın da değişir.

Çalışmayıp napalım,çalışmayınca bir şey olmuyor,ben hedeflerim büyük,bu zamana kadar günü gününe çalışan biri değildim ama artık kendime bir hedef koydum ve bu doğrultuda çalışıcam

• quote:

Eğitimin dandikliğini farkettiğin zaman 7/24 ders çalışan insana bakış açın da değişir.

Ne alaka hocam? Su egitim sistemine laf atanlara gicik oluyorum. Diger ulkelerde ne var saniyorsunuz?

Hukuk okuyorsan adam sana meslegin ile ilgili ders veriyor. Calisan zamanini bosa mi harcamis oluyor, yoksa yapmak istedigi ise, sectigi meslege saygisini ve sevgisini yogunlastirmis mi oluyor?

Mr,robot izleyip gelmeyin beyler suraya.

• quote:

Ben asla 7/24 ders çalışan insanları savunmadım. Ayrıca sadece ders konusunda çalışkan olmak da değil bahsettiğim. Eğitim sisteminin dandikliği konusu zaten ayrı bir mevzuu. Ama "eğitim sistemi dandik zaten ya" geçerli bir argüman değil. Bana biraz sistemin kölesi olmamaya çalışıp bir süre anarşist takıldıktan sonra mecbur KPSS'ye hazırlanan insan cümlelerini hatırlattı.

Sonuç olarak sistem yanlış olsa bile şu an için insanların elinden geleni yapmasının neresi yanlış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-56F19B17B -- 7 Ağustos 2016; 22:23:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sadece Sınıf geçmek için liseye gelen 4 yıl boyunca şımarık şımarık takılanlar 5 yıl sonra ipsiz sapsız olunca kafaya dank ediyo. O zman inek diyip ezdiği adamı doktor olarak görünce utanırlar ama her şey için artık çok geçtir. O keko ergenleri daha ezecem de kişiliğim müsade etmez. Sen çalışmana bak kardeş

• quote:

Çalışmayıp amele olsun kanka dersin

• Bizim milletimizin bu konuda karnı çok ağrır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk milleti ve çalışmak . Güldürmeyin beni hocam akşam akşam...
  • Cunku kendilerinde o irade yok. Aslinda oyle olmak isteyip olamadiklari icin dil uzatiyolar.

• Totonu pc masasından kaldırmazsan iyisindir bu ülkede.
    İnsanların ne dediklerine bakmayıp çalışmak, sonra onları amele gibi çalıştırmak lazım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen de onları baska konularda laf sok sakın aptal oldugunu ıma etme hepsı ustune alınır tum sınıf sana dusman olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ogrencilik hayatim boyunca hickimseyle alay etmemisimdir.kucuklugumde bile.hep merak etmisimdir bir insan arkadasina neden boyle davranir,nasil zevk alir.bende cogu zaman asagilanmisimdir.universiteye basladim ordada ayni tipler.ulan isine baksana.

• Lise ve ortaokul öğrencisi çoğunluğuna sahip bir forumda eğitimi tartışmak zaten vakit kaybı haklısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: julia dream

Lise ve üniversite dönemi boyunca düzenli ders çalışıp not tutan insanlara inek lakabı takılıyor. Bu kötü bir şey mi? Eğitimin amacı zaten bu değil mi? Derslerle alakası olmayan, amacı sadece sınıfı geçmek olan insanları kimse aşağılamıyor ama çalışkan öğrenciler aşağılanıyor.

Bu konuyu sadece ders çalışmak olarak değerlendirmek yanlış olur. Herhangi bir şey için uyarlayabiliriz çalışkan olmayı. Bence bu ciddi irade gerektiren bir meziyet. Ayrıca bilim insanı, yazar, sanatçı, düşünür, sporcu olan ve daha bir çok alanda tarihi değiştiren insanların hemen hemen hepsi çalışkandı. Bu insanların günlük rutinlerini incelerseniz görürsünüz.

Kısaca çalışkan insanların aşağılanma sebeplerini merak ediyorum. Bir insanın yaptığı işi iyi yapmak için sorumluluk bilinciyle çabalaması neden aşağılanır?

Cahil Adam Atom Bombasindan bile Tehlikelidir!

• Çalışanda çalışmayanda aynı şekilde mezun olabildiği için kayırılmıyor. Çalışmayan adamada çalışan adamın çabası boş geliyor.
  • Cunku sistemin kolesi haline gelip, hayvanat bahcesine 1 maymunun daha katilmasina yardimci oluyorlar.
  • İNEK DİYOLAR İLERDEDE O İNEK DEDİKLERİNE İNEK GİBİ BAKIYORLAR NE KADAR ÇALIŞIR KENDİNİ GELİŞTİRİRSEN O KADAR ÇOK TERCİH EDİLİRSİN İŞ HAYATINDA
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.