Şimdi Ara

Çalışanlara yüz vermeye gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dükkan işletmek çok zor. Bu x kişi, işte Mehmet diyelim, geldiğinde iyi çocuktu çalışıyordu mesela. Zamanla salmaya başladı.Ben adamı hiç sıkboğaz etmiyorum, geç geliyor hadi neyse zor iş yapıyor diyorum, erken gel diye öğütlüyorum sadece. Sigorta var. Asgari ücretten 1000 lira falan fazla veriyorum. Daha ne vereyim la? Paranın değeri yoksa işverenin suçu nedir? Adam telefonu altta koyup dizi izliyormuş mesela. Ben ne yapayım şimdi? Yaptığımız iş çok dikkat gerektiren bir iş dikkati dağılsa yanlışlık kabul edilemez. Hadi kolay iş olsa anlarım.

İş saatleri de güzel 10 da gel 6:30-7 de git, çay kahve buzdolabı bile var. 20 liralık döner yaptırtıyorum her gün yesinler çalışsınlar diye. Ama salıyor işte bazen çalışanlar. Diğer çalışanlar da ondan görüyor salıyor. Üzüm üzüme baka baka kararıyor işte. Yüz verdikçe astarını istiyorlar.

Herkes işçi konusu açıyor bari ben de patron konusu açayım. Zaten diğer dükkan sahibi arkadaşlarla konuşuyorum, çok yüz veriyorsun diyorlar. Belki de haklılar. Belki de geç gelenin parasını kesip uyarıp atmalıyım işten. Ama işte şu zamanda vicdanım el vermiyor. Ne yapayım a dostlar?

Ben bir kere a101 de çalıştım. Sandalyeye oturunca kızıyorlardı. 3 kuruş da para veriyorlardı. Boş durunca kızıyorlardı git rafları düzelt vs diyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Some guy -- 30 Eylül 2020; 0:58:57 >

• Valla karakter meselesi. Bu zamanda yaptıkları büyük hata. Zalim bir patronun eline düşüp asgari ücretle çalışınca görürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.