Şimdi Ara

Çalıntı İhbarı Hakkında !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar arkadaşlar , Tahahutlu olarak bir tanıdığıma telefon aldık ama adam ödeme yapmıyor bugun BTK ya çalıntı ihbarında bulundum telefonun kapatılması için, ihbar düşmüş IMEI den kontrol ettim.

Ayrıca verdiğim kişi telefonu benim bilgim dışında başkasına satmış...

Çalan kişi belli diye ihbarda bulunucam. Şahit vs var, evime giren çıkan biri ve evimde kaldığında çaldı diye açıcam davayı. Zaten telefon BTK dan kapatıldığında sattığı kişide şikayetçi olacaktır. Ceza almasını istiyorum bu konu ile alakalı. Avukatım var.

Gün içindede Cumhuriyet Savcılığına Suç duyurunda bulunmayı planlıyorum, fatura benim adıma vs vs . Çalıntı ihbarı yapabilirmiyim ? Ve alan kişi işlem görürmü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbmaster -- 17 Eylül 2014; 6:02:39 >

• dbmaster kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk önce geçmiş olsun.Ataların bir lafı var verim mi kötü olayım vermeyip mi kötü olayım en güzeli vermemekti ama olmuş bir defa.Bu işten başınıza devlet tarafından bir sorun çıkmasın yalan ihbar deyip te bu devirde suçlu korunmakta en iyi yöntem avukatım var demişsiniz ona danışıp daha sağlıklı bilgi almak olur dönüp size gelmesin olayın ucu
  • Yaşadığınız olay hırsızlık değil 'güveni kötüye kullanma' olarak geçer. Sen hırsızlık olarak şikayette bulunursan sıkıntı yaşayabilirsin. Avukat arkadasın zaten konu hakkında yardımcı olacaktır.

Türk Ceza Kanunu
    Güveni kötüye kullanmak Madde 155 - (1) Başkasına ait olup da, muhafaza etmek veya belirli bir şekilde kullanmak üzere zilyedliği kendisine devredilmiş olan mal üzerinde, kendisinin veya başkasının yararına olarak, zilyedliğin devri amacı dışında tasarrufta bulunan veya bu devir olgusunu inkar eden kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır.

(2) Suçun, meslek ve sanat, ticaret veya hizmet ilişkisinin ya da hangi nedenden doğmuş olursa olsun, başkasının mallarını idare etmek yetkisinin gereği olarak tevdi ve teslim edilmiş eşya hakkında işlenmesi hâlinde, bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: metinvurgun

Yaşadığınız olay hırsızlık değil 'güveni kötüye kullanma' olarak geçer. Sen hırsızlık olarak şikayette bulunursan sıkıntı yaşayabilirsin. Avukat arkadasın zaten konu hakkında yardımcı olacaktır.

Türk Ceza Kanunu
    Güveni kötüye kullanmak Madde 155 - (1) Başkasına ait olup da, muhafaza etmek veya belirli bir şekilde kullanmak üzere zilyedliği kendisine devredilmiş olan mal üzerinde, kendisinin veya başkasının yararına olarak, zilyedliğin devri amacı dışında tasarrufta bulunan veya bu devir olgusunu inkar eden kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır.

(2) Suçun, meslek ve sanat, ticaret veya hizmet ilişkisinin ya da hangi nedenden doğmuş olursa olsun, başkasının mallarını idare etmek yetkisinin gereği olarak tevdi ve teslim edilmiş eşya hakkında işlenmesi hâlinde, bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.

Çalıntı ihbarı BTK tarafından onaylanmış ve siteye düşmüş durumda. Çalıntı IMEI olan cihaz kapatılmışmıdır ???

Çalıntı İhbarı Hakkında !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbmaster -- 17 Eylül 2014; 23:05:24 >

• Ağrımayın başını ağrıtacaksın. Eleman büyük ihtimalle bana telefonu sattı, uzun zamandır kullanıyordum zaten. Sim kartımdan kontrol edin diyecektir. Savcılıkta sana bu zamana kadar nerdeydin diyecek . Sanada iftira suçlamasıyla bir dava açılır . Bir sürü sıkıntı.

• Sattı diyecek eleman yapğtığı ödemeyi gösterip ispatlamak zorunda o konuda sıkıntı olmaz. Emniyeti suistimalin kapsamı budur zaten. Savcılık da mal sahibini öyle bir zorlama veya suçlamayla karşı karşıya bırakmaz neticede malın sahibi belli şuan elinde bulunduran belli. İspat yükümlülüğü mal sahibinde değil zaten o faturası vb belgeleriyle emniyeti suistimal müracaatı hakkına sahip kişi.
  • ben olayı anlamadım. taahhütlü olarak tanıdığa telefon alıyorsunuz siz neden şikayetçisiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

Sattı diyecek eleman yapğtığı ödemeyi gösterip ispatlamak zorunda o konuda sıkıntı olmaz. Emniyeti suistimalin kapsamı budur zaten. Savcılık da mal sahibini öyle bir zorlama veya suçlamayla karşı karşıya bırakmaz neticede malın sahibi belli şuan elinde bulunduran belli. İspat yükümlülüğü mal sahibinde değil zaten o faturası vb belgeleriyle emniyeti suistimal müracaatı hakkına sahip kişi.

Satan kişi ve alan kişiyi bulduk ! Yarın savcılığa alan kişi ile baş vuruda bulunup, benim malımı satan kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Avukatımda gelecek müracaat savcılığına , bakalım ne şekilde gelişmeler olacak. BTK ile az evvel görüştüm telefon kullanıma kapatılmış
  • quote:

Sattı diyecek eleman yapğtığı ödemeyi gösterip ispatlamak zorunda o konuda sıkıntı olmaz. Emniyeti suistimalin kapsamı budur zaten. Savcılık da mal sahibini öyle bir zorlama veya suçlamayla karşı karşıya bırakmaz neticede malın sahibi belli şuan elinde bulunduran belli. İspat yükümlülüğü mal sahibinde değil zaten o faturası vb belgeleriyle emniyeti suistimal müracaatı hakkına sahip kişi.

İnşallah arkadaşın sıkıntısı hallolur . Adalet elbette yerini bulacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bavarian -- 17 Eylül 2014; 23:34:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amonRa

ben olayı anlamadım. taahhütlü olarak tanıdığa telefon alıyorsunuz siz neden şikayetçisiniz?

Telefonu ona almıyoruz, adam benim evde kaldı bir gece evden telefonu çalmış, mevzu bu şekilde gelişti
  • Benden çaldığı telefonu bayii ye satmıs ve satarkende kendı kımlık fotokopisini verip cihazı sattım dıye ımza atmıs kendı malı gıbı !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbmaster

quote:

Satan kişi ve alan kişiyi bulduk ! Yarın savcılığa alan kişi ile baş vuruda bulunup, benim malımı satan kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Avukatımda gelecek müracaat savcılığına , bakalım ne şekilde gelişmeler olacak. BTK ile az evvel görüştüm telefon kullanıma kapatılmış

Anlamıyorum ki madem sattı size parasını ödesin hayret birşey.

• Ben de burayı anlasam yorum yapacağım ama anlayamadım.
    İlk mesajınızda '...Tahahutlu olarak bir tanıdığıma telefon aldık ama adam ödeme yapmıyor ..' demişsiniz bu emniyeti suistimal.
    şimdi ise ; adam benim evde kaldı bir gece evden telefonu çalmış, mevzu bu şekilde yazmışsınız bu ise hırsızlık
  • quote:

İlk mesajınızda '...Tahahutlu olarak bir tanıdığıma telefon aldık ama adam ödeme yapmıyor ..' demişsiniz bu emniyeti suistimal.
    şimdi ise ; adam benim evde kaldı bir gece evden telefonu çalmış, mevzu bu şekilde yazmışsınız bu ise hırsızlık

ödeme yapmama durumu ayrı ! Fatura odemesı yapmıyor ben oduyorum. Cihazı satmıs degılım yanı ben, benım adıma bayii ye telefon satmak ne demek gosterecem ama, 2 ıle 7 yıl hapis cezası ıle yargılama var avukatımın dedıgıne gore
  • olayi anlayan birisi bana anlatabilir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

olayi anlayan birisi bana anlatabilir mi

Olayı anladığım kadarıyla bu arkadaş, yakın bir arkadaşına aradaki samimiyetlerinden dolayı taahhütlü bir telefon almış, parayı bana her ay ödersin demiş. Bu şahsın arkadaşıda, bu elemana matik atmış parayı ödememiş, gitmiş telefonu satmış. Elemanda hıncını, arkadaşına hırsız damgası vurdurup alacak. Konudaki ilk ve son mesajlarından ben bunu anlıyorum.

• quote:

Dostum bak şimdi sen tahahutlu bır cıhaz aldın tamam, içine sım kartını taktın. arkadasınla eve geldın ve arkadasın sana dedıkı cıhaz bende kalsın bır hafta kullanıcam ! Sonra adam senın sım kartı 1 hafta kullandı sana ayıt telefonda ve sonra sım kartı cıkarıp cope attı, ve sana ayıt cıhazıda goturdu kendı kımlıgı ıle telefoncuya sattı. Ve sana cevap vermıyor telefonlarına. Sende gıdıp cıhazı arastırdın satıldıgını ogrendın BTK yı aradın kapattırdın sonra da savcılıga ıhbarda bulunucaksın olay calınma deıl su ıstımal olarak gecıyor kanunda. Ama sattıgı telefoncuyu dolandırmıs olarak gecıyor. sımdı bız cıhazı satın alan telefoncuyla bırlıkte suc duyurunda bulunup dava acacagız olay bu net olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: dbmaster

quote:

Dostum bak şimdi sen tahahutlu bır cıhaz aldın tamam, içine sım kartını taktın. arkadasınla eve geldın ve arkadasın sana dedıkı cıhaz bende kalsın bır hafta kullanıcam ! Sonra adam senın sım kartı 1 hafta kullandı sana ayıt telefonda ve sonra sım kartı cıkarıp cope attı, ve sana ayıt cıhazıda goturdu kendı kımlıgı ıle telefoncuya sattı. Ve sana cevap vermıyor telefonlarına. Sende gıdıp cıhazı arastırdın satıldıgını ogrendın BTK yı aradın kapattırdın sonra da savcılıga ıhbarda bulunucaksın olay calınma deıl su ıstımal olarak gecıyor kanunda. Ama sattıgı telefoncuyu dolandırmıs olarak gecıyor. sımdı bız cıhazı satın alan telefoncuyla bırlıkte suc duyurunda bulunup dava acacagız olay bu net olarak

anladim hocam
    mahkemeden once iyi bi dayagi hakediyor o sahis.
    bu devirde ailenden baska kimseye guvenmeyeceksin valla

Kısacası benim söylemek istediğim şuydu; o şahsın ne dediği ne iddia ettiği önemsenmez neticede cihaz sahibi sizsiniz. İspat mecburiyetinde ne iddia ederse
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.