Şimdi Ara

Çalıntı cep telefonu IMEI sorgulama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
113.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaw aslında her zaman işe yaramıyor bence temelde poktan
  • ARKADAŞLAR BİZİM ARKADAŞIN TELEFONU YURTDIŞINDA ÇALINMIŞ BUNU NASIL BULABİLİRLERMİ GERÇİ SAVCILIĞA VERDİ ARKADAŞ AMA YURTDIŞINDA OLDUĞU İÇİN BULUNURMU..
  • bu senin telefonunun çalıntı olduğundan deil -tam bilmiyorum ama- sanırım cihazın sisteminde biryerde kısa devre olduğundan yazıyo bence daha fazla çalıştırmayı denemeden bir servise götür

quote:

Orjinalden alıntı: seyhat

arkadaşlar telefonum zannedersem çalıntı olmasından ötürü açıklıdğında ekranında " contact service" yazıyor..her kartta aynı şeyi yazıyor..acaba ne yapmalıyım
  • beyler kaçak telefonlar hakkında haberler de bişeyler demişler.

izleyen var mı?...
  • 13 Aralıktan sonra artık telefonlar kayıt altına alınmayacak. 5 Aralıkta kayıtlar başlıyor haberiniz olsun 2005 Temmuz 14 (veya 24 olabilir) alınan bütün kaçak telefonlar hurdaya çıkıyor. Bu sebeple 2. el telefon alanlar fiyatlardaki aşırı düşüşe kanmasınlar şu an itele gitsin mantığı başlamıştır sonra haberimiz yok demeyin
  • burdan da telefonunuzun kacak olup olmadıgını orenebilirsiniz bulunamadı yazarsa telefonunuz spottur ve kayıdının yaptımanız gerekmektedir

http://imei.tk.gov.tr/
  • Size basimdan geçen ilginç ve ayni zamanda da aci bir olayi anlatayim.

Kardesimin 2003te Istanbuldan çalinan cep telefonuyla ilgili savciliga basvuruda bulunmustuk. Geçen hafta, yani yaklasik 2 yil sonra, mahekemeden bir kagit geldi. Yazdigina göre telefonu çalindiktan sonra 6 farkli kisi kullanmis(isim ve adresleri de yaziyordu), ve Izmir'e gidip geri gelmis. Telefonu kullanan hat sahiplerinin ifadelerine bas vurulmus ve kasti olarak çalinti mal almadiklarina dair verdikleri ifade yeterli bulundugu için takipsizlik karari alinmis. Ve bize de 15 gün içinde karara itiraz etme hakki verilmis.

Karardan 13 gün sonra yazi bize gönderilmek üzere postaya verilmis. 7 günde Bahçelievler'in posta dagitim merkezine gelmis. Ve nihayet posta dagitim merkezinden eve gelmesi de 20 gün(!!!!) sürmüs. Yani karar alindiktan 40 gün sonra yazi elimize ulasti, üstelik iadeli taahhütlü yollanmisti.

Simdi burda adaletin agirligina mi yanarsin, yoksa posta dagitimin laçkaligina mi aglarsin.

Yani giden telefon bulunsa bile alinmasi zor oluyor ne yazik ki.

Geçen hafta ABDden bi ürün siparis vermistim. Herkese 1 hafta - 10 günde geliyormus. Ben 30 günden önce beklemiyorum. O da bizim semtin posta dagitimindaki amcalarin insafina kalmis tabi. Zamaninda az Bilim Teknik dergimi yemediler

• http://www.egm.gov.tr/asayis/ceptelefonuara.asp adresinde kayıtlı IMEI numarasını aratıyoruz bulunamadı diyor. resmi site olan http://imei.tk.gov.tr de ise kayıtlı gözukuyor ilk link'e fazla guvenmeyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: underblood

http://www.egm.gov.tr/asayis/ceptelefonuara.asp adresinde kayıtlı IMEI numarasını aratıyoruz bulunamadı diyor. resmi site olan http://imei.tk.gov.tr de ise kayıtlı gözukuyor ilk link'e fazla guvenmeyin

okuman yazman yokmu arkadaşim senın bırı kayıtlı ımeı sorgulama sayfası bırı calıntı telefon ımeı sorgulaması ...

• Arkadaslar bu parayi nereye yatirip da kayit yaptiriyoruz onu bilen var mi???
  • Az evvel mesajları avea hattıma geldi. [YASALUYARI] başlığıyla gelen ilk mesajda "...seri nolu cihazınız kayıt dışıdır. bedelsiz kayıt için avea bayiine cihaz faturası ile başvurunuz" diyor. 1 dakika sonra diğer mesaj geldi, [9858] den gönderilmiş ve "...seri nolu cihazınızın sms ile kaydı için bu mesajı EVET yazarak cevaplayınız yada 9858 i arayınız yada avea bayiine gidiniz.
  • Beyler başka mesaj gelen var mı hattına paylaşırsanız iyi olur bakalım sistem nasıl çalışıyor
  • Türkiye'de büyük bir sorun haline gelen ve ekonomiye 4 milyar dolar gibi büyük zararlar açtığı bildirilen kayıt dışı cep telefonlarının kayıt altına alınmasıyla ilgili SMS yollu kayıt altına alınma süreci bugün başlıyor.

"Kayıt Dışı Cep Telefonlarının Kayıt Altına Alınması" yasası uyarınca, cep telefonları bugünden itibaren SMS yolu ile 5 YTL karşılığında kayıt altına alınmaya başlanacak. Cep telefonlarına gelecek mesajın onaylanması sonucunda kayıt altına alınma işlemi gerçekleşecek. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre bugüne kadar kaçak cep telefonlarıyla ilgili 7 ölüm, 600 yaralı ve 32 bin gasp olayı meydana geldi. Kayıtdışı ekonominin ve kaçağın önüne geçmek için uygulanacak olan sistemin ekonomiye büyük katkı sağlaması bekleniyor. Kayıt dışı cep telefonu kullanan kullanıcılar abone merkezlerine gitmeden bugünden itibaren gelecek olan SMS'leri onaylayarak telefonlarını kayıt altına alabilecekler. Amacın abone merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşturmamak olduğu belirtilen sistemin bu açıdan kullanıcılara büyük kolaylık sağladığına dikkat çekiliyor. Telefonlarına gelecek SMS'i onaylayan kullanıcılardan faturalı hat kullananların fatura tutarlarına 5 YTL eklenecek, kontörlü hat kullananların ise kontörlerinden 5 YTL düşülecek

mynetten alıntıdır link burada---kayıt dışı telefonlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokdeniz26 -- 5 Aralık 2005, 14:51:56 >

• Benim telefonum faturalı ve üzerinde telekom bandrolü olduğu halde mesaj geldi. Bir anlam verebilmiş değilim. Bu durumda nasıl bir yol izlememiz gerektiği hakkında fikri olan var mı?
  • evet benim tel faturalı olduğu halde bu gun mesaj geldi hemde kvk
  • faturanla beraber servis sağlayıcına (bayisine) git orda hallolur!!!
  • htttp://imei.tk.gov.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taycel -- 6 Aralık 2005, 1:00:40 >
  • arkdaşlar galıba herkese msj gelıyor...

olayın sonu n eolcak bakalım para faaln yatıran vermı bıryerler..

konu hakkında bılgısı olan varsa paylaşsın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: van_hoijdonk

Benim 6630 çalınmıştı ama yazınca çalını demiyor...

Telefon 22 mayısta gasp sonucu gitti ama daha ne gapçılardan haber var ne telefondan...

senin olayı hatırlıyorum hocam.. İnşaata flan götürmüşlerdi.. Cana gelmesin hocam yaa..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.