Şimdi Ara

Calibro Yerli E-Kitap Okuyucu Basic - Touch Lux (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.161
Cevap
44
Favori
73.884
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayir,goruntuyu basip uyuyor,kapatiyor

E-ink ekran teknolijisi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

quote:

Orijinalden alıntı: pipoTTi

quote:

Orijinalden alıntı: Karqasa

Gemili olanı beğendim , başka tarz var mı

Birde bunu nasıl atacağım acaba ?

Google'a kindle wallpaper, kindle screensaver yazarak böyle resimler bulabilirsiniz. Bulup indirdikten sonra aletteki Photo klasörüne atın. Sonra Uygulamalar/Galeri ye girin, indirdiğiniz resmi seçin. Resmi açın, resmin üstüne bir kez tıklatıp sağ üstten menüsünü açın, menüden güç kapalı logosunu seçin, ayarlamış oldunuz. Bu resim güç tuşuna 2 saniye falan basılı tutunca yani tamamen kapatınca çıkıyor, uyku ekranında çıkmıyor. (O ekrana ayarlanmıyor sanırsam.)
    Ben şu resmi kullanıyorum, kağıda kara kalem çizilmiş de yapıştırılmış ekrana gibi duruyor çok hoş.

Calibro Yerli E-Kitap Okuyucu Basic - Touch Lux

Bu da güzelmiş

Ahaha bu güzelmiş harbiden :)

• bhazer kullanıcısına yanıt
    Yatay ekran ayarı var fakat işe yaramaz. Sizin de tecrübe ettiğiniz nedenlerden dolayı PDF ile okumak çok zor bu cihazda.
    Epub veya mobi formatını deneyin derim.
  • Selamlar,
    şöyle bir kılıf buldum,daha şık gözüküyor ve calibrolarla uyumlu.Feedbackler de iyi gözüküyor.
    Ne dersiniz
    http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Protective-Smart-Leather-Cover-Case-Skin-For-Pocketbook-touch-624-626-ereader-1pcs/1677617841.html
  • #berk # kullanıcısına yanıt
    john verdon şeytanı uyandırma kitabını e-pub olarak -satan- bi yer bulamadım maalesef. pdf dediğim 3mb bişi zaten öyle çok büyük bi dosya değil.
    şu yatay ayarının hangi menüde olduğunuda gerçekten merak ettim şimdi tekrar bakıp bulamayınca
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsunamic

quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

quote:

Orijinalden alıntı: pipoTTi

quote:

Orijinalden alıntı: Karqasa

Gemili olanı beğendim , başka tarz var mı

Birde bunu nasıl atacağım acaba ?

Google'a kindle wallpaper, kindle screensaver yazarak böyle resimler bulabilirsiniz. Bulup indirdikten sonra aletteki Photo klasörüne atın. Sonra Uygulamalar/Galeri ye girin, indirdiğiniz resmi seçin. Resmi açın, resmin üstüne bir kez tıklatıp sağ üstten menüsünü açın, menüden güç kapalı logosunu seçin, ayarlamış oldunuz. Bu resim güç tuşuna 2 saniye falan basılı tutunca yani tamamen kapatınca çıkıyor, uyku ekranında çıkmıyor. (O ekrana ayarlanmıyor sanırsam.)
    Ben şu resmi kullanıyorum, kağıda kara kalem çizilmiş de yapıştırılmış ekrana gibi duruyor çok hoş.

Bu da güzelmiş

Ahaha bu güzelmiş harbiden :)

Alıntıları Göster
    Dostlar, resimler için şuraya bakabilirsiniz, hoş şeyler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: bhazer

john verdon şeytanı uyandırma kitabını e-pub olarak -satan- bi yer bulamadım maalesef. pdf dediğim 3mb bişi zaten öyle çok büyük bi dosya değil.
    şu yatay ayarının hangi menüde olduğunuda gerçekten merak ettim şimdi tekrar bakıp bulamayınca
    Touch Lux'u n11'den 25 TL Market11 indirimi + 11 TL Pepsi kampanyasıyla 213 liraya aldım.

Şimdi ucuza kılıf bulma kaldı.
  • güzelmiş. bi de şu var:http://www.aliexpress.com/item/PU-leather-cover-case-for-Pocketbook-basic-2-touch-lux-614-624-626-with-handholder-screen/1950706324.html

ikisi arasında kaldım.

quote:

Orijinalden alıntı: Essentiel

Calibro Basic ile Touch lux arasındaki fiyat farkına değer mi ben sadece pdf olan ders kitaplarımı içine atıp ders çalışacağım gözlerim yorulmasın diye. Misal böyle resimli tablolu bir pdf attığımızda 1 e 1 onu görüntüleyebiliyor mu? Font vs sıkıntısı çıkarıyor mu?

Basic modelinde wifi var herhangi bir bulut uygulamasını destekliyor mu? Dropbox,google drive etc. wifi derken bu aletlerden normal tarayıcı falan girebiliyor muyuz kitap okumaktan başka amaçlarla kullanılabilir mi?

Bir de bu arka ışık ne derece önemli yani karanlık ortamda okunabilsin diye mi bu ışık yoksa zaten dersi illaki ışıklı ortamda çalışacağım için akşamları okunabilir mi rahatlıkla evde?

Son olarak arasında bir dpi farkı var bir de lux pearl hd gibi bir özelliği var yanılmıyorsam çok fark yaratıyor mu?

Hocam kendi sitesinde dropbox özelliği var gözüküyor ama video incelemelerinde göremedim. Galiba yeni güncellemeyle birlikte gelecek.

Tarayıcıdan pek bişey beklemeyin. Ben de şu an Amazon Kindle 4 versiyonu var aynı sayılır. Bazı sitelerde hata veriyor girmiyor. Outlook'a, gmail'e girmiyor Sadece mobil ve blog sitelerinde, vikipedi'de işlevsel. He bir de Project Gutenberg gibi sitelerden mobi veya epub uzantılı kitaplar indirmek için kullanıyorsun.

Arka ışık olmadan karanlıkta okuyamazsın normal kitap gibi düşün. Işıklı ortamda okuyacaksan sorun yok ışığı açmadan kullanabilirsin.

PDF konusunda bişey söylemem gelince ilk onu deneyeceğim. Kindle 4'de sorunsuz okuyordum gazeteleri, dergileri vs. Zoom yapınca yer değiştirmelerde kasıyordu biraz o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73AA1C2A2 -- 7 Kasım 2014; 23:41:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-73AA1C2A2

güzelmiş. bi de şu var:http://www.aliexpress.com/item/PU-leather-cover-case-for-Pocketbook-basic-2-touch-lux-614-624-626-with-handholder-screen/1950706324.html

ikisi arasında kaldım.

quote:

Orijinalden alıntı: Essentiel

Calibro Basic ile Touch lux arasındaki fiyat farkına değer mi ben sadece pdf olan ders kitaplarımı içine atıp ders çalışacağım gözlerim yorulmasın diye. Misal böyle resimli tablolu bir pdf attığımızda 1 e 1 onu görüntüleyebiliyor mu? Font vs sıkıntısı çıkarıyor mu?

Basic modelinde wifi var herhangi bir bulut uygulamasını destekliyor mu? Dropbox,google drive etc. wifi derken bu aletlerden normal tarayıcı falan girebiliyor muyuz kitap okumaktan başka amaçlarla kullanılabilir mi?

Bir de bu arka ışık ne derece önemli yani karanlık ortamda okunabilsin diye mi bu ışık yoksa zaten dersi illaki ışıklı ortamda çalışacağım için akşamları okunabilir mi rahatlıkla evde?

Son olarak arasında bir dpi farkı var bir de lux pearl hd gibi bir özelliği var yanılmıyorsam çok fark yaratıyor mu?

Hocam kendi sitesinde dropbox özelliği var gözüküyor ama video incelemelerinde göremedim. Galiba yeni güncellemeyle birlikte gelecek.

Tarayıcıdan pek bişey beklemeyin. Ben de şu an Amazon Kindle 4 versiyonu var aynı sayılır. Bazı sitelerde hata veriyor girmiyor. Outlook'a, gmail'e girmiyor Sadece mobil ve blog sitelerinde, vikipedi'de işlevsel. He bir de Project Gutenberg gibi sitelerden mobi veya epub uzantılı kitaplar indirmek için kullanıyorsun.

Arka ışık olmadan karanlıkta okuyamazsın normal kitap gibi düşün. Işıklı ortamda okuyacaksan sorun yok ışığı açmadan kullanabilirsin.

PDF konusunda bişey söylemem gelince ilk onu deneyeceğim. Kindle 4'de sorunsuz okuyordum gazeteleri, dergileri vs. Zoom yapınca yer değiştirmelerde kasıyordu biraz o kadar.
    Bir de Contrast temasından sıkılan olduysa, ContrastFlat diye de bir tema buldum. Buradan indirip, içindeki .pbt uzantılı dosyayı \System\Themes içine atıp, ayarlar/kişisel ayarlar bölümünden temayı seçeceksiniz.

• ufukcoskun kullanıcısına yanıt
    bi incleme linki yollasanız da baksak ne güzel olurdu :)
  • Wessaur kullanıcısına yanıt
    neden satıyorsunuz ?
  • ufukcoskun kullanıcısına yanıt
    Bu basic teması değil galiba, temayı aktifleştirince boş ekran çıkıyor. Direk dosyayı değil de dosyanın paylaşıldığı forumun bağlantısını verirseniz daha iyi olur.
  • Sabah basic de ilk takilmami yaşadım. Sistemi zorlayacak bir sey yapmiyordum normal bir mobi kitabi okuyodum, sayfa degistirmek icin bastim. degismedi bi daha bastim yine degismedi 3 4 kere geri tusuna bastim degisen bir sey olmadi.kapama tusuna basili tuttum kapanmadi acilirken gelen kum saati sekli geldi ve 5 sayfa geriden ekran kendine geldi
    Neden boyle bir sey oldu anlamis degilim

• quote:

Orijinalden alıntı: canınıyerim

Sabah basic de ilk takilmami yaşadım. Sistemi zorlayacak bir sey yapmiyordum normal bir mobi kitabi okuyodum, sayfa degistirmek icin bastim. degismedi bi daha bastim yine degismedi 3 4 kere geri tusuna bastim degisen bir sey olmadi.kapama tusuna basili tuttum kapanmadi acilirken gelen kum saati sekli geldi ve 5 sayfa geriden ekran kendine geldi

Ben de bir kitabın sonuna doğru gelmişken aynı hatayı verdi. Birden kitap kapandı geri döndüğümde açmadı 4-5 kez denediğimde sizin belirttiğiniz gibi reset attı bu arada ışık sürekli yanıyordu ve aşırı şarj yedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seko_88

quote:

Sabah basic de ilk takilmami yaşadım. Sistemi zorlayacak bir sey yapmiyordum normal bir mobi kitabi okuyodum, sayfa degistirmek icin bastim. degismedi bi daha bastim yine degismedi 3 4 kere geri tusuna bastim degisen bir sey olmadi.kapama tusuna basili tuttum kapanmadi acilirken gelen kum saati sekli geldi ve 5 sayfa geriden ekran kendine geldi

Ben de bir kitabın sonuna doğru gelmişken aynı hatayı verdi. Birden kitap kapandı geri döndüğümde açmadı 4-5 kez denediğimde sizin belirttiğiniz gibi reset attı bu arada ışık sürekli yanıyordu ve aşırı şarj yedi.

Alıntıları Göster
    Bende satın alarak aranıza katılmış bulunmaktayım bakalım ne zaman elime ulaşıcak.

• quote:

Orijinalden alıntı: seko_88

quote:

Alıntıları Göster
    arkadaşlar pdf uzantılı (bildiğin kitabı taramışlar) bi kitabı -http://www.convertfiles.com/ sitesinden- e-pub a sorunsuz! dönüştürdüm ama her sayfanın altına png olarak resmini tekrar eklemiş. sigil programını buldum kitaptaki tüm resim formatlarını silmek istiyorum ama yapamadım yardımcı olabilecek varmı acaba.

• Kindle Touch konusunda da yazdım: PDF okumak istiyorsanız 7 inçlik e-reader cihazlardan verim alamazsınız. Tabii bu söylediğim, içinde resim, tablo, grafik vs olan veya çift sütunlu PDF'ler için geçerli. Tamamen düz metinden oluşan ve Word dosyasından çevrilmiş PDF'leri sorunsuz görüntüleyebilirsiniz. Ama PDF'in amacı, çoğu zaman düz Word dosyasının uzantısını değiştirmekten ibaret olmadığından, PDF'lerin önemli bir kısmı ilk dediğimiz formatta.

Bu nedenle özellikle bilimsel makale vb PDF doküman okumak isteyenler ya şu an üretimi olmayan Kindle DX'e yönelmeli, ya da 2014'te çıkan Onyx Boox M96'ya yönelmeli. Kullanıcı yorumları son derece iyi olan ve PDF görüntüleme konusunda en iyi cihaz olarak gösterilen Onyx M 96'nın tek eksik yönü ekran ışıklandırması olmaması. Yine de harici ışık kullanarak bu 9.7 inçlik cihazdan yüksek verim aldığını söyleyenler çoğunlukta. Şu an TR'de satışı yok. Almanya fiyatı 299 EUR iken Amazon.com fiyatı 339 USD. ABD'den gelecek arkadaş varsa komisyon karşılığı toplu sipariş vermeyi düşünebiliriz. Ama eğer PDF'lerden kastınız makale PDF'i değilse, Calibro veya 7 inçlik diğer modeller de (Amazon PW2, Nook Glowlight, Kobo Glo) işinizi görür.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkelios

Kindle Touch konusunda da yazdım: PDF okumak istiyorsanız 7 inçlik e-reader cihazlardan verim alamazsınız. Tabii bu söylediğim, içinde resim, tablo, grafik vs olan veya çift sütunlu PDF'ler için geçerli. Tamamen düz metinden oluşan ve Word dosyasından çevrilmiş PDF'leri sorunsuz görüntüleyebilirsiniz. Ama PDF'in amacı, çoğu zaman düz Word dosyasının uzantısını değiştirmekten ibaret olmadığından, PDF'lerin önemli bir kısmı ilk dediğimiz formatta.

Bu nedenle özellikle bilimsel makale vb PDF doküman okumak isteyenler ya şu an üretimi olmayan Kindle DX'e yönelmeli, ya da 2014'te çıkan Onyx Boox M96'ya yönelmeli. Kullanıcı yorumları son derece iyi olan ve PDF görüntüleme konusunda en iyi cihaz olarak gösterilen Onyx M 96'nın tek eksik yönü ekran ışıklandırması olmaması. Yine de harici ışık kullanarak bu 9.7 inçlik cihazdan yüksek verim aldığını söyleyenler çoğunlukta. Şu an TR'de satışı yok. Almanya fiyatı 299 EUR iken Amazon.com fiyatı 339 USD. ABD'den gelecek arkadaş varsa komisyon karşılığı toplu sipariş vermeyi düşünebiliriz. Ama eğer PDF'lerden kastınız makale PDF'i değilse, Calibro veya 7 inçlik diğer modeller de (Amazon PW2, Nook Glowlight, Kobo Glo) işinizi görür.
    Arkadaşlar bir şey sorucam.

Ayarlardan pil led göstergesi açık seçili olmasına rağmen ekranda yüzdelik olarak dilim yazmıyor. Sadece sağ altta sabit pil işaretine benzeyen bir şey var.

Herkeste bu şekilde mi ? Ekranın üstünde altında örneğin %97 kaldı falan yazmıyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: dincerZ

Ayarlardan pil led göstergesi açık seçili olmasına rağmen ekranda yüzdelik olarak dilim yazmıyor. Sadece sağ altta sabit pil işaretine benzeyen bir şey var.

Herkeste bu şekilde mi ? Ekranın üstünde altında örneğin %97 kaldı falan yazmıyor mu ?

Sarj konusu cok onemli olmadigindan ve dikkat dagitacagindan % cok gerekli birsey degil,o led gosterge de 623 model de bulunan fiziksel tuslarin ustundeki led olarak dusunmustum

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

quote:

Orijinalden alıntı: dincerZ

Sarj konusu cok onemli olmadigindan ve dikkat dagitacagindan % cok gerekli birsey degil,o led gosterge de 623 model de bulunan fiziksel tuslarin ustundeki led olarak dusunmustum

Ya bence de gerekli değil ama ayarlarda led gösterge açık kapalı modu var. Açık da yapsam kapalı da yapsam bir şey değişmiyor. O yüzden sormak istedim

Bir de şunu sorucam. Font ekleme işini yaptım. Fonts klasörü içindeki gerekli yere. Bilgisayardan baktığımda o klasörde 17 eski 33 yeni olmak üzere 50 font gözüküyor.

Ancak cihazdan font seçmeye geldiğimde sonradan eklediklerim gözükmüyor. Sebebi ne olabilir ki ?

Her şeyi aşama aşama o paylaşılan sitedeki gibi yaptım.

Benim dikkatimi şu çekti. Cihazın içindeki orjinal fontlar otf uzantılı. Open Type yani. Ama bizim eklemeye çalıştığımız fontlar ttf uzantılı. Yani TrueType. Bunla bi alakası olabilir mi ?

EKLEME: SORUNU HALLETTİM. Ben fonts klasörü içinde adobe ye girip orada da fonts klasörü var ya. Taa oranın içine atıyordum. Meğerse çok kasmayıp ilk fonts klasörüne atmak lazımmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dincerZ -- 8 Kasım 2014; 16:15:02 >

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.