Şimdi Ara

Calgonit Neden Adını Finish Olarak Değiştirdi? Çünkü Sahtekar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
34.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir konferanstan geliyorum şu an. Calgonit hakkında öğrendiğim gerçek beni şoke etti resmen. Eski haber olmasına rağmen bilmiyordum çünkü ulusal medya reklam alamama korkusundan haber yapmamış. Sizle de paylaşmak istiyorum bu skandalı.

    Akıllı bir Türk tüketici marketten Calgonit bulaşık deterjanı alır. Üstünde 1 kg yazıyordur. Nedense aklına bunu sorgulamak gelir. Tartığında şaşırır çünkü 300 gram eksiktir. Başka bir paketle dener ve yine o civarda eksiklik görür. Hemen olayı tüketici mahkemelerine taşır. Mahkeme nihai kararını verir: Calgonit firmasın 3 ay boyunca üretim yapmayacaktır. Firma bunu aşmak için Calgonit ismini Finish olarak değiştirir. Böylelikle kamu cezasını aşar. Calgonit isminin böyle aniden değişmesinde ciddi bir sebep olmalıydı zaten.

    Kaynak:http://www.acikgazete.com/turkiye/2010/11/10/mahkeme-calgon-un-uretimini-durdurdu.htm?aid=38166



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygurca -- 14 Haziran 2011; 23:04:12 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uygurca

    Bir konferanstan geliyorum şu an. Calgon hakkında öğrendiğim gerçek beni şoke etti resmen. Eski haber olmasına rağmen bilmiyordum çünkü ulusal medya reklam alamama korkusundan haber yapmamış. Sizle de paylaşmak istiyorum bu skandalı.

    Akıllı bir Türk tüketici marketten Calgon bulaşık deterjanı alır. Üstünde 1 kg yazıyordur. Nedense aklına bunu sorgulamak gelir. Tartığında şaşırır çünkü 300 gram eksiktir. Başka bir paketle dener ve yine o civarda eksiklik görür. Hemen olayı tüketici mahkemelerine taşır. Mahkeme nihai kararını verir: Calgon firmasın 3 ay boyunca üretim yapmayacaktır. Firma bunu aşmak için Calgon ismini Finish olarak değiştirir. Böylelikle kamu cezasını aşar. Calgon isminin böyle aniden değişmesinde ciddi bir sebep olmalıydı zaten.

    Kaynak:http://www.acikgazete.com/turkiye/2010/11/10/mahkeme-calgon-un-uretimini-durdurdu.htm?aid=38166

    Hiçbir firma ismini değiştirerek böyle bir cezadan kurtulamaz.Ayrıca Finish bir Türk markası değildir,dünya çapında bilinen bir markadır.Türkiye'de bir süreliğine üretimlerinin durdurulması onlar için çok da bir şey ifade etmez bence.İsimlerini değiştirme nedenlerinin bu olmadığını düşünüyorum,




  • Firmaya değil markaya ceza kesildiği için böyle bir uygulamayla cezadan yırtabilir ki yırtmış hatta. Haberi okursan sürecin nasıl işlediğini görebilirsin. İlgili firmaya ceza kesilseydi kurtulamazdı belki ama nedense markaya kesilmiş. Davanın ortasında firma zararlı çıkacağını anlayınca direk marka değiştirme yoluna gitmiş.
  • Peki turkuaz neden pure life oldu? Suda bulunan yüksek arsenik nedeniyle fabrikası kapatıldı diye duymuştum.
  • Bu konunun aynısı vardı.Teşekkürler yinede.
  • Mahkemeninin "üretimin şu kadar süreyle durdurulması" gibi bir ceza vermeye yetkisi olduğu konusunda şüphem var.
  • Bizim gibi bir vatandaş değişik marketlerden bu markalı deterjanları toplayıp tartıyor...Hepsinin miktarı eksik...600 gr yazan 450 gr. 350 yazan 225 gram gibi..Notere tesbit ettirip dava açıyor...Mahkemeyi kazanıyor..MARKA İMAJI ZEDELENECEK Yıllar boyu süren bu BU HIRSIZLIK ER GEÇ DUYULACAK....Düşüncesiyle , imalatımı durdururlar korkusuyla çok acele markayı değiştirdik arkadaşlar...Olay budur..Garip olan durum ise bu olay hiç bir medya kuruluşunda yer almadı..BAŞKA BİR ÜLKEDE OLSA YER YERİNDEN OYNAR TOPLU BOYKOTLAR BAŞLAR, TÜKETİCİ DERNEKLERİ TOPLANTILAR YAPARLAR..Bizde hiç bir yerde Tek kelime bile yazılmadı.((.Sürekli reklam veriyorlar..Bizden reklamı keserler...Menfaatimiz engellenir düşüncesi..)) ..Vatandaşı düşünen yok..Dünya para , kazanç, menfaat dünyası olmuş...Peki bu firmalardan zıkkımlanan , işkembelerinden bağlı göstermelik tüketiciyi koruma dernekleri ne iş yaparlar ? Orası soru işareti...???? .Böyle böyle...Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 15 Haziran 2011; 17:37:46 >




  • Şehir efsanesi mi gene..
  • Hiç kimse yıllardır tanınıp bilenen ismini, markasını durduk yere aniden terketmez...Bu kadar saf olmayın...Donanım Haber Forum bütün Türkiyede az çok bilinen bir site...Yarın Şak diye adını değitir..Tak tuka haber forum de...Bak günlük giren sayısı kaçta kalıyor. ?.Bir Habertürk var..Bir günde adını değiştir Kaderrtürk yap.....Eski okuyucu sayısına ulaşmak için kaç yıl geçiyor ?...KİMSE DURDUK YERE YILLAR YILI YATIRIM YAPTIĞI MARKASINI BIRAKMAZ..Neyse bu kadar....Saygılarımla..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Hiç kimse yıllardır tanınıp bilenen ismini, markasını durduk yere aniden terketmez...Bu kadar saf olmayın...Donanım Haber Forum bütün Türkiyede az çok bilinen bir site...Yarın Şak diye adını değitir..Tak tuka haber forum de...Bak günlük giren sayısı kaçta kalıyor. ?.Bir Habertürk var..Bir günde adını değiştir Kaderrtürk yap.....Eski okuyucu sayısına ulaşmak için kaç yıl geçiyor ?...KİMSE DURDUK YERE YILLAR YILI YATIRIM YAPTIĞI MARKASINI BIRAKMAZ..Neyse bu kadar....Saygılarımla..



    Calgonit ismini finish yaptığında reklam yapmışlardı colganit artık finish gibisinden.




  • Yalnız mahkemenin üretimini durdurduğu söylenen marka Calgon, ismini değiştiren marka ise Calgonit'tir. Calgon, çamaşır makinası için, Calgonit ise bulaşık makinası için üretim yapıyor. Haberi tam okumadınız sanırım. Calgon hala, Calgon ismiyle piyasada. Calgonit ise Finish olarak devam etmekte.
  • Bunu bana söyleyen Serdar Kuzuloğlu. Ona inandık ama hata yapmışız. Cidden arkadaşın dediği gibi üretim cezası alan Calgon iken, isim değiştiren Calgonit imiş. Kafam karıştı. Haberde Finish olarak değiştirdi falan diyor ismini. Ekşisözlük'te şöyle bir yorum buldum:


    quote:

    bilgisizliğin, cahilliğin ve de açık bir "iyi olana düşman olma" saplantısının insanı ne komik durumlara düşürebilceğini göstermiş olan haberlere konu olmuş bir kireç önleyici (su yumuşatıcı) markası.

    bazı internet sitelerinde yayınlanan haberlere göre bu ürün eksik dolum yapıldığı için toplatılmış, mahkeme de yapılan şikayet üzerine üretimi (!) durdurma kararı almışmış... dikkatinizi çekiyorum bahsedilen promosyon ürününün satışını değil, topyekün üretimi durdurmuş. hoş bir video yüzünden internet sitesini kapatan mahkemelerimiz var ancak üretim firmalarında böyle bir durum olamaz. eğer ambalajda bir hata varsa o ürünün satışını durdurursun o kadar. ki çok iyi biliyorum ki adamlar çatır çatır üretimlerine devam ettiler bahsedilen tarihte de sonrasında da.

    ikinci enteresan bir nokta ise bu meseleden dolayı calgon ürününün isminin finish olarak değiştiği saçmalığı. hiç bir şey bilmiyorsan, haberin de yoksa, uzayda falan yaşıyorsan, git bir markete "bana finish ver" de bakayım sana calgon mu verecek? yoksa calgonit mi?

    mesele sadece ürün amablajlarında yaşanan bir karışıklık. firma karışıklığın tespitinden hemen sonra harekete geçip yapılması gerekenleri yapıyor ancak esas niyeti farklı olan bir firma elindeki hatalı malzemeleri firma istemesine rağmen firmaya teslim etmeyip bu hadiselerin yaşanmasını istiyor.

    ancak düşündüm de ya bu şirketin bir çalışanı olmasaydım? şimdi sağda solda "hobareeeeyyyy vay sahtekarlar vaaaaayyy" diye dolaşacaktım. bu da bana öğretti ki internette, gazetede, tvde yazılan/seslendirilen her haber doğru değil. halbuki önümüe geleni hüpletmek yerine biraz seçici olsak, araştırsak damgalamadan daha doğru olurmuş.

    daha ayrıntılı bilgi almak isteyen, meselenin doğrusunu öğrenmek isteyenler şu aşağıda verilen üretici firmanın telefonlarını arayarak tüm gerçekleri öğrenebilirler:
    reckitt benckiser tem. mlz. san. a.s. 0-212-326 9600

    ben daha aramadım. arayan olursa ve bildiklerini paylaşırsa kendisine saygı ve selamlarımızı iletiriz.




  • Sizden bunu beklemezdim Seyit bey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardcrss

    Yalnız mahkemenin üretimini durdurduğu söylenen marka Calgon, ismini değiştiren marka ise Calgonit'tir. Calgon, çamaşır makinası için, Calgonit ise bulaşık makinası için üretim yapıyor. Haberi tam okumadınız sanırım. Calgon hala, Calgon ismiyle piyasada. Calgonit ise Finish olarak devam etmekte.


  • onu bunu boşverin de hala bu ürünleri kullanan var mı şaşıyorum sizlere ben 15 yıldır camasır makinesi kullanıyorum bu ana kadar kullanmadım hiç eee noldu kirec sökücü gerekli mi sizce ?
    kullandığınız deterjanların muhtevasında bir miktar kirec sökücü zaten var extradan neden bu haricten alıp kullanıyorsunuz anlamıyorum
    para tuzagından başka bir sey değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.