Şimdi Ara

Çakmak Trafosu hakkında bilgisi olanlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çakmak Trafosu hakkında bilgisi olanlar bir iki bişi yazarlarsa yardımcı olurlar.
    4lü ocaklı fırınlarda kullanılan çakmak trafosu ve buji hakkında kısa olarak bir iki cümlelik bilgi istiyorum.. Teşekkürler..

Orjinalden alıntı: i386

Fırındaki ateşleme sistemi piezolu zannediyordum, trafolu değil.

Ben de öyle sanıyordum taa ki fişi çekince çalışmadığını farkedene kadar. Bizimkinde bi buton var basıyorsun ve basılı olduğu sürece çıt çıt çıt diye ark yaptırıyor. Gazlı çakmaklardaki piezzo sisteminden farklı hatta piezzo olmaya da bilir.
  • Otomobillerdeki atesleme bobinine benzer minik bir yuksek voltaj trafosu var. DC gerilim ile bir kapasitor sarj edilip trafonun primerine bosaltiliyor. Bu bosaltma islemi genellikle minik bir tristorle yapiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrogenius -- 10 Ağustos 2007; 21:15:54 >
  • Bilindiği gibi indüksiyon bobininde sekonderde oluşan ark platin değince değil bırakınca oluşur.Yani primere akım verilince ark oluşmaz ama akım kesildiği anda sekonderde yüksek gerilim indüklenir.
    Ocaklarda da butona basılınca ark oluşmaz ama bırakınca ark yapar.Tabi değişik markaların değişik sistemleri olabilir.Hatta bu pille bile yapılabilir.
  • Otomobillerde akım keserek endüksiyon voltajı oluşturma en klasik yöntem. Bu elektronik ateşleme sistemlerinde de halen kullanılmaya devam etse de genelleme yapılamaz.

Bir diğer yöntem, kapasitörü bir kaç yüz volt ile yükleyip hazırda bekletmek ve platinin açtığı anda anda kapasitörü endüksiyon bobinine elektronik anahtar ile boşaltmak.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.