Şimdi Ara

Çakmak girişi kaç amper?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
46.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Konunun pek otomobil dünyası ile ilgisi ne kadar var tartışılır ama geçenlerde Black&Decker PAV1205 araç içi el süpürgesi aldım.
    Aletin power girişi araç çakmak girişine uygun 12V ama kaç amper olduğu belli değil. Bunu evde de kullanmak istiyorum.
    Gittim ebay'den 2 dolara prize girebilen diğer ucu çakmak girişi aletlerden aldım 12V - 1 amper ama süpürgeyi çalıştırmadı.
    Sanırım amperi yetersiz kalıyor,

Size sorum araçtaki çakmak girişi kaç amperdir? Eğer biliyorsanız güçlü bir dönüştürücü uygun fiyata var mı?

Teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çakmak Girişi Kaç Amper?

Çakmak girişi, araçlarda ve diğer cihazlarda güç sağlayan bir giriştir. Amper miktarı, çakmak girişinin kaldırabileceği güç miktarını belirler.

Araç Çakmaklıkları:

• Çoğu araç çakmağı, 10 amperlik bir sigorta ile korunur.
    • Bu, çakmak girişinin maksimum 120 watt gücüne kadar ekipmanlara güç sağlayabileceği anlamına gelir.

Araba Çakmaklıkları:

• Araba çakmaklıkları, araç çakmaklıklarıyla aynı amper ve watt değerlerine sahiptir.
    • 10 amperlik bir sigorta ve maksimum 120 watt güç desteği sağlarlar.

Çakmaklık Sigortası:

• Çakmaklık sigortası, çakmak girişindeki aşırı akımı önlemek için tasarlanmıştır.
    • Araç çakmaklıkları genellikle 10 amperlik bir sigortaya sahipken, bazı modellerde daha yüksek amper değerlerine sahip sigortalar da bulunabilir.

Güç Tüketimi:

• Çakmak girişinden güç alan cihazların güç tüketimi, amper miktarını belirler. Örneğin:
      • 12 voltluk bir cihazın 10 amper çekmesi, 120 watt güç tükettiği anlamına gelir.
      • 5 amper çeken bir cihazın, 60 watt güç tükettiği anlamına gelir.

Çakmak girişinin kapasitesini aşan güç tüketen cihazları kullanmak, sigortanın atmasına neden olabilir. Bu nedenle, araç çakmaklıklarına bağlanan cihazların güç gereksinimlerinin kontrol edilmesi önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aletin üstüne bakın orda kaç amper olduğu mutlaka yazması lazım.

Bizim süpürge aynısıymış kullanma kılavuzunda vardı sanki ne kadar amper çektiği. 1 amper olması lazım belki aldığınız adaptör bozuktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 24 Mart 2015; 20:26:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • online1 O kullanıcısına yanıt
    elektrik tesisatınızda sorun yok ise çakmaktan alabileceğiniz max. güç 120 Watttır.
    12v 10A e kadar herşeyi çalıştırabilirsiniz.
    aslında daha fazlasıda olur da uzun vadede tesisata zarar verirsiniz.
  • 11 wattlık makine 1 amper bile çekmez.Bu güç ile toz toprak da çekemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

11 wattlık makine 1 amper bile çekmez.Bu güç ile toz toprak da çekemez.

Kullandınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

11 wattlık makine 1 amper bile çekmez.Bu güç ile toz toprak da çekemez.

Cakmak cikisiniz 10 A, süpürgenizde bir ariza olabilir.Yada Cakmak soketinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: online1

Merhaba arkadaşlar,
    Konunun pek otomobil dünyası ile ilgisi ne kadar var tartışılır ama geçenlerde Black&Decker PAV1205 araç içi el süpürgesi aldım.
    Aletin power girişi araç çakmak girişine uygun 12V ama kaç amper olduğu belli değil. Bunu evde de kullanmak istiyorum.
    Gittim ebay'den 2 dolara prize girebilen diğer ucu çakmak girişi aletlerden aldım 12V - 1 amper ama süpürgeyi çalıştırmadı.
    Sanırım amperi yetersiz kalıyor,

Size sorum araçtaki çakmak girişi kaç amperdir? Eğer biliyorsanız güçlü bir dönüştürücü uygun fiyata var mı?

Teşekkürler

Aldığınız çakmak adaptörünün akımı yetersiz gelmiştir. Süpürgeyi onunla çalıştıramazsınız.

Black Decker firması cihazın emiş gücünü AW (Air Watt) olarak belirtmiş, buradan yola çıkarak elektrik gücünü yorumlamak yanlış olur. Kısaca kaç amper çektiğini buradan bulamayız.

Çakmak çıkışı 15 Amperdir, yeni nesil araçlarda değişmiş olabilir. Kullanım kılavuzunda yazar.

Saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araç süpürgesini araba içinde test ettim çalışıyor ama 1Amperlik prizden dönüştürücü ile çalışmadı.
    Daha güçlü amper verebilen çakmak dönüştürücüsü varsa bildiğiniz bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. teşekkürler
  • quote:

Araç süpürgesini araba içinde test ettim çalışıyor ama 1Amperlik prizden dönüştürücü ile çalışmadı.
    Daha güçlü amper verebilen çakmak dönüştürücüsü varsa bildiğiniz bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. teşekkürler

Evde mi kullanmak istiyorsunuz?
  • Cihaza bugün baktım 6.5A çekiyor. Sizin en az 90w veren adaptör almanız lazım.

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    hocam selam,
    6.5A oldugunu nereden gordunuz olcum filan yaptınız mı ben urunun uzerinde goremedim gittim ebayden 5A lık donusturucu almıstım. Eğer 6.5 olduguna eminseniz iptal edeyim? Bilgi icin teşekkurler
  • quote:

hocam selam,
    6.5A oldugunu nereden gordunuz olcum filan yaptınız mı ben urunun uzerinde goremedim gittim ebayden 5A lık donusturucu almıstım. Eğer 6.5 olduguna eminseniz iptal edeyim? Bilgi icin teşekkurler

Aynı süpürge evde de var ordan baktım 6.5 a çekiyor eve geçince fotoğraf gönderirim.

Çakmak girişi kaç amper?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 31 Mart 2015; 21:45:31 >

• Benim gibi bu konuyu yeni merak edenler için , Opel Astrada en yüksek amper çeken Cam rezistansları 40 Amper sigorta ile çalışıyor. Çakmak sigortası 15 Amper.
    Benim konum arabaya kış aylarında motor ısınmasını beklemeden ön camdaki buzlanmayı çözmek için seramik ısıtıcı takmak. Ve bu ısıtıcı 400 Watt .Çakmağa takmak sağlıksız olacağından sigorta kutusundan yada aküden yeni ve kalın bir kablo tesisatı çekerek yapacağım.
  • .i. . kullanıcısına yanıt
    Senin ağzına şöyle okkalı bi vurasım geldi, bahsedilen voltaj 12 volt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoorMan -- 6 Ekim 2018; 18:2:10 >
  • Vw Polo 20A. Ama ayrı bir tesisat çekip istediğiniz kalınlıkta kablo kullanıp 60A de yapabilirsiniz.
  • Diablo kullanıcısına yanıt
  • Konu çakmaklığa gelmişken, samsung telefonlarda olan hızlı şarj desteğini çalıştıracak bir usb çakmaklık çıkışı arıyorum,. Marka fikri olan tavsiye verecek dostlar yardımcı olabilir mi?

• merhaba konuyu hortlatacam. çözüm bulabildinizmi. bende araç süpürgesını evde kullanmak istiyorum. aklıma notbook adaptörüne bağlamk geldı buyuk ıhtimal amper yetebilir. ama emin değilim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.