Şimdi Ara

'Çakma' kış lastiğine dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kış aylarında takılması zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulamasını da fırsata çevirdiler... Kontrollerden geçemeyen Çin malı lastikleri kaçak yollarla Türkiye'de satıldığı ortaya çıktı.

    http://www.ahaber.com.tr/webtv/yasam/cakma-kis-lastigine-dikkat



  • Desene lastiğinde moku çıktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Maliyeti 3-5 dolar olan lastikleri ülkemizde yaklaşık 80-100 dolardan satmaya çalışırlarsa, insanların çakma şeylere yönelmesi kadar doğal. Suçlu halk değil.

    5 dolara nasıl lastik oluyor?
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Ar-ge adı altında sokuluyor bize fiyatlar.

    3-5 dolar maliyet değil ama ar-gelerini her türlü maliyetlerinin koysalar 30-40 doları geçmez.
  • Benim bu kış dikkatimi çeken olay ticariler kışlık takmasına rağmen hepsi yollarda kalmıştı. Çoğu ağır araçta yoktu zaten kışlık takmamışlardı Eskişehir girişinde zincirleme kazaya karıştılar hepsi.

    Aklıma iki soru gelmişti, kalitesiz lastikler mi yoksa araçlar ticari ve ağır olduğu için hamuru da onun için sert yapılıyor da otomobil lastikleri kadar tutunamıyorlar mı acaba ? Fakat discovery falan izliyorum alaska belgeselinde koca tırlar düz yolda gider gibi gidiyor karda. Bence bizim lastiklerde sorun var.

    Bir de vw bayisinde goodyear ug9 taktırdım. Ama iki tipi var bunun biri ortası kanallı diğeri düz. Şüphelendim şimdi birden. Orjinal mi değil mi diye. Made in poland yazıyordu. Goodyear'ın orada fabrikası var mı acaba. Önceden hep made in germany yazıyordu aldığım lastiklerde.
  • Haber iyi izle mal lastikçi bilmiyor uyduruyor g sınıfı Çin lastiğini söküyor e sınıfı Çin takıyoruz diyor gümrükten geçerken bir sürü kontrol evrak belge var mahallenin mal lastikçisi ile röpörtaj yapınca böyle oluyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla ben ucuza bulsam böyle bilmem kaçıncı kalite kış lastiği hemen alır koyarım kenara, özellikle yerli üreticilerin sürekli yalan söylemelerinden hiç güvenilecek yanları olduğuna inanmıyorum, ucuzu daha çok işime gelir hem

    ayrıca kış lastiği yaz lastiği veya 4 mevsim lastikler yollarda mucizeler yaratmaz, özellikle kış lastiği sadece biraz daha iyi tutuş sağlar o kadar ama insanımız o kadar kafasız ki kış lastiğini takan karda buzda Allah ne verdiyse basıyor, sonra da yapışıyorlar oraya buraya, lastikten önce önemli olan araba kullanmayı bilmektir, geçen avrupa yakasından boğaziçi köprüsüne giricez yerler buzlanmış hala süper zekalı şoförler birbirinin üstüne çıkıyor, bu akıllıların lastikleri kış lastiği değil palet olsa ne fayda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boldkaptan

    Haber iyi izle mal lastikçi bilmiyor uyduruyor g sınıfı Çin lastiğini söküyor e sınıfı Çin takıyoruz diyor gümrükten geçerken bir sürü kontrol evrak belge var mahallenin mal lastikçisi ile röpörtaj yapınca böyle oluyor

    İtirazınızı anlayamadım ama lastik sınıflandırması G' ye kadar gidiyor. Kış lastiği için tavsiye edilen aralık da C-E sınıflandırması. Haber tam açık değil ama mevzuat olarak kalitede E' nin altına düşenlerin ithalatına yasaklama getirilmişse kaçak yollardan piyasaya sürülüyor olabilir.

     'Çakma' kış lastiğine dikkat!




  • Bosuna ab etiketini gormeden almayin! diyorlar ya.

    Bu ulkede kaplama lastik kullanan insanlar varken, kacak giris varsada engellemek mumkun degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 3 Ocak 2015; 8:57:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhahaha
    Argeyide bize sokuyorlar diyor dayi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.