Şimdi Ara

Çakı Taşımak YASAK mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
29.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır yoktum buralarda. Neyse. 17 Yaşındayım. Çakı almayı düşünüyorum ve aynı zaman da taşımak istiyorum. Boyu orta parmağımdan biraz büyük olacak. Araştırdım, kimi yerler yasak diyor kimi yerler değil diyor. Eskişehirde yaşıyorum. Arkadaşlarımla zaman zaman Espark, Kanatlı, Esnaf sarayı gibi yerlere giriyoruz. Buralarda çakı sorun çıkartır mı? bilen kişiler varsa cevaplasınlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çakı Taşımak YASAK mı?

Küçük çakı taşımak, günlük hayatı kolaylaştırmak için birçok kişi tarafından tercih edilen bir uygulamadır. Ancak çakı taşımanın yasal statüsü merak konusudur.

Yasal Düzenlemeler

Türkiye'de çakı taşımakla ilgili yasal düzenlemeler 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun'da yer almaktadır. Kanuna göre, çevik kuvvet, jandarma ve emniyet mensupları dışındaki kişilerin üzerinde çakı taşıması yasaktır.

İstisnalar

Ancak bazı istisnalar mevcuttur. Örneğin, işyeri, lokanta veya benzeri yerlerde kullanılmak üzere bulundurulan çakılar yasak kapsamı dışındadır. Ayrıca, ziynet eşyası olarak kullanılan çakılar da yasal olarak taşınabilir.

Çakmak Taşımak

Çakmak taşımak ise yasaktır. 6136 sayılı Kanun'da, çakmak taşımanın hapis cezasıyla cezalandırılacağı belirtilmiştir.

Sonuç

Türkiye'de küçük çakı taşımak genel olarak yasaktır. Ancak istisnalar mevcuttur. Çakmak taşımak ise koşulsuz olarak yasaktır. Çakı taşımayı düşünüyorsanız, yasal düzenlemeleri dikkatlice incelemeniz ve istisnalara uyup uymadığınızı kontrol etmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yasak yaşının verdiği bir gençlik ateşi var herhangi bir olayda sen bile anlamazsın elin gider bıçağı sokarsın adama taşıma ...
  • Köy yerinde sıkıntı olmaz ama şehirde polis filan çevirir. Meraklıyım, seviyorum demek kurtarmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygx

yasak yaşının verdiği bir gençlik ateşi var herhangi bir olayda sen bile anlamazsın elin gider bıçağı sokarsın adama taşıma ...

Doğru bir gençlik ateşi varda çakıyı o amaçla kullanmıyacağım. Eskiden evde çakı vardı dal parçacıklarından mızrak gibi şeyler yapardım, oynardım, oyalanırdım. Sonra kırılmıştı heralde tam hatırlamıyorum. Çakıyı zevk için taşımak istiyorum ben. Kimi yerler değil diyor, kararsız kaldım.
  • http://www.medyafaresi.com/video/713/erdogan-isvec-mali-cakisini-gosterdi.html

ayrıca çakı taşımak sünnettir demişti bi konuşmasında. polis sorun çıkarırsa "biz başbakanımızdan böyle gördük" dersin ve konu kapanır.
  • erkek ol ve bıçağa güvenme, bileğinin hakkı ile kazan biriyle kavga edeceksen.
    Ne kendi hayatını bitir nede başkasınınkini.
  • bilirsiniz bursa bıçakları meşurdur. bir bursalı olarak yıllardır çakı taşıyorum evde birsürü çakım var bu güne kadar faydasını gördüm zararını görmedim. yasaksada umrumda değil taşımaya devam. ek olarak çakı, çakmak gibi ürünler taşımak sünnettir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değil. Çübkü çakı sadece adam yaralamaya yada öldürmek için değildir.çok kullanışlı birşey. Bende taşıyorum bi tane s&w. Sana önerim fazla büyük olmasın sustalı gibi onlar sorun çıkarabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu taşı daha güzel. mızrak değil kazık bile yaparsın .

Çakı Taşımak YASAK mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eurotrip -- 19 Eylül 2012; 17:47:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gedo Mazo

erkek ol ve bıçağa güvenme, bileğinin hakkı ile kazan biriyle kavga edeceksen.

Yazmıştım yine yazayım bari. Şimdi ben çakıyı çingene veletleri gibi artistlik yapmak için taşımıyacağım. Zevk için taşıyacağım. Hem lazım olur bazı yerlerde. Kesilecek bir şey olur keserim çakı ile. Örneğin, dışarda bi yerde meyve ikram edilir, çakı ile kesip, soyarım. Bunun gibi.
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 20 Mayıs 2020; 0:7:7 >
  • yasak
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0LD-CiTy

quote:

Yazmıştım yine yazayım bari. Şimdi ben çakıyı çingene veletleri gibi artistlik yapmak için taşımıyacağım. Zevk için taşıyacağım. Hem lazım olur bazı yerlerde. Kesilecek bir şey olur keserim çakı ile. Örneğin, dışarda bi yerde meyve ikram edilir, çakı ile kesip, soyarım. Bunun gibi.

Yalnız polis böyle bir açıklamayı yemez. Şerefsizin birine denk gelirsin tutar kolundan karakola götürür seni, hem sen hemde ailen boşuna heyecan yaşamış olursunuz.

• quote:

quote:

quote:

Yalnız polis böyle bir açıklamayı yemez. Şerefsizin birine denk gelirsin tutar kolundan karakola götürür seni, hem sen hemde ailen boşuna heyecan yaşamış olursunuz.

Polis pek çevirmez beni aslında sokakta felan. Alışveriş merkezlerinden tırsıyorum sadece. Çünkü her dışarı çıktığımda uğruyorum neredeyse. Burlarda öter mi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Polis pek çevirmez beni aslında sokakta felan. Alışveriş merkezlerinden tırsıyorum sadece. Çünkü her dışarı çıktığımda uğruyorum neredeyse. Burlarda öter mi ?

E soru mu bu kardeşim tabi ki öter.

• satılması serbest olan şeyleri taşımasıda serbesttir
    katlanabilir çakılar örneğin
    ama sustalılar falan yasak, hançer falanda yasak dolayısı ile fix bıçaklarda problem, ufak tefek işler için bir isviçre çakısı hem iş görür hem yasaldır hemde adam öldürecek tipi yoktur isviçre çakısı gördüm diye hiç bir güvenlikçi sataşmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eurotrip

bunu taşı daha güzel. mızrak değil kazık bile yaparsın .

Çakı Taşımak YASAK mı ?

Yalnız mükemmel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

bilirsiniz bursa bıçakları meşurdur. bir bursalı olarak yıllardır çakı taşıyorum evde birsürü çakım var bu güne kadar faydasını gördüm zararını görmedim. yasaksada umrumda değil taşımaya devam. ek olarak çakı, çakmak gibi ürünler taşımak sünnettir.

Çakı ve çakmak taşımak sünnet değildir. Peygamber efendimizi bazı durumlarda mesela kuyudan su çekmek için yanında ip taşıyorsa o dönemin şartları gereği çakı da bulundurmuş olabilir. Doğruluğunu tam olarak bilmediğiniz konularda lütfen sünnettir yada haramdır gibi ifadeler kullanmayın.
  • Normalde AVM lere çakı ile almıyorlar. Aynısı başıma geldi oradan biliyorum. Kesinlikle alamayız dediler, müdürleri geldi. Ancak AVM içindeki tobacco shopta daha büyüklerinin satıldığını söyleyip gireceğim beni durduramazsınız dedim. Diyelim ki çakımda problem var tobacco shopta değiştireceğim dedim. Kem küm ettiler ama sonunda çakıyla girdim.
  • Herhangi bir alet ustu kapali sekilde kilifinda ise yasak degil maksat bir anlik ofke ile cikartmasi kolay olmasin yani cantanda valizde arabanda tasiyabilirsin eger kendini korumayi falan dusunuyorisen elektro sok tabancasi yada direk nornal olani al canini sikan varsa verirsin elektrigi 10 sn boyunca kurbanin vucudunu kitler tabanca normal olansa elektrik verdigin surece kitlenir elektrik cekildikten birkac saniye sinra normale doner ama uzun tutarsan yanik et kokusu alirsib

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.