Şimdi Ara

Cahilim donanım hakkında hiçbirşey bilmiyorum nasıl bi pc yapmalıyım yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben 1-2 ay içinde yeni bir pc alacağım da toplama olacak.Ama hiçbirşey bilmiyorum markalar ve modemler hakkında. Valla burdaki sabit konuları okudum ama onlar da bayaa karışık yine az çok bilgisi olanlara göre yazılmış. Ben bilgisayarda oyun+internet takılan birisiyim.Ağırlıklı olarak internet ama. Sadece kasa olacak şekilde bana 850 ytl2 ye kadar toplama bilgisayar önerisinde bulunabilir misiniz?

İşlemci : AMD - İntel farketmez
    Anakart: Hiç bilgim yok
    Ram: Kingsston iyi diyorlar? Çok pahalı değilse 2 gb ?
    Harddisk: O ne ?
    Ekran kartı: 512 mb lütfen
    Kasa: Nedir ki bildiğimiz kasa 1000 tane marka koymuşlar :S Ne farkı var
    CD / DVD Combo: Cd/ Dvd Rom + Cd/ Dvd Writer olsun her işi görsün
    Ses kartı: Çoğu ekran kartında bulunuyor sanırım ? İşlemci miydi yoksa
    Disket sürücü: Çok bi farkı var mı hepsi olur galiba ?
    İşletim sistemi: Windows xP

Monitor, kulaklık, hoparlör, klavye, mouse vs. kendim hallederim sanırım beim asıl sorunum dahili bileşenlerle Lütfen bir kaç öneride bulunun bilmiyorum diye de dalga geçmeyin

• Ben bir öneri yapayım.

İntel E7200 işlemci
    Asus P5Q P45
    Ocz Platinium 2x1 gb ram.
    250gb 16mb cache hdd (marka farketmez tercihen seagate)
    Kasa olarak Feel Cyclone UL02-BB FL550 400W ATX Kasa Siyah 400watt psu su var, iş görür yeni ekran kartlarında.
    Ekran kartı olarak Ati 4850
    Dvd rw Lg GSA H55-N 20X8X20X Dvd-Rw 12X DvdRom SIYAH
    Ses kartı anakartın üstünde var zaten gerekyok.
    bu zamanda disket sürücüsü kullanılmıyor.

Fiyatlarını tek tek araştır teknofiyat.com'dan en ucuzu hangisi varsa o siteden al.

Sistem güzel oldu bu arada
  • quote:

Orjinalden alıntı: Freekans

İyi günler arkadaşlar,

Ben 1-2 ay içinde yeni bir pc alacağım da toplama olacak.Ama hiçbirşey bilmiyorum markalar ve modemler hakkında. Valla burdaki sabit konuları okudum ama onlar da bayaa karışık yine az çok bilgisi olanlara göre yazılmış. Ben bilgisayarda oyun+internet takılan birisiyim.Ağırlıklı olarak internet ama. Sadece kasa olacak şekilde bana 850 ytl2 ye kadar toplama bilgisayar önerisinde bulunabilir misiniz?

İşlemci : AMD - İntel farketmez
    Anakart: Hiç bilgim yok
    Ram: Kingsston iyi diyorlar? Çok pahalı değilse 2 gb ?
    Harddisk: O ne ?
    Ekran kartı: 512 mb lütfen
    Kasa: Nedir ki bildiğimiz kasa 1000 tane marka koymuşlar :S Ne farkı var
    CD / DVD Combo: Cd/ Dvd Rom + Cd/ Dvd Writer olsun her işi görsün
    Ses kartı: Çoğu ekran kartında bulunuyor sanırım ? İşlemci miydi yoksa
    Disket sürücü: Çok bi farkı var mı hepsi olur galiba ?
    İşletim sistemi: Windows xP

Monitor, kulaklık, hoparlör, klavye, mouse vs. kendim hallederim sanırım beim asıl sorunum dahili bileşenlerle Lütfen bir kaç öneride bulunun bilmiyorum diye de dalga geçmeyin

Niye bilmiyorsun diye dalga geçelim ki. O işi acınası parazitler yapar.

Ancak başlıkta kendinle dalga geçmişsin. Biz cahil diye bilmeyip te biliyorum diyene diyoruz. Bilmemek doğal, forumda donanımdan en çok anlayan arkadaşın bile bilmediği neler var. Ya da bilgisayar konusunda önder isimlerin.

Öneride bulunurken biraz da bilgi vereceğim.

Öncelikle internette gezeceğin için çok güçlü bir işlemciye ihtiyacın yok. Bu bağlamda benim önerim E2180 olacaktır. E7200 e senin gibi bir kullanıcı için 60$+KDV fazla vermenin hiçbir anlamı yok.

İşte bahsettiğim işlemci ile ilgili bir link. İşlemci bilgisayarın beyni gibidir. Yapılacak sistem işlerini halleder.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2138

Anakart ise adı üstde anakarttır. Sistemdeki tüm bileşenler ona takılır ve bu bileşenlerin işlemci ve birbirleri ile bağlantı ve haberleşmesini sağlar. Model olarak ise yine fazla uçmaya gerek yok. Yani size P35Neo-F modeli iyi gider.

İşte ilgili link te burda.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2022

Ram. İngilizcesi Random Acces Memory falan diye gider. Türkçesi rasgele erişilebilir bellek. İşi o an çalışmakta olan programların yürütülmesi için alan sağlamaktır. Bu sebeple ram in ne kadar fazla ise aynı anda yapacağın işler sırasında işlin o kadar kolay olur. Bir masa gibi düşün ram i. Ne kadar bol alanın var ise o kadar çok şey koyabilir ve gözünün önünde tutabilirsin.

Kingstone da şehir efsanesi gibi oldu. Eve kingstone iyidir ama çok daha iyi markalar var. Corsair gibi mesela. Ve çok ucuza satılıyor bu ramler.

İşte bahsettiğim corsairler. Yani XMS2 DDR2 675MHz ler.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2110

Hard disk. Yani sert disk anlamına gelebilir ki biz sabit disk deriz. RAM demiştim yukarıda. İşte ram in görevi anlık veriyi tutmaktır. Enerjisi kesilir ise ramdeki ver tamamen silinir. Oysa bizim işletim sistemi ve programlar için sabit bir hafızaya ihtiyacımız var. Burada da devreye sabit disk yani HDD giriyor. HDD kısaca bilgisayarındaki Windows müzik oyun vb herşeyin saklandığı yerdir. Alan ne kadar büyük ise o kadar çok film video ve müzik depolayabilir o kadar çok oyun yükleyebilirsin.

HDD olarak internetten bir şeyler indirir misiniz bilmem ama 320GB lık bir samsung HDD öneriyorum. Tabi ihtiyacınıza göre 160 ta olabilir ama HDD ler arasında çok az farklar var.

İşte yine linkimiz.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1948

Eveeet ekran kartında yine bildik manzara. Öncelikle belirteyim bilgisayarcıya gidip 512 ekran kartı istiyorum deme. Açıkça söyleyeyim kazıklar çünki.

Ekran kartına MB herşeyi ifade etmez. 64MB lık bir ekran kartı 512MB lığı geçebilir. Yukarıda yazmıştık bellek geçicidir yani sana çalışma alanı sunar.

Eğer bir adam en fazla 40 kilo kaldırabiliyor ise sen ona istediğin kadar alan ver. Ekran kartları da kendi içinde bir işlemci barındırır ve buna grafik işlemci yani GPU denir. CPU nasıl bilgisayarın genel hızında etkili ise. GPU da ekran kartının hızında etkilidir.

Mesela ben zamanında saatlerce 128MB lık 9550 aramıştım. 256MB bir sürü vardı ama benim aradığım 128MB lık modelde samsung ram vardı ve daha kaliteli idi bu ram e sahip olanlar.

Aslında ekran kartı için şu dönem çok karışık. 4850 önersem çok pahallı olacak ve biliyorum ki fiyatı çabuk düşecek.

8800GT desem 265YTL ile iyi gibi duruyor ama onun da fiyatının düşeceği haberi geldi yeni.

8600GT desem hala 100$

9600GT desem o da yurt dışında olmuş sana 100$

Şu an 3850 iyi gibi duruyor ama o da çok çabuk ucuzlayacak. Şimdi tüm bunlara bakarsak bir çok kişi 8800GT sinden kurtulmaya bakacaktır. Bu furyadan ucuz bir tane 8800GT, 3870, 3850 ya da 8600GT kap. Aslında daha düşük model de önerirdim ama bakıyorum 70-80$ a 8500 ler var. iki katı fazla para verip 5-10 kat fazla performans almak var işin ucunda.

Ama sen diyorsan ben hiç oyun oynamam. O zaman bunu al.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1998

Kasaya gelirsek. Aslında farketmeden en önemli parçayı geçirtirmişsin. Eğer işlemci bilgisayarın beyni ise. Anakart sinir sistemi, kasa ise iskelet ve kalp olur o sistemde. Kemiklerimiz olmadan yürüyemez kalbimiz olmadan yaşayamayız değil mi? Aaa ayrıca kasa aynı zamanda deridir. Derimiz olmasa dış etkenlerden ölür ya da hastalanırız değil mi?

Bir kasa üzerindeki güç kaynağı ile sisteme enerji sağlar ve vermesi gerilimler hassas değerlerdedir. Ucuz kasalarda sisteminiz ve hatta eviniz bir gerilim dalgalanmasında yanma riski altına girer çünki bu kasalarda koruma devresi ve kaliteli gerilim düzenleyiciler yoktur.

Mesela böyle bir kasa alabilirsin.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2221

Biraz daha paraya kıyıp bu canavarı da alabilirsin tabi.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3127

Optik okuyucu olarak ise şunu önerebilrim. Samsung un SATA arabirimli optik DVD-+RW ı var. İstediğin her şeyi destekler. Tabiki HD-DVD ve Blue-Ray dşında... ki bunu yapan cihazlar zaten tek başına senin verdiğin bütçeyi doldurur.

Ürün işte bu.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2127

Yanlız dikkat et bu ürün kutusuz satılır. Yani şaşırma bu ne diye.

O yok ise bunu da alabilirsin.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2265

Ses kartı hemen hemen her anakartta ( ) var artık.

Disket sürücü artık öldü hiç alma bence. Takır tukur boşuna ses.

Bunun dışında monitör için de yardım al bence. Sonuça sürekli yüz yüze olacaksınız monitör ile. Bir de ölü piksel falan olayları var.

Hoparlör olarak ise 5,1 düşünüyorsan logitech X540 ya da Philips MMS 460 düşün. Creative den uzak dur.

Kulaklık olarak marka bazında sakın ha philips e bulaşma. Çoğu snopy bile iyi philipslerden. Hatta geçen çakma philipsler gördüm orijinalinden iyi ses veriyorlar.

Klavye olarak gene microsoft alma, logitech ten şaşma derim.

Valla klavye fare set olarak sana pahallı gelebilir ama bütçe artar ise sana Logitech MX3000 ya da 3200 al. Biri 100 diğeri 127 lira ama çok kaliteli cihazlar.

Son olarak belirteyim kendine iyi bir de bilgisayar masası ve rahat bir bilgisayar sandalyesi al. ( Şu leker gibi yuvarlak olanlardan değil. İş adamı koltuğu gibi olanlardan. Bilgisayar kullanırken oturma organında değişik şekiller meydana gelmesini veya alerji oluşmasını istemezsi sanırım. )

• çok güzel bir anlatım tarzı olmuş
  • Yardım edenlere çok teşekkürler. Buna göre bir şey yaparım artık. Repler size kurban olsun
  • Eet arkadas hakkaten cok iyi anlatmıs
  • Dostum sana da zahmet veriyoruma ama işi garantiye almak istediğimden bi sorayım. Senin bahsettiğin pc bu oluyor değil mi?

Cahilim donanım hakkında hiçbirşey bilmiyorum nasıl bi pc yapmalıyım yardım !

Valla 680 ytl iyi rakam. Yani şöyle söyleyeyim. Ben sadece Cs ve eğer alıcağım pc de fena olmazsa Gta oynayacağım. Bu bilgisayala oyundan iyi performans alır mıyım ? Doğrusu istediğimden de ucuz olmuş belki orta halli veya kötü olan 1-2 parça varsa onları değiştirmeye gerek var mı yoksa bu haliyle oyun+internet iyi gider mi?

@ synx
    Kardeş seninkini de yaptım ama baya pahalıya geldi doğrusu ama önerin ve ilgin için çok sağol.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle PM ye istineden cevaplayım.

Evet verdiğin linkteki ürün yani bu da olabilir.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2003

Bunun dışında sistemde öyle yükseltmeye değer bir parça yok diyebilirim. Çok ucuz geldi ise sınırsız internet alacağım diyorsan HDD yi 500GB yap.

Ekran kartı olarak ta verdiğin linkteki ürün de olabilir ama dediğim gibi benim onu yazmama nedenim şu anki pahallı kartların bir iki ay içinde bu kart fiyatına gelcek olması.

Bunun dışında GTA ve CS öyle çok kasan uygulamalar değil aslında. Ama 8600GT ile Full oynarsın onu belirteyim. Ya da istersen anakartı değiştirebilirsin üst model olabilir ama dediğim gibi ihtiyaçlarına göre bu uygun pek fazlasını vermene gerek yok.

Zaten benim aldığım bilgisayar 1500YTL ye mi ne mal olmuştu zamanında her oyun full dü. Ekran kartına 500YTL ve monitöre 400YTL verdim geriye de bir şey kalmadı zaten. 140YTL civarına kasayı aldım. Centurion 534+. Daha ucuza işlemciyi aldım. 2 tane 160 lık HDD aldım. ( Şu an 500+320+250 GB var. )

Ve işin acısı komşumuz Casper dan bilgisayar almış aynı paraya. Kafadan teknik özellik olarak benimkinden 4 kat kötü. Performans olarak incelesen herhalde 10 kata çıkar bu fark. Kafadan bende 8800GTS var onda onboard. Onun monitör de 17 inç. Benimki 19. Adamlar monitörü bari 22 inç verseydi hadi diyecektim en azından monitörden biraz kurtarmışlar.

Adamlara dedim ya git bak işte evimiz yandı bir şey oldu babam iflas etti falan de. Bu parayı ödeyemeyiz, peşinat ta sizde kalsın de iade et benim işimle gene kara geçersin dedik ama nano granit nano mermer ne yapacaksın.

Düzenleme1:

Bu arada merak etme sık boğaz olmam yardım etmek bir zevk. Ve ayrıca şimdi baktım bu da iyi.

http://www.sanalmarketim.com/urun/AE607PLT14/

Ve benim 9550 olayına bir örnek daha. 8600GT nin de 512MB olanları var ama onlardaki bellekler DDR2. 256MB olanlarda DDR3 var. Ve 512MB olanlar 256MB olanlara göre çok yavaş kalabilir. Zaten 128Bit lik bir kart. Bir de sen DDR2 takarsan suyu çıkar.

Düzenleme 2 :

http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=315&pid=2143

Bak en ideali bu. Bu arada hangi ildesin. Kadıköyden almanı tavsiye ederim. Orada İnventus, eksen ve exa var. Fiyat olarak pazarlıkla ( inventusta deneme sakın. ) fiyatlar daha da düşecektir.

Aslında harbi müşteri memnuniyetine önem veren bir teknoloji mağzasında çalışmak istiyorum ama neredeeeee. Teknosa zaten işten anlamayanları alıyor genelde.

Vatan da işte indirimler ile kurtardı biraz. İnsaflısına düşersen garantide sorun çıkmaz.

Gold desen aman aman. Tanıdığın yok ise ya da distrübütörler ile görüşecek kadar iyi değilsen kapısından bile geçme. ( Dayıma alırken bir tanıdık bulduk. Tüm parçaları piyasadaki en ucuz yerden bile ucuza kapattık. Hele 1650XT yi çok iyi bir fiyata kaptık. Öyle ki 3-4 ay önce ancak o fiyaltlara indi. Sadce işlemci ve HDD nin fiyatı çok düştü. Anakart ta hala hemen hemen aldığımız fiyatta. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 27 Haziran 2008; 1:19:31 >

• İşlemci : AMD-ATHLON 64 X2 4800+ AM2 = 80$
    Anakart: GIGABYTE-MA78GM-S2H = 98$
    Ram : 2xCORSAIR-1 GB XMS2 DDR2 675 = 54$
    HDD : SEAGATE-500 GB SATA2 32 MB NCQ = 110$
    DVD Yazıcı : SAMSUNG-SH-S203B = 29$
    Kasa : COOLER MASTER-CENTURION 5 BB PENCERELI = 91$

isteğe baplı olarak
    Ekran Kartı : Sapphire HD4850 512MB = 216$

Ekran kartsız TOPLAM: 654 YTL (KDV dahil)

O.C yapmayacak biri için bundan daha iyi F/P sistemi yok...
  • Ya arkadaşlar biraz flood olacak ama konu biraz üstlere taşınmış olur. Bi kaç sorum daha olacak. İşin içine girdikçe daha da karışıyo işler valla.

1- Benim burda yazdığım şeylerden eksik parçalar olabilir. Varsa kendinizi bunlarla sınırlamayın Ben birsürü şey unutmuşumdur büyük ihtimal. Güç kaynağı falan gerekiyo demi ben bilmiyorum yani uunttuysam onla ilgili ne olabilir onu da söyleyin lütfen

2- Mesela bütün ürünleri aynı yerden alırsam parçaları birleştirirler mi ? Çünkü ben birleştiremem onları yav

3- İşletim sistemi olarak XP düşünüyorum vista yerine sizce nasıl olur ? bi de şimdi orjinal XP ye 100 $ mı bayılcaz. Bilgisayarcıya götürsek ne kadara kurar ?

4- olm sen iyi güzel bişeyler yapmışın da .... sız nasıl toplamayı düşünüyosun pc yi cinsinden bişey unutmuşsam söleyim

You rockkk

Edit: Sizin mesajları görmediğim için bunu yazdım aynı anda atmışız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freekans -- 26 Haziran 2008; 12:47:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: synx

Ben bir öneri yapayım.

İntel E7200 işlemci
    Asus P5Q P45
    Ocz Platinium 2x1 gb ram.
    250gb 16mb cache hdd (marka farketmez tercihen seagate)
    Kasa olarak Feel Cyclone UL02-BB FL550 400W ATX Kasa Siyah 400watt psu su var, iş görür yeni ekran kartlarında.
    Ekran kartı olarak Ati 4850
    Dvd rw Lg GSA H55-N 20X8X20X Dvd-Rw 12X DvdRom SIYAH
    Ses kartı anakartın üstünde var zaten gerekyok.
    bu zamanda disket sürücüsü kullanılmıyor.

Fiyatlarını tek tek araştır teknofiyat.com'dan en ucuzu hangisi varsa o siteden al.

Sistem güzel oldu bu arada

+1 synx in yazdığı sistemi almanı öneririm ama bunun yanında arkadaşınki kadar güzel olmasa da ben de bir sistem yazayım...

İşlemci ---- E2180
    Anakart ---- Gigabyte P35 DS3R
    Ekran Kartı --- 9600GT
    Ram ---- Corsair 1gb XMS2 675 *2 (Kingston da olabilir)
    HDD ---- Seagate 250gb Sata2 NCQ (Samsung ta olabilir)
    Kasa ----- Asus TA9A1
    Dvd rw ---- SAMSUNG - SH-S203B

senin sorularını da bu sistem üzerinden cevaplayım...

1- Yazdığım kasada 350 Watt gerçek güç kaynağı (PSU) var ayrıca bir güç kaynağı gerekmez
    2- Tabiki birleştirirler
    3- İstiyorsan 100 $ bay tabi ama topladığın yer içine windows xp kurmadan vermez kaçak maçak kurarlar kullanırsın
    4- Ne demek istediğini anlamadım

ayrıca bu zamanda alacağın her sistemde CS de fps 100 olarak ve akıcı bir şekilde oynarsın bence sırf CS oynayacaksan iyi bir mouse ve mousepad almayı da düşünebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62091E307 -- 26 Haziran 2008; 14:37:00 >

• 150 liralık mouse almaya pederi ikna etmek biraz zor
  • Ben bu konuya bakarken çok benzer bi sistem yaptım ama ekrankartında 2 seçenek arasında kaldım

1 . ekrankartı Palit 8600 GT SONIC+

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2113

2 . ise fiyat olarak aynı olan MSI - NX8600GT-T2D256EZ

Bu kartların fiyatları aynı fakat artı eksi yönlerini düşündüm biri MSI ve sogutma sistemi palit e göre daha iyi soğutma sağlıyor ancak palitinde Çekirdek ve bellek hızı fazla MSI 540/1400 palit ise 625/1800

Bana öneriniz nedir ? Konuyu açan arkadaştan özür diliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: In Flames

Ben bu konuya bakarken çok benzer bi sistem yaptım ama ekrankartında 2 seçenek arasında kaldım

Bu kartların fiyatları aynı fakat artı eksi yönlerini düşündüm biri MSI ve sogutma sistemi palit e göre daha iyi soğutma sağlıyor ancak palitinde Çekirdek ve bellek hızı fazla MSI 540/1400 palit ise 625/1800

Arkadaşım şekile bakma. MSI ın soğutması daha kötü. O soğutmanın özelliği sessiz çalışması. Kötü diyince yanlış anlama o karta o.

Palit te ise çok daha etkili soğutma sağlayan aktif bir soğutma var ki zaten bu sayede saat hızları daha yüksek seviyelere çıkabiliyor. Yani tercihin Palit ten yana olsun ama burada direkt bunu önermiyorum.

Öncelikle sistemin nedir ve ihtiyaçların neler. Yani bütçen ne ve ne yapmayı düşünüyorsun.

• İşlemci Intel E7200
    Anakart MSI P35 NEO-F
    Ram Corsair XMS2 DDR2 675 MHZ 2x1
    HDD Seagate 320 gb
    Kasa Thermaltake Wings RS101
    Dvd RW Lg H55N S
    Ekran Kartı Palit 8600GT SONIC+

Sence eksik yada yanlış bi seçim yapmışmıyım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orjinalden alıntı: In Flames

Ben bu konuya bakarken çok benzer bi sistem yaptım ama ekrankartında 2 seçenek arasında kaldım

Arkadaşım şekile bakma. MSI ın soğutması daha kötü. O soğutmanın özelliği sessiz çalışması. Kötü diyince yanlış anlama o karta o.

Palit te ise çok daha etkili soğutma sağlayan aktif bir soğutma var ki zaten bu sayede saat hızları daha yüksek seviyelere çıkabiliyor. Yani tercihin Palit ten yana olsun ama burada direkt bunu önermiyorum.

Öncelikle sistemin nedir ve ihtiyaçların neler. Yani bütçen ne ve ne yapmayı düşünüyorsun.

+1

Valla dostum bu arkadaşın söylediklerine kulak ver. Bende daha önce abuk subuk bir sistem toplamak üzereydimki bu dostun verdiği tavsiyeler sayesinde taş gibi sistemimi kurdum hertürlü atraksiyonu yapıyorum. Tekrar teşekkür ederim DigitalWorld. Selamlar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.