ozdamar arkadaşım yukarda vergisi düşük olur demiş 1.9 cady ile 1.9 passatın vergisi aynı olmuyormu? ayrıca bu araçlarda konfor yoktur sanırım bide ses sistemleri çok kötü oluyor binek araçlara göre.
vergiler aynı değil çünkü cady kamyonet sınıfında olduğundan daha az vergi ödersin. konforu hiç yok diyemezsin. konforlusuda var.birde konfor olarak ne aradığına bağlı.
quote:
Orjinalden alıntı: dkerem2
ozdamar arkadaşım yukarda vergisi düşük olur demiş 1.9 cady ile 1.9 passatın vergisi aynı olmuyormu? ayrıca bu araçlarda konfor yoktur sanırım bide ses sistemleri çok kötü oluyor binek araçlara göre.
Ticari araçlarda vergi sınıflandırması 1.9 lt altı ve 1.9 lt üstü diye ikiye ayrılır. Bu sınıftaki ticari araçlar da genelde 1.9 lt ve altı hacimil motor kullandıklarından vergileri uygundur.
hmm o zman iyiymiş bak ben bilmiyodum öğrenmiş oldum
Ruhsatı Ticari olup Kapalı kasa kamyonet olanların muayenesi her sene yapılmak zorundadır dolayısıyla vergi avantajı kalmaz. Ayrıca şehirler arası hız sınırı 80 km. Bir başka husus binek araçlar kadar konfor ve ses yalıtımı beklemeyin. Ama sol şeridin hakkını verirler ne yalan söyliim.
eğer şahsına aitse ticari olmuyor biliyorum..
ticari olması için şirket ismi yazması lazım araçda..öyle oldumuda k9 belgesi falan gerekiyordu..
yanlışmı biliyorum yoksa???
quote:
Orjinalden alıntı: Tacox
eğer şahsına aitse ticari olmuyor biliyorum..
ticari olması için şirket ismi yazması lazım araçda..öyle oldumuda k9 belgesi falan gerekiyordu..
yanlışmı biliyorum yoksa???
22 şubat itibariyle ruhsatta hususi yazanlardan K2 belgesi istenmeyecek. şirket üzerine yada ticari ise K2 belgesi almaları gerekiyor ve buda bayaa tuzlu.
bu tip araçlar ticari olarak geçer. ruhsatlarında kamyonet yazar böyle yazdığı için her yıl vize daha fazla sigorta primi radar hızı köprü ve bazı merkezlere girememe gibi dezavantajları vardır. bunun yanı sıra rahatlığı seriliği az yakması aile için kullanılabilir olması yüksekliği konfor donanım gibi avantajlarıda fazladır. ruhsatında hususi otomobil yazanlar ilk alındıklarında ötv yi yüksek öderler bir nevi devlet başdan alıyor. bizimkilerde kamyonet ve husususi kutucukları işaretli. ticari işaretli olanlar k belgesi denilen kağıtla kullanmak zorundalar.
avantajları ve fiyatları böyle olunca şu an sw araç yerine bunlar kullanılmakda ve artık trafikde çok sık rast gelinmekde.
bu arada imzamı tekrarlıyayım KUZU KURDUN YOL DOBLO'NUN.
benimkinde HUSUSİ geçiyor ama ticari kullanılıyor
Bu araçlarda hız sınırının 80 olması kamyonet olarak geçmesinden dolayı. Bunu bilmiyordum. Umarım kullananlar farkındadır
Bende aldım geçen hafta ve kullanıyorum, çok ta memnunum tavsiye edrim
Kim ne derse desin hafif ticariler makaslı araçlar olduğu için yüklü olmadığı zamanlar hiç de rahar olmuyor. Ama zaten bizim insanımız Caddy yada Connect tarzı bişey aldıysa zaten ona yüksüz binmiyordur. Fiyat olarak da bu araçlara 35-40 bin gibi paraları fazla buluyorum. Bu yüzden Vw Caddy Kombi 1.9 TDI DSG ye şöyle bir Bu sınıfta da şu an en babası galiba Connect GLX 1.8 110 hp
En son bi caddyle bursadan izmire gittim geldim. Arka koltukta oturuyodum yol boyunca insan bu arabayı nasıl alır binek kullanır diye düşündüm durdum. Abartısız değil böbrek taşım olsa yolda dökülürdü. Arkası çok zıplıyo bide yüksek otobanda bi rüzgar esiyo gemi sallanıyo gibi sallanıyoz. Bu araçlarla 160ı geçmek gerçekten çok tehlikeli. Bende 1.8t passatta vardı 230 km hızıda gördüm ama cadyde 160ta sanki bana ölücekmişiz gibi geldi.
Evet hız sınırı 80 ben de bunu söylemek istedim...
valla ülkemizde station wagon satış oranı %1 civarı sanırım ve bunu arttıramıyorlar hatta bir dergide okumuştum.Avrupa'da aileler çok tercih eder ama burda bu tip arabaların fiyatı yüksek bence connect doblo vs araçlar bu boşluğu dolduruyor.bizde de yüksek tavan connect var valla kalkışlarda affetmemaraba çok seri ama içeri dehşet ses alıyor.ticari diye geçiyor ama bence çoktan binek araç sınıfına girdi bu tip arabalar.
ruhsatta kapalı kasa kamyonet yazıyor onun icin ticaridir
ruhsatda 2 tür geçer 1 kamyonet 2 hususi araç
Hızlı ama konfor yoksunu araçlar, uzun yolda yorucu
sen arabanı alırsın ticari micari onemlı degil öyle bi yaparsın ki (vip)goren bumu ticari araç der(benim arabam) JİP niyetine jipten ucuz ama sağlam CONNECT CONNECT CONNECT gerisi hikaye sınıfında lider neden hala kabullenmiyorsunuz anlamıyorum....
(CONNECT) Bu arada caddy falan dinlemiyor yeri gelince bastınmı gidiyor .bide yukunu alınca fıssssss fıssssssss otobüs gibi amörtisörleniyor... çok rahat ayrıca konforlu (üstelik caddy miş dobloymuş onlardan da sağlam EMİN OLUN) (CONNECT)
180i 90 hp 1.8 connect le gördük(daha 5.000 de araç kurum tam bağlamamış)daha da bastığında 185 190 a kayıyordu caddy le 160 ta olmezsın merak etme eminim ki oda 180 i görür oda guzel araba...connect ten sonra ki ilk araba