Şimdi Ara

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
819
Cevap
3
Favori
198.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Vw bu aracın satışını durdurmuş,sıkıntısı olanlar bundan faydalanıp iade etsin,zararın neresinden dönerseniz kardır. Sonuçta artık satışı olmayacak, satilanlarda da ilk bakimla 15 beygir güç kaybı olacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gidakontrol

    Vw bu aracın satışını durdurmuş,sıkıntısı olanlar bundan faydalanıp iade etsin,zararın neresinden dönerseniz kardır. Sonuçta artık satışı olmayacak, satilanlarda da ilk bakimla 15 beygir güç kaybı olacak

    Nasıl olacak ki? Garanti kapsamında 7 aylık Caddy sahibiyim. Yazdığınız gibi bir metod var mıdır?
  • Dostum size sattıkları araç ayıplı arac kategorisinde,yazılım guncellemesı yapınca ortalama 15 hp kaybedeceksınız(internette test videoları var).Dolayısıyla ayıplı mal olacak,geri vermeyı dusunun bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gidakontrol

    Dostum size sattıkları araç ayıplı arac kategorisinde,yazılım guncellemesı yapınca ortalama 15 hp kaybedeceksınız(internette test videoları var).Dolayısıyla ayıplı mal olacak,geri vermeyı dusunun bence

    Merhaba internetteki test videolarının linkini görebilirmiyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gıdakontrol internette bahsettiğin linki verir misin? Ben de konuyla ilgileniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 caddy sahibiyim aşırı yağmur yağdıgı zaman ön sağ tarafdaki polen filtesnin ordan içeri su girdi tahliye.delikleri tıkandıgı için delikleri açtım ama arabanın içi yolcu ve arka sağ tarafın keçesi ıslak bunu nasıl kurutabilirim daha önce.başına gelen oldu.mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yıllar önce Partner le böyle bir şey yaşamıştım keçeyi kapı eşik plastiklerini sökerek açmıştım ve kuvvetli bir saç kurutma makinası ile epey uğraşarak kuruttum ama keçe ve taban suyunu süngerle iyice emdirerek tahliye etmiştim.Mevsimin kış olması tabii ki biraz sıkıntı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih9003 -- 17 Ocak 2016; 21:00:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yıllar önce Partner le böyle bir ÅŸey yaÅŸadım keçeyi kapı eÅŸik plastiklerini sökerek açtım ve kuvvetli bir saç kurutma makinası ile epey uÄŸraÅŸarak kuruttum ama önce keçe ve taban suyunu süngerle iyice emdirerek tahliye etmiÅŸtim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hort olacakta biraz bir sey sorayım.

    1.6 tdi larda mtv vergisi 690 lirami 1300 lira mi ?

    Bunlarda silindir hacmine gore mi agirliga gore mi hesap ediliyor .

    Bu arac 1500 kg kadar olan sinifta mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: insaatmüh.

    Konu hort olacakta biraz bir sey sorayım.

    1.6 tdi larda mtv vergisi 690 lirami 1300 lira mi ?

    Bunlarda silindir hacmine gore mi agirliga gore mi hesap ediliyor .

    Bu arac 1500 kg kadar olan sinifta mi ?
    quote:

    Orijinalden alinti: karincayayolgosterenadam

    Konu hort olacakta biraz bir sey sorayim.

    1.6 tdi larda mtv vergisi 690 lirami 1300 lira mi ?

    Bunlarda silindir hacmine gore mi agirliga gore mi hesap ediliyor .

    Bu arac 1500 kg kadar olan sinifta mi ?

    Kamyonet değil ,panelvan olarak bakacaksın yıllık 998 tl.
  • erkaraman kullanıcısına yanıt
    Peki hocam 1.9 ile 1.6 arasında bir vergi farki oluyor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karincayayolgosterenadam

    Peki hocam 1.9 ile 1.6 arasında bir vergi farki oluyor mu ?

    https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_HSP_MTV buradan hesaplat iste panelvan olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar merhaba.2012 caddy comfort almayi dusunuyorum.yorumlari okudum 2011 lerinde arka bagaj cok ses yapiyor,arka yan camdan cok ses geliyo araba iceri su aliyo falan demisler aractan sogudum.bukadar sorunlumu.2012 alicam.bundada varmidir bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kışlık lastik tavsiyeleriniz nelerdir? birde kışlık lastiği yazın kullanırsak sıkıntı olurmu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yagiz456

    kışlık lastik tavsiyeleriniz nelerdir? birde kışlık lastiği yazın kullanırsak sıkıntı olurmu?
    micheline in crossclimete lastigi var hocam 4 mevsim.caddy arac icin olanida uygun fiyat.tak yaz kıs kullan hocam.gayet iyi.195 65 15 olculeri lastigin.
  • 2011 1.6 tdi caddy aracım var. 2011 model 72 000 km de. yağ bakım zamanı geldi, triger korkutuyor beni. 3 tane yetkili servis aradım 2010 dan sonra üretilen araçlarda triger değişim yıl değilde km olarak belirlendi, değişim km de 120 000 km dediler. Değiştirsem mi değiştirmesem mi kararsız kaldım.
  • konjektor kullanıcısına yanıt
    1 sene geçmiş, kimse cevap ta yazmamış. Yine değiştirmedim trigeri. Servisleri aradım yine aynı şeyler. Bu sefer de yan arka camdan su almaya başladı. şimdi onunla uğraşıyorum.
  • 3 Ocak 2011 tarihinde sıfır aldığımız 1.6 TDI Caddy Trendline Manuel (Reflex Gri) aracımız bugün itibari ile 101.000 km'de. Geçtiğimiz 10 yılda arabanın bakımları, arızaları ve masraflarından bahsetmek istiyorum.


    Araç 10 yıl boyunca Mersin'in deniz kenarı ilçesinde kullanıldı. Hiç kar görmedi.


    Senede 1-2 defa yaz aylarında memlekete uzun yol(gidiş gönüş yaklaşık 2000km) yaptı. Neredeyse her gün gidiş-dönüş (şehir içi-şehir dışı karışık) 20km civarında yol yaptı.


    1.Bakımı için mecburen yetkili serviste bakımı yapılmıştır. Bir de 3 yaşında iken EGR Arızası sebebiyle serviste onarım yapılmıştır. 6 senedir Yetkili Servise girmedi.

    Bu sebeple emisyon yazılımı yüklenmemiştir. Beygir gücü kaybı olmamıştır.


    Aracın yakıt ortalaması 10 yıldır 6.3-6.4 L


    Yakıt Kronolojik olarak (4 Yıl)Petrol Ofisi, (4 Yıl)Opet ve (2 Yıl) Total'den alınmaktadır.


    Araç yaklaşık 3-4 yılda bir akü bitiriyor.


    Bakımlar 15.000km doldurunca yapıldı. yaklaşık olarak 1.5 yılda bir.





    Kronolojik olarak aracın başında geçen herşeyi yazıyorum.


    1- 1.Bakım : 15.000km VW Yetkili Servisi (Yağ-Filtreler)


    2- 2.Bakım : 25.000km Özel Servis (Yağ-Filtreler +Mazot Filtresi)


    3- 3.Bakım : 40.000km Özel Servis (Yağ-Filtreler)


    4- EGR valfi arızası. VW Yetkili Serviste EGR değişti. Garantisi çoktan bitmişti fakat sanayi de yan sanayi parça ile 1500₺, Servisinde 2000₺ olunca yaptırdık. Şimdiki aklımız olsa iptal ettirirdik.


    5- CAY Kodlu motorların kronik sorunu olan Enjektör keçelerinde Yağ terlemesi görüldü. Miktar çok az olduğu için işlem yapılmıyor. Yıllardır yağ eksiltme vs hiçbir sorun yok.


    6- 4.Bakım : 55.000km Özel Servis (Yağ-Filtreler +Mazot Filtresi)


    7- Sağ Arka Cam Açma mekanizması bozuldu. Sanayide kaportacı çıkma parçalar ile tamir için 100-150 lira istedi. Kırılan plastik parçayı gri karışım macun yapıştırıcı ile tamir ettik. 2 adet olan yay, mekanizmayı çok sıktığı ve zorladığı için 1 tanesini iptal ettik. Yıllardır sorunsuz çalışıyor.


    8- 5.Bakım : 70.000km Özel Servis (Yağ-Filtreler)


    9- Sağ-Sol Arka kayar kapılar açılıp kapanırken gıcırtı yapmaya başladı. WD-40 ile sadece tekerlekleri senede bir yağlıyorum. Sorunsuz.


    10- Bagaj kapağı amortisörleri gıcırtı yaptı. Sadece 1 kere Amortisör çubuklarını çok az gress ile yağladım ve amortisörlerin kaportaya birleştiği başlarına WD-40 sıktım. Sorunsuz yıllardır.


    11- 6.Bakım 87.000km Özel Servis (Yağ-Filtreler + Mazot Filtresi + Ön(Beşer Marka)-Arka(TRW marka) Fren Balatası Değişimi +400₺)


    12- Sağ arka ve ön kapı kollarının gevşemesi. Kapı kolları eskisi gibi yerinde sıkı durmuyordu. Kaportacılar uğraşmak istemiyor. İşim var sonra gel dediler 2 yıl boyunca. Youtube'da onarım, sökme takma videolarını izledim. Yabancı VW forumlarında nasıl onarıldığına ait paylaşımları okudum. Kapı içi klipslerin sökerken kırılması ihtimaline karşı yedek klips sipariş ettim. Kapı içi pandizotları söküp kendim tamir ettim. Çok zahmetli bir iş.

    Arka kapı kilit ve kapı kolu mekanizmalarını komple söküp kapı kolunu gergin tutan yayı yerine geri takmak gerekiyor. (VAG GRUBA ÖZEL olan XZN TORNAVİDA UCU(12 köşeli yıldız) GEREKİYOR)

    Ön kapının içini, cam asansörünü komple söküp kapı kolu mekanizmasını söküp kapı kolunu gergin tutan yayı geri yerine takmanız gerekiyor.


    13- Debriyaj üst merkez patladı. Debriyaj pedali boşa düştü. Alt merkezde de kaçak olduğu da tespit edildi. Debriyaj Alt-Üst merkezleri değişti. Bu işlem yapılırken frenlere hava kaçırdılar. 3 kere frenlerin havası alındı fakat işe yaramadı. Son çare olarak araca cihaz bağlanarak bilgisayar kontrollü şekilde frenlerin havası alındı. Fren Hidroliği komple değişti. Sorun çözüldü. 1200₺


    14- Son bakımda takılan BEŞER marka ön fren balataları çok kalitesiz olduğu için fren kaliperinin içinde yuvasında sallantı yapıyordu. araba biraz bozuk bir yolda giderken sanki jantın içine bozuk para atmışlar gibi ses çıkarıyordu. yaklaşık 5 bin km kullandıktan sonra frenler de balata bitmiş gibi ötmeye başlayınca yeter artık deyip BOSCH marka ile değiştirildi. 7bin km oldu sorunsuz kullanıyoruz. 200₺

    CADDY İÇİN BEŞER MARKA BALATA'DAN UZAK DURUN!!!


    15- Araç kontak kilitledi. Anahtar dönmedi. Mahsur kaldık. Kontak göbeği dağılmış. Oto anahtarcı çağırıldı. Göbek ve termik komple değiştirildi. 700₺


    16- Bagaj dolu, 4 yolcu ile şehirler arası yolda 90km/h ile giderken yolda oluşan bir çökmeden dolayı araç zıpladı. Arka amortisörler yağ akıtıp patlamış. Monroe marka 2 adet alındı(400₺). Montajı yapılacak.




    Görüleceği üzere 10 yıldır aracı sakin ve yormadan kullanınca araç da bizi üzmedi. Satmayı düşünmüyoruz. Daha uzun yıllar kullanacağız emektarı Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tns1 -- 3 Aralık 2020; 15:4:33 >




  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.