Şimdi Ara

Cache Bellek Anakart İlişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tam emin değilim ama, pentium 1 öncesi cpular cache bir leveli (mesela l1 cache cpuda l2 cahce board üzerinde) olabiliyordu. İntel bu soruna çözüm olarak, soket formatına geçtiği pentium 2de cacheleri cpu boardunun üzerine entegre etti. sonra gelişen üretim teknolojisi ile pentium 3 ve sonrasında tüm cacheler cpunun ana çekirdeğine gömüldü.
  • Arkadaşlar merhabalar iyi akşamlar elimde eski tip Intel anakart var acaba cache bellek anakartın üzerinde bulunur mu yoksa işlemcinin içinde mi

• Neden sordunuz ve kart ne kadar eski bilmiyoum ama cache bellek islemci icindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubo -- 3 Kasım 2020; 21:57:54 >
  • fubo kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim öncelikle cache bellek anakartın üzerinde ayrı bir parça olarak bulunuyor mu onu merak ediyorum acemiyim de kusura bakmayın
  • kkpf K kullanıcısına yanıt

Hayır işlemci içindedir.ama siz ram ile karıştıŕıyor olabilirmisiniz?o anakart üzerine sonradan takıĺan parçalardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubo -- 3 Kasım 2020; 22:15:55 >
  • pentium mmx döneminde, ram gibi ayrı ve agp ye benzer slota takılan önbellekler varmış.ben bir iki kere görmüstüm lakin.ne kendim taktım nede kullandım,ben bilgisayarları söküp takmaya 1998 den sonra başladığım için o dönem pc lerini çok zaman sonra görmüstüm.

Cache Bellek Anakart İlişkisi
    Hocam anakart bu h61h2-m12 Intelin merak ettim ondan soruyorum bu arada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] Anakart Ram İşlemci
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anladım! kullandiğıniz islemcinin modelini gogle dan aratarak kac mb cache oldugunu ögrenebilirsiniz.
    Teşekkür ederim hocam sanırım haklısınız karıştırdım ben
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.