Bildirim
Cache Bellek Anakart İlişkisi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Neden sordunuz ve kart ne kadar eski bilmiyoum ama cache bellek islemci icindedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubo -- 3 Kasım 2020; 21:57:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Anladım! kullandiğıniz islemcinin modelini gogle dan aratarak kac mb cache oldugunu ögrenebilirsiniz.
Hocam teşekkür ederim öncelikle cache bellek anakartın üzerinde ayrı bir parça olarak bulunuyor mu onu merak ediyorum acemiyim de kusura bakmayın
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hayır işlemci içindedir.ama siz ram ile karıştıŕıyor olabilirmisiniz?o anakart üzerine sonradan takıĺan parçalardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubo -- 3 Kasım 2020; 22:15:55 >
Teşekkür ederim hocam sanırım haklısınız karıştırdım ben
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
tam emin değilim ama, pentium 1 öncesi cpular cache bir leveli (mesela l1 cache cpuda l2 cahce board üzerinde) olabiliyordu. İntel bu soruna çözüm olarak, soket formatına geçtiği pentium 2de cacheleri cpu boardunun üzerine entegre etti. sonra gelişen üretim teknolojisi ile pentium 3 ve sonrasında tüm cacheler cpunun ana çekirdeğine gömüldü.
pentium mmx döneminde, ram gibi ayrı ve agp ye benzer slota takılan önbellekler varmış.ben bir iki kere görmüstüm lakin.ne kendim taktım nede kullandım,ben bilgisayarları söküp takmaya 1998 den sonra başladığım için o dönem pc lerini çok zaman sonra görmüstüm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X