-[bwlng]Konu başlığına kuş dili gibi bişi oldu ama özetle durum şu.
- Siemens C55 (v.18) telefonum yardımıyla GPRS ile internete bağlanamıyorum. Hattım TurkCell en kısa zamanda da değiştiricem artık. - DialUp çağrı yaptırıyorum numara = *99# - Arıyor, Kullanıcı Adı ve Parolası doğrulanıyor ve Bağlantıyı sağlamayıp kesiyor. hata kodu ise 645: "Aradığınız bilgisayara Çevirmeli Ağ bağlantısı kurulamıyor. Sorunu gidermek için Internet Servis Sağlayıcınıza veya ağ yöneticinize başvurun." şeklinde.
- Bence Turkcell ayarlarından ama iki saatlik bir 4440532 müşteri hizmetleri dialoğu dahi bu durumu çözemedi. adamlar kodu görünce hemen bilgisayarı yeniden açıp kapatın diyorlar.
- Daha önce bir Threadim olmuştu burada orada GPRS ile bağlanmayı başaramadım. Ben de GPRS kelimesinin üstüne basarak telefoncudan yeni başka bir GPRS Kablosu aldım. Çok farketti.
- Farkeden ne ? herhangi bir harici modem ile bilgisayarla neler yapabiliyorsam bu kablo ile C55'de aynısını yaptırabiliyorum. Hyperterminal ile AT komutlarını kullanabiliyor ve ATDT ile herhangi bir yeri bile aratabiliyorum, vs.
- Size HyperTerminal ile deneyimimi ifade edeyim. Aşağıda AT komut satırına yazdıklarım ve gelen cevapları bulacaksınız.
OK ATZ OK AT+CGQREQ=1,0,0,0,0,0 OK AT+CGDCONT=1,"IP","internet" OK AT^SGAUTH=3 OK ATD *99# CONNECT ~ }#+!}!}#} }9}"}&} }*} } }'}"}(}"}%}&o¢K}+}#}%-#}%ÜZ~~ }#+!}!}#} }9}"}&} }*} } }'}"}(}"}%}&o¢K}+}#}%-#}%ÜZ~~ }#+!}!}#} }9}"}&} }*} } }'}"}(}"}%}&o¢K}+}#}%-#}%Ü ... böylece uzayıp gidiyor. Modem ile ilgili problem yok bence çünkü arıyor ve gerekli bağlantıyı yapıyor. Sadece şifre kontrolünde problem. Sonra da doğal olarak manuel olarak HangUp yapınca da "NO CARRIER"
Yolunda gitmeyen nedir onu bilemiyorum. C55 telefonu olup da GPRS bağlanan bir arkadaş Turkcell olursa çok iyi olur. bana HTTP profillerini ve WAP profillerini kaç nolu profil sırasında olduğunu da belirterek yazarsa mutlu olurum.
"Surf&Eğlence" / "Internet" veya şu şekilde ulaşılabilen "Ayarlar" / "VeriDeğişimi" / "WAP Profilleri"
Profil Adı Turkcell Wap Parametreleri IP Adresi 212.252.234.168 IP Port 9201 Ana Sayfahttp://wap.turkcell.com.tr Kesinti Süresi 60 CSD Ayarları Çevirme No +905327577111 Bağlantı Tipi ISDN Kullanıcı Adı turkcell Şifre wap GPRS Ayarları GPRS'i Kapat Hayır APN internet Kullanıcı Adı gprs Şifre gprs
"Ayarlar" / "VeriDeğişimi" / "HTTP Profilleri" HTTP Parametre Kesinti Süresi : 120 Saniye Proxy Devre Dışı : Evet Proxy Host : Proxy bağl.Nok : 8080 Proxy Oturumu : Proxy Parolası : CSD Verileri Çevirme No : 7577111 Bağlantı Tipi : ISDN Kullanıcı Adı : turkcell Şifre : wap GPRS Ayarları GPRS Kapat : Hayır APN : internet Kullanıcı Adı : gprs Şifre : gprs DNS 1 (opsiyonel) : 000.000.000.000 DNS 1 (opsiyonel) : 000.000.000.000