Şimdi Ara

C4D mi 3ds max mi Maya mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hemen konuya geciyorum
    Bu soruyu sormadan once elbette araştırdım bu konuyu
    C4D nin egitim video kaynağı azmış ve nedense tavsiye eden yok fazla
    3ds max genellikle bu program tavsiye ediliyor
    Maya sanırım karakter modellemede on planda
    KULLANIM ALANALRIM

Simdi arkadaşlar ben 3d tasarımına yeni başlayacağım kullanacagim alanlar küre halinde Dünya haritası 3B
    , bulunduğum bölgenin binalarla beraber 3b haritası
    ,kamera acilari yani az bir yerde mimariye giriş mevcut
    tabi arac yani ucak helikopter ve tank gibi araclarin modellemesinde 2B logoyu 3B hale getirme ve dokulandirmada kullanacağım

Simdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC9A03247 -- 31 Mart 2017; 22:59:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar,

C4D, animasyon için güzel programdır.
    3ds Max, kullanımı ve öğrenmesi basittir.
    Maya, biraz daha ileri düzey modellemeler için kullanabilirsin.

Benim tavsiyem Blender olur. Arayüz olarak diğerlerine göre çok ters ama bence daha pratik ve daha işlevsel. Diğerlerine göre en büyük artıları;

+Boyutunun düşük, performans ve optimizasyonunun başarılı olması.

+UV Map ve Texture yapımında oldukça basit.

+Canlı render alabilirsin. Diğerlerinde tek poz halinde uğraşırken, Blender'da istediğin açıdan seri bir şekilde render alabilirsin.

+Render sırasında ekran kartınıda kullanıyor olabilmesi.

+Ücretsiz olması.

Bence yeni başlayacaksan Blender'ı öğrendiğinde ileri zamanda da diğer programlara ihtiyacın olmayabilir. Hepsini kullanmış birisi olarak söylüyorum Blender'dan pişman olmayacaksın. Fazlasıyla ders içeriğide bulunmakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mortus

Merhabalar,

Benim tavsiyem Blender olur. Arayüz olarak diğerlerine göre çok ters ama bence daha pratik ve daha işlevsel. Diğerlerine göre en büyük artıları;

+Canlı render alabilirsin. Diğerlerinde tek poz halinde uğraşırken, Blender'da istediğin açıdan seri bir şekilde render alabilirsin.

+Ücretsiz olması.

Bence yeni başlayacaksan Blender'ı öğrendiğinde ileri zamanda da diğer programlara ihtiyacın olmayabilir. Hepsini kullanmış birisi olarak söylüyorum Blender'dan pişman olmayacaksın. Fazlasıyla ders içeriğide bulunmakta.

3dsmax da vray rt ile realtime(canlı) render alabilirsin. İstersen renderde GPU yada CPU seçebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: soneday

quote:

Merhabalar,

+Ücretsiz olması.

3dsmax da vray rt ile realtime(canlı) render alabilirsin. İstersen renderde GPU yada CPU seçebilirsin.

Bahsettiğin canlı render Fast Render ise aynı şey değiller. Animasyonu dahil aktif bir şekilde render çekmez 3ds Max. Arkadaş yeni başlayacağı için Blender'ı kullanması daha faydalı olur. 3ds Max daha çok kafasını karıştıracaktır muhtemelen.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: soneday

quote:

Merhabalar,

+Ücretsiz olması.

Bahsettiğin canlı render Fast Render ise aynı şey değiller. Animasyonu dahil aktif bir şekilde render çekmez 3ds Max. Arkadaş yeni başlayacağı için Blender'ı kullanması daha faydalı olur. 3ds Max daha çok kafasını karıştıracaktır muhtemelen.

Canlı render Realtime'de istediğin zaman o görseli kaydedebilirsin yada varsayılan render motorunu vray rt yaparsan gpu render alabilirsin yada 30 saniyede bi kaydetsin dersen realtime renderde animasyonda yapabilirsin. 7 yıldır bu işi yapıyorum demo animasyonlarmı hep bu şekilde almşmdır.
    Şuan gtx 1060 kullanıyorum orta kalite bi dış mekan sahnesinde realtime renderde 1 dakika gibi bi sürede net render çıkartabiliyorum.

Ayrıca 3dsmax daha basit, ben blenderi 3dsmax'ı öğrenmeden çok denedim ama bi türlü öğrenemedim 3dsmaxı 2 ayda iç dış mekan yapıp render alacak seviyeye gelmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 20 Nisan 2017; 13:36:17 >

• Ben burda sana Blender'ı savunmuyorum, iki programıda bildiğimden Blender'ın arkadaş için daha iyi olacağını düşünüyorum. 3ds Max'den Blender'a geçip öğrenememek normal çünkü arayüz'ü, 3ds Max'in tam tersi ve komutlar farklı. Blender daha portable bir program ve detayı en az 3ds Max kadar. Sen düşün hangisinin daha avantajlı olacağını. Arkadaş animasyon yapmak istiyor zaten. Animasyon için C4D, Blender'dan da, 3ds Max'den de daha iyidir hocam.
  • Öncelikle programlari seçmeden ne tarzda işler yapmak istediğini söylersen daha iyi yardimci olabiliriz. Ben c4d kullaniyorum motion graphic artist olarak çalışıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deli Komutan

Öncelikle programlari seçmeden ne tarzda işler yapmak istediğini söylersen daha iyi yardimci olabiliriz. Ben c4d kullaniyorum motion graphic artist olarak çalışıyorum.

Hocam istediğim şey animasyon fakat benim bir sorum olacak

Motion graphic artist dedikleri görsel iletişim tasarımcısı veya animasyon ve oyun tasarımcısı falan mı oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmethan46100

quote:

Orijinalden alıntı: Deli Komutan

Öncelikle programlari seçmeden ne tarzda işler yapmak istediğini söylersen daha iyi yardimci olabiliriz. Ben c4d kullaniyorum motion graphic artist olarak çalışıyorum.

Hocam istediğim şey animasyon fakat benim bir sorum olacak

Motion graphic artist dedikleri görsel iletişim tasarımcısı veya animasyon ve oyun tasarımcısı falan mı oluyor

Hareketli grafik sanatçısı oluyor türkçeye cevirirsen

Sektörde motion graphic artist, motion designer olarak geciyor bu mesleğin adı. Türkçesini kullanani görmedim.

Üniversite olarak soruyorsan iletişim tasarımı mezunuyum ama iletisim tasarımı sadece animasyon üzerine bir bölüm değil animasyonu içinde barindiriyor ben yolumu cizdim uzmanlastim bu konu üstünde.
    Ayrica animasyonu biraz acarsan daha iyi olur. 3d karakter animasyonu yapamam ben ama 2d cizer oynatirim her turlu.

Animasyon + tasarim aslinda benim yaptigim. Bi reklam filmi yaptigimiz zaman amacımız 3d objeyi gercek gibi gostermek degil o reklamda 3d objeyi kullanarak mesaji en iyi şekilde vermek. Anlabilmisimdir umarim derdimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deli Komutan -- 21 Nisan 2017; 19:3:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Maya birincil animasyon. sonra ne ararsan var.

Max model ve mimari görsel vs.. Animasyon da yapılıyor yalnız amacı tam olarak bu değil.
  • Aslında biraz ne yapacağın ile alakalı.
    Kendi tasarımlarını yapıp satmak istiyorsan blender fazlası ile yetecektir. İleride modellerini satarken problem de yaşamazsın, diğer türlü diğer yazılımlar ile yasal olarak kullanmıyorsan riske girersin. Yasal olarak kullanacaksan zaten oldukça büyük bir bütçe ayırman gerekiyor.
    Ben kendi modellerimi satmak ve 3d yazıcı için tasarım yapmak için blenderi kullanıyorum.

Eğer niyetin bir firmaya girip grafik tasarlamak ise o zaman ücretli olanları 3dmax/maya öğrenmeni tavsiye ederim. Piyasada en çok kullanılan uygulamalar bunlar, iş başvurusunda bulunduğunda senden bilmeni istedikleri programlar bunlar olacaktır.

tabi sektöre göre ücretli uygulamaların önceliği değişebilir. İş ilanlarını inceleyerek fikir sahibi olabilirsin.

Yani kısaca
    hobi ve kendi tasarımların için > Blender
    kurumsal bir yerde çalışmak için > 3dmax/maya, c4d.

Ayrıca blender ile 3dmax kısa yolları ve arayüzü ne kadar farklı olsa da(blenderde maya ön tanımlı kısa yollar seçebilirsin)
    Bunlardan birisini öğrendikten sonra diğerlerini öğrenmen daha kolay olur, çünkü hepsinin çalışma mantığı aynıdır.
    Çoğu araç bu uygulamalarda aynıdır. Çoğu modeli yaparken benzer adımlar ile sonuca ulaşırsın bu uygulamaların genelinde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.