Şimdi Ara

C4 sınıfına 'Ses Modifiye' talep ve tavsiyeleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
6.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • C4 Sedan aracım var. Ancak diğer C4'lerde de aynısı kullanılan ses sisteminin artık yetersiz kaldığını düşünüyorum.

Araçlarımızda kullanılan stereo Blaupunkt/Siemens RD4. 4x32 Watt çıkışa sahip. Özellik açısından çok da sorun çıkarmasa bile gerek line-in girişlerinin başlangıçta pasif gelmesi, gerek üzerinde Aux, SD-Card, USB girişlerinin olmaması, gerekse de görece düşük çıkış gücüne sahip olması gibi eksiklikleri hissediyorum. Servisten daha önce line-in girişini aktive ettirmiş ve kendi yaptığım uzatma kablosuyla mp3 veya telefon kulaklık çıkışı gibi seslerin hoparlörlerden duyulabilmesini sağlamıştım.

Yine kullanıma özgü olarak, ses seviyelerinin kulak doğasına uygun artmaması bir sorun. Sesi maksimum 30 seviyesine getirebiliyorsunuz. 1 seviyesinde ses yeterince kısılmamış oluyor. Ses artışı lineer olduğu için 1 ile 2 arasında iki kat ses farkı varken mesela 10 ile 11 arasında %10, 20 ile 21 arasında sadece %5 fark var. Bu da çok fark edilir bir şey değil. Zaten ses seviyelerinin altındaki grafiklerde de artışların grafiği değiştirme gücü buna biraz benzetilmiş. Bir yerden sonra bir kaç basamak ilerletilince grafik sadece bir basamak ilerliyor.

Hoparlörler rezalet. Arjantin üretimi Audiphone marka, plastik iskeletli ve sadece 20 Watt gücünde 6-6,5 inch (16 cm) hoparlörler. Kapı içindeki düzgün yerleşimi sayesinde sınıfındaki araçlara göre nispeten güzel ses verse de yüksek seviyelerde dayanamıyor ve membran yırtılmaya başlıyor. Test aracı ile zamanında deneme sürüşü yaparken ön hoparlörü patlaktı. Bendeki de bir kez garantiden değişti. sonra yine patladı. Bu defa daha önce aynı kapsamda değişim yapılmış olduğu gerekçesiyle garantiden ikinci kez değiştirmediler.

Aracımın garantisi yakın zamanda bitti. Yetkili servisler resmi yedek parçaların dışında parça takamıyorlar. Şimdilerde arayışım var. Orijinal tasarımı daha başlangıçta değiştirmekten çekiniyorum. Öncelikle hoparlörlerden başlamaya niyetliyim. Şöyle önü açık bir ekipman takmak istiyorum. Kapılardaki hoparlörler yerine koaksiyel tiplerde ama biraz yüksek güçte alıp daha sonraki olası teyp ve anfi ilavelerine zemin hazırlamak istiyorum. Diğer yandan, bu işte tecrübe sahibi olanların koaksiyel ürünler yerine komponent set alıp yapacağım yatırımın daha verimli dönüş sağlayacağını söylüyorlar.

Ardından teyp modifiyesi yaparsam yol bilgisayarı bilgilerinden mahrum kalma tehlikesi var. Bunun için direksiyon kumandası ve yol bilgisayarı ile teyp arasında çeşitli adaptör kitler satılıyor. Bazı tanınmış markaların, özellikle W/R girişi olan bazı modellerinde bilgileri kaybetmeden ses sistemini güçlendirme ve kalite artışına gitme şansım olabilir. Ancak şimdilerdeki mekanizmalı ekranların özellikle güneş ışığında yetersiz kaldıklarına dair şikayetler de okumaktaysam da alternatif listemden tamamen silmiş değilim.

Eğer daha da devam etmek istersem bagajda bir bass kabin veya arka camın önünde şase olarak hazır olan yere dizilmiş daha makul çaptaki iki adet subwoofer ile bunları sürecek anfi takviyesi olabilir.

Şimdi gelelim yola benden önce çıkmış olanların tecrübe ve tavsiyelerini almaya... Konunun elden geldiğince geniş kitlelere yararlı olabilmesi amacıyla çeşitli bütçelere ve beklentilere göre teklifler gelebilir. Bunun yanında gelebilecek tekliflerin, yukarıda bahsettiğim gibi silsile halinde ve peyderpey yapılacak modifiyelere göre olmasını önemsiyorum. İşe başlarken dikkat edilmesi veya kaçınılması gereken noktaların da belirtilmesi yararlı olacaktır.

.oO°Oo.

TOSHIBA Satellite L50-C-17K - Core i7-5500U @2.40/3.00GHz - Intel HD Graphics 5500 - NVIDIA GeForce 930M 2GB DDR3 - Samsung 2Rx8 PC3L 8192MB DDR3L 1.600MHz RAM - Sandisk V-NAND SSD 860 EVO 500GB SATA 3.0 - Toshiba MQ01ABD100 1TB HDD - 15.6” Toshiba TruBrite® Full HD LED IPS - Asus SDRW-08D2S-U External - Logitech G500 - Inca6800i - Epson Ecotank L3151 - AirTies Air 5760 - TP-Link TL-WA850RE
    Volkswagen T-ROC Highline Plus - Samsung S21 FE 256GB Green - Xiaomi Redmi Airdorts S TWS BT5.0 Stereo Bluetooth Kulaklık Füme - Panasonic P55ST50E NeoPlasma - Xiaomi Mi Box S 4K Ultra HD - LG BH6730T Home Theater - Next Minix HD Cool Sat. - Viomi V3 Vacuum Cleaner Lazer Sensör Robot Süpürge ve Paspas - Canon A510 - Kodak Z915 - Bursaspor - Galatasaray - Kdz.Ereğli

• mesut bey aynı dertten ben de muzdaribim ama ben sadece kapı hoparlörlerini değiştirmeyi düşünüyorum. bu konuyu çok araştırdım cit ro en im nette örnekler var bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerdayi -- 17 Nisan 2011; 14:05:47 >

Ön kapılardaki hoparlörleri değiştirdim. Şu anda aynı klasmandaki Pioneer TS-G1613R ile sorunu idareten çözmüş durumdayım.

Öncelikle JBL GTO-6508C takacaktım. Ancak montaj zorlukları ve filtrenin kapıya gömülmeden işlem yapmanın uğraştıracak olması beni tedirgin etti. Şimdilik anfi almayı yakın vadeli planlarıma almadığım için düz model seçtim. Şu anda en azından son seslerde dahi seste hoparlörden kaynaklanan bozulma yaşanmıyor. Basslar ve tizler, öncekine göre geniş frekans bandı sayesinde daha net ve güçlü.

.oO°Oo.
    TOSHIBA Satellite L50-C-17K - Core i7-5500U @2.40/3.00GHz - Intel HD Graphics 5500 - NVIDIA GeForce 930M 2GB DDR3 - Samsung 2Rx8 PC3L 8192MB DDR3L 1.600MHz RAM - Sandisk V-NAND SSD 860 EVO 500GB SATA 3.0 - Toshiba MQ01ABD100 1TB HDD - 15.6” Toshiba TruBrite® Full HD LED IPS - Asus SDRW-08D2S-U External - Logitech G500 - Inca6800i - Epson Ecotank L3151 - AirTies Air 5760 - TP-Link TL-WA850RE
    Volkswagen T-ROC Highline Plus - Samsung S21 FE 256GB Green - Xiaomi Redmi Airdorts S TWS BT5.0 Stereo Bluetooth Kulaklık Füme - Panasonic P55ST50E NeoPlasma - Xiaomi Mi Box S 4K Ultra HD - LG BH6730T Home Theater - Next Minix HD Cool Sat. - Viomi V3 Vacuum Cleaner Lazer Sensör Robot Süpürge ve Paspas - Canon A510 - Kodak Z915 - Bursaspor - Galatasaray - Kdz.Ereğli
  • Selamlar,

2011 model aracımın ses sistemi beni tatmin etmiyordu. Basitçe gittim Mediamarkttan bir takım component aldım. Anfisiz çalıştırdıkları birkaç tane hoparlörü dinledim, en çok Kenwood KFC - S703'ın verdiği sesi beğendim. Oto teypçiye de ön kapı ve tweeter montajını yaptırdım. Artık ses sistemi beklentimi karşılıyor. Çok yüksek sesle müzik dinlemek gibi bir beklentim yoktu zaten, o yüzden anfi işine hiç bulaşmadım...Toplam maliyeti 250 TL ve 2 saatlik zaman. Bu arada aracın orijinal hoparlörlerini görünce şok oldum, yine iyi ses çıkıyormuş o kağıttan bozma şeyden....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadegrown1 -- 19 Nisan 2011; 20:08:37 >
  • hocam c4 hb 2008 model aracımın ses sistemi yetmiyordu bana da.Ama c4 e taktırmak için baya bi düşündüm nerde taktırsam ne etsem,ne alsam filan diye..Açıkcası elektrik aksamı korkutuyordu bu aracın ve beyinli olması filan..En sonunda bir arkadaşımdan
    2000 watt lık el yapımı bass ve 1600 lük el yapımı amfi aldım...Media mark tan alpine in 350 watt ve 90 rms lik 2 oval hoparlörlerini aldım ..ve pionner in teybiyle kabloları da kendim aldım...

Ve yeni araç yıkama dükkanı açan arkadaşımın ortağına taktırmaya gittim...üzerine bastıra bastıra dedim bu aracın elektronik sistemi biraz sıkıntı yapamayacaksan başkasına gideyim :=) sağolsun başarılı bir şekilde taktı....Şu an tam istediğim gibi bir ses sistemi oldu ...
    Tavsiyem bu işi bilen iyi bir ustaya taktırmandır hoparlörleri filan kendiniz alın 2 oval ve 2 kompenant bir bas bir amfi ve teyp ve kabloları da kendiniz alın gerisi işçilik olur artık onda da anlaşırsınz hocam...

hoparlörler 150 liraya geldi
    teyp ve kablolar 230 lira ve işçilik 50 lira verdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRaVMaaa -- 26 Eylül 2012; 0:20:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.