Merhabalar geçtiğimiz hafta 2011 model C4 picasso alarak aranıza katıldım. Aracı henüz tanımaya vaktim olmadı. Bu anlamda forumdan yararlanmaya çalışıyorum. Şu sıralar çocuk kilidi ile alakalı problem yaşıyorum. Forumda arattım bazı sonuçlar buldum ama nedense tıklayınca sürekli sayfa hatası aldığım için cevaplara erişemedim. O yüzden yeni konu açmak zorunda kaldım. Hatta foruma kayıt olmak için de epey uğraştım. Her neyse, sorum su.
Eski arabalarımdan da bildiğim kadarıyla çocuk kilidini (tek taraflı) aktif etmek için kontak anahtarı ile kilidi aktif etmek istediğimiz kapıdaki (açık konumdayken) yiv i bir miktar döndürüyorduk. Bu muhtemelen citroende de böyle. her iki arka kapıda bahsettiğim anahtar girecek yivi görüyorum. Ancak hiç bir işe yaramadı. anahtarla döndürmeme rağmen hala içeriden kapı açılıyor. Bir şeylerin eksik olduğunu düşünüyorum. bozuk olma ihtimalini aklıma getirmiyorum bile. öyle bozulacak bir mekanizma olmasa gerek. Üstelik her iki kapıda da aynı durum söz konusu.
Bunun haricinde içeride arka cam ve kapıları kilitleyebileceğim bir tuş var. Bu çalışıyor. Ancak istediğim bu değil. Şu aralar bunu kullanıyorum ama diğer yolcunun kapısı da kitleniyor.
Aracın kapıları kilitliyken içerden açmayı denediniz mi ?