Şimdi Ara

C# Yılan Oyunu Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben nesne tabanlı programlamadan c#'da yılan oyunu projesini aldım. Oyunu yılanın duvarlara çarpınca öleceği şekilde yaptım fakat hoca duvara çarpınca duvarın içine girip karşısındaki duvardan yılanı çıkarmamı söyledi. Projeme birazda internetten yardım alarak yaptığım için benimde kafam karıştı. Programı nasıl bitirebileceğim hakkında bilgisi olan yardım ederse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkn12345 -- 10 Aralık 2014; 21:52:29 >

• http://blog.ok.net/kral06ankara/doc/36113/C_Sharp_Form_Uygulamalar_Yilan_Oyunu/
    sitesinde buldum.kodların orta kısmının biraz üstünde yapmış gibi.

//yılan alanının sınırları geçildiğinde yılanı diğer taraftan çıkar
    if (Yilan.x > 39) Yilan.x = 0;
    else if (Yilan.x < 0) Yilan.x = 40;

if (Yilan.y > 39) Yilan.y = 0;
    else if (Yilan.y < 0) Yilan.y = 40;
    yazıyor. o kısımları inceleyip yapabilirsin umarım. elimden bu kadarı geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eyvallah, sağolasın kardeşim verdiğin örnekten yola çıkarak sorunumu hallettim.
    Fakat şimdi küçük bir sorun ortaya çıktı benim amacım kullanıcın isteğine bağlı olarak ya "duvara çarpında ölen yılan oyununu açıcak" yada "duvarlara çarpınca diğer taraftan çıkan yılan oyununu açıcak".
    Bunun için bir ana form oluşturdum 2 buton koydum ve formlar arası geçiş kodlarını yazdım ama projeyi başlattığımda her zaman duvara çarpınca ölen yılan oyununun formu açılıyor. Ne yapmalıyım ki proje başlatıldığında ilk olarak ana menü açılsın.
  • kodları butonların içine taşıyarak yapmayı dene bence. mesela button1_click içine duvarın karşısından getiğimiz, button2_clickin içinede geçemediğimiz kodları koy. belki gözünden kaçmıştır diye diyorum. başka bir fikirde aklıma gelmedi yeni başladım c#a bende emin olamıyorum o yüzden
    edit:yazdıklarım neden italik çıkıyor çözemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rektangular -- 10 Aralık 2014; 23:33:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.