Şimdi Ara

C/WINDOWS/TEMP DOSYALARI SİLEBİLİR MİYİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba benim bilgisayarımın diskleri birleşik yani ne kuruluyorsa c ye kuruluyor bilgisayarı alırken d nin ayrı c nin ayrı olacağını bilmiyordum kuran dangalakta cyi paylaştırmamış şimdi ben birsürü oyun yüklerim birsürü video indiririm bilgisayarımda bu temp klasöründe birsürü HTT8C17 HTT8B14 gibi dosyalar var ve hepsinin toplamı 15 gb yer yapıyor bunları silsem ne olur bilen bir arkadaş yardım edebilir mi acaba? windows 7 kullanıyorum i7 işlemcili hp bilgisayarım ama dediğim gibi c ile d eşit değil herşey c de biri yardım edeerse sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

C:/WINDOWS/TEMP Dosyalarını Silme

Bilgisayarınızdaki C:/WINDOWS/TEMP klasörü, geçici dosyaları depolayan bir sistem klasörüdür. Bu dosyalar genellikle web tarayıcıları, uygulamalar ve işletim sistemi tarafından kullanılır.

Zamanla, TEMP klasörü gereksiz ve eski dosyalarla dolup taşabilir, bu da bilgisayarınızın performansını yavaşlatabilir. Bu nedenle, TEMP dosyalarını düzenli olarak silmeniz önerilir.

TEMP Dosyalarını Silme Adımları:

• "Çalıştır" penceresini açmak için Windows Tuşu + R tuşlarına bas.
    • "temp" yaz ve Enter tuşuna bas.
    • Bu, TEMP klasörünü açacaktır.
    • CTRL + A tuşlarına basarak tüm dosyaları seç.
    • Sil tuşuna bas.

*Bazı dosyalar kilitli olabilir ve silinemeyebilir. Bu durumda, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve ardından dosyaları silmeyi tekrar deneyin.

TEMP dosyalarını düzenli olarak silerek bilgisayarınızın performansını iyileştirebilir ve gereksiz alan boşaltabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: basto

Arkadaşlar merhaba benim bilgisayarımın diskleri birleşik yani ne kuruluyorsa c ye kuruluyor bilgisayarı alırken d nin ayrı c nin ayrı olacağını bilmiyordum kuran dangalakta cyi paylaştırmamış şimdi ben birsürü oyun yüklerim birsürü video indiririm bilgisayarımda bu temp klasöründe birsürü HTT8C17 HTT8B14 gibi dosyalar var ve hepsinin toplamı 15 gb yer yapıyor bunları silsem ne olur bilen bir arkadaş yardım edebilir mi acaba? windows 7 kullanıyorum i7 işlemcili hp bilgisayarım ama dediğim gibi c ile d eşit değil herşey c de biri yardım edeerse sevinirim

Onların %90 ı güncelleme K Little Codec pack ve Framework tarzı şeyler.
    Silmemeniz gerekli,çoğuda korumalıdır zaten silemezsiniz.
  • Ben kaç seneden beri siliyorum hiç bir eksisini görmedim aksine prefetch ve temp dosyaları temizlendiğinde performans farkıda oluşturuyor bence silmelsin silinmeyenlerde kalsın birşey olmaz.
  • Donatılar/sistem araçları/ disk temizleme bunu çalıştırın daha kolay olur. Temp dosyalarının içeriği silinebilir, silmeye karşı engelli olanları fazla önemsemeyin.
  • quote:

Arkadaşlar merhaba benim bilgisayarımın diskleri birleşik yani ne kuruluyorsa c ye kuruluyor bilgisayarı alırken d nin ayrı c nin ayrı olacağını bilmiyordum kuran dangalakta cyi paylaştırmamış şimdi ben birsürü oyun yüklerim birsürü video indiririm bilgisayarımda bu temp klasöründe birsürü HTT8C17 HTT8B14 gibi dosyalar var ve hepsinin toplamı 15 gb yer yapıyor bunları silsem ne olur bilen bir arkadaş yardım edebilir mi acaba? windows 7 kullanıyorum i7 işlemcili hp bilgisayarım ama dediğim gibi c ile d eşit değil herşey c de biri yardım edeerse sevinirim

Silebilirsin hiç bir sıkıntı çıkmaz. onlar geçici dosyalardır. hatta ccleaner tarzı bir program kullandığın zaman onlarda otomatik olarak Temp bölümünü temizler.
    Donatılar/sistem araçları/ disk temizleme yaparsan orayıda temizleyecektir. tavsiye ederm arada bir yapılması gerekir.

• ya şimdi biri silme demiş birkaç kişi sil anlamadım birde benim disklerim ayrı değil onun bir etkisi olur mu acaba silsem siliniyor korumalı değil hiçbirisi ama korktum birşey olur diye devamlı disk temizlemeyi çalıştırıyorum ama onlar gitmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basto -- 22 Mart 2013; 13:08:53 >
  • silebilirsin hıc bırsey olmaz temp ve prefetch ın ıcındekılerı. kolay gelsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hiç affetme vur ağzına ağzına allah yarattı deme.
  • Disk temizlemeyi çalıştır ve tüm şeyleri sil. Zaten silmemen gereken bir şey varsa ve silersen sistem geri yükleme noktası oluşturur ve sistemi geri yüklersin olur biter.
  • ccleaner diye birşey yükledim bastım 35gb şey buldu sildirdim rahatladı bilgisayar inşallah yanlış birşeyleri silmemişimdir :)
  • quote:

ccleaner diye birşey yükledim bastım 35gb şey buldu sildirdim rahatladı bilgisayar inşallah yanlış birşeyleri silmemişimdir :)

35 gb

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şİmdi de diski birleştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

Şİmdi de diski birleştir.

o nasıl oluyor acaba beceremem ben onu ya
  • donatılar->sistem araçları->disk birleşt..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.