Şimdi Ara

c# ve sql yardım zamanını ayıranlara şimdiden teşekkkürler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • C# dilinde acces veri tabanı kullanarak bir yazılım geliştiriyorum.
    acceste ogr_tbl adından öğrenci bilgilerini tutan bir tablom cinsiyet (c_no, cinsiyet_adi) adında ve sehir (sehir_no, sehir_adi) adında tablolarım var
    sıkıntım üçünden programdaki forma veri çekerken oluşuyor "söz dizimi eksik işleç" hatası var sorunu çözemedim inner join kısmında mı hata yaptım anlamadım lütfen yardımcı olun.
    yazdığım sql satırı şu şekilde

string sorgu = ("Select [ogr_tbl.ogr_no], [ogr_tbl.ad_soyad], [ogr_tbl.tc_no], [ogr_tbl.tel], [sehir.sehir_adi], [ogr_tbl.adres], [ogr_tbl.sinif], [ogr_tbl.sube], [ogr_tbl.eski_okullari], [ogr_tbl.not], [cinsiyet.cinsiyet_adi] from ogr_tbl inner join sehir on [sehir.sehir_no] = [ogr_tbl.d_yeri] inner join cinsiyet on [cinsiyet.c_no] = [ogr_tbl.cinsiyet] where ogr_tbl.tc_no = '" + tc_no + "'"); // burdaki tc_no string formatında içinde arama yapabilmek için kişinin kimlik numarasını tutan bir değişken  
    OleDbCommand cmd2 = new OleDbCommand(sorgu,conn);
    OleDbDataReader dr = cmd2.ExecuteReader();
    while (dr.Read())
    {
    textBox4.Text = dr["ogr_no"].ToString();
    textBox1.Text = dr["ad_soyad"].ToString();
    .
    .
    .
    }

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kamilreyiz

C# dilinde acces veri tabanı kullanarak bir yazılım geliştiriyorum.
    acceste ogr_tbl adından öğrenci bilgilerini tutan bir tablom cinsiyet (c_no, cinsiyet_adi) adında ve sehir (sehir_no, sehir_adi) adında tablolarım var
    sıkıntım üçünden programdaki forma veri çekerken oluşuyor "söz dizimi eksik işleç" hatası var sorunu çözemedim inner join kısmında mı hata yaptım anlamadım lütfen yardımcı olun.
    yazdığım sql satırı şu şekilde

string sorgu = ("Select [ogr_tbl.ogr_no], [ogr_tbl.ad_soyad], [ogr_tbl.tc_no], [ogr_tbl.tel], [sehir.sehir_adi], [ogr_tbl.adres], [ogr_tbl.sinif], [ogr_tbl.sube], [ogr_tbl.eski_okullari], [ogr_tbl.not], [cinsiyet.cinsiyet_adi] from ogr_tbl inner join sehir on [sehir.sehir_no] = [ogr_tbl.d_yeri] inner join cinsiyet on [cinsiyet.c_no] = [ogr_tbl.cinsiyet] where ogr_tbl.tc_no = '" + tc_no + "'"); // burdaki tc_no string formatında içinde arama yapabilmek için kişinin kimlik numarasını tutan bir değişken  
    OleDbCommand cmd2 = new OleDbCommand(sorgu,conn);
    OleDbDataReader dr = cmd2.ExecuteReader();
    while (dr.Read())
    {
    textBox4.Text = dr["ogr_no"].ToString();
    textBox1.Text = dr["ad_soyad"].ToString();
    .
    .
    .
    }

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim :)

from kısmını

from ogr_tbl,sehir olarak yazıp dener misin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ödev için Yardım
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.