Şimdi Ara

C# ve JAVA HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar bir sorum olacaktı arkadaşlar

bir yerde C# ile Java'nın birbirinin benzeri olduğunu okumuştum acaba bu doğrumudur?

eğer benziyorsa aralarında ne fark vardır?

• C# ogrenirsen, windows da takilir kalirsin, git Java ogren. Evet benzer dillerdir. Mesela ben java biliyorum ama rahatlikla anliyorum C# kodlarini.
  • İkiside C++ dan türemiştir bu yüzden birbirlerine ve C++ a benzerler, ancak C++ gibi derlendikten sonra makine koduna değil IL code ve byte code denilen dile özel bir kod olarak derlenirler. Bunun da birçok olumlu/olumsuz yönleri var, öğrenmeye başlamadan önce araştırmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myka

Evet genel olarak benziyor diyebiliriz ama bakın bir kaç minik fark göstereyim,

* Main fonksiyonları. : java için "main" , c# için "Main"
    * Java inheritance için extends, interface implementation için implements keyword 'lerini kullanır. C# iki iş için de : operatörünü kullanır.

çok teşekkürler cevabın açıkcası ben bir kursa gideceğim orada c# öğretecekler okuldada jaava öğretecekler yani bu durumda okuldaki java derslerinde sıkıntı çekermiyim?

not:toplu alıntı yapamadım :) ayrı ayrı alıntı yaptım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecbosalangarson

C# ogrenirsen, windows da takilir kalirsin, git Java ogren. Evet benzer dillerdir. Mesela ben java biliyorum ama rahatlikla anliyorum C# kodlarini.

çok teşekkürler cevabın açıkcası ben bir kursa gideceğim orada c# öğretecekler okuldada jaava öğretecekler yani bu durumda okuldaki java derslerinde sıkıntı çekermiyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: crshr

İkiside C++ dan türemiştir bu yüzden birbirlerine ve C++ a benzerler, ancak C++ gibi derlendikten sonra makine koduna değil IL code ve byte code denilen dile özel bir kod olarak derlenirler. Bunun da birçok olumlu/olumsuz yönleri var, öğrenmeye başlamadan önce araştırmanızı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: _yildirim_

quote:

İkiside C++ dan türemiştir bu yüzden birbirlerine ve C++ a benzerler, ancak C++ gibi derlendikten sonra makine koduna değil IL code ve byte code denilen dile özel bir kod olarak derlenirler. Bunun da birçok olumlu/olumsuz yönleri var, öğrenmeye başlamadan önce araştırmanızı tavsiye ederim.

Bence iki dili aynı anda öğrenmek kafa karıştırıcı olabilir. Java için elbette yararı olur sonuçta çok farklı değiller ama java için de ekstra çalışmalısın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C++ Basit Bir Soru
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _yildirim_

quote:

Bence iki dili aynı anda öğrenmek kafa karıştırıcı olabilir. Java için elbette yararı olur sonuçta çok farklı değiller ama java için de ekstra çalışmalısın.

ne yapalım çalışacağım artık :) bıktım artık derslerden kalmaktan :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.