Şimdi Ara

C++ struct Nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ilk yazdığımı kimse cevaplamadı 2. ye açıyorum başlığı

Arkadaşlar ilk başta muhammed mastar ın sitesinden ve diğer sitelerden c++ öğreniyorum, programın içinde fonksiyon oluşturmayı anladım, yani ilk önce fonksiyonu yazıyoruz ve ana fonksiyon main in içinde de yazdığımız fonksiyonu çağırarak fazladan kod yazma derdinden kurtulyoruz. Struct de ne yapacağımızı hiç anlamadım. Fonksiyon gibi gözüküyor ama fark

Struct'ın adına verdiğin ismi bi değişken adı olarak düşün. Mesela "int" gibi. Daha sonra bu struct'ın adında bi değişken tanımladığında içersinde yazdığın fonksiyonlara, değişkenlere erişebilirsin. Örneğin Struct'ın adı "HesapMakinesi" olsun. Bunun içersine topla(), çıkar(), çarp() gibi fonksiyonları yazabilirsin. Sonrasında bu struct'ın adında bi değişken tanımlayıp bu fonksiyonları kullanabilirsin. Örneğin:

#include <iostream>
    #include <string>

using namespace std;
    struct HesapMakinesi{
    void topla(int x, int y){
    cout << x + y << endl;
    }
    void carp(int x, int y){
    cout << x*y << endl;
    }
    };

int main()
    {
    HesapMakinesi h;
    h.topla(5,6);
    h.carp(5,6);
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lilpackage -- 21 Temmuz 2016; 3:15:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C# Windows Form Yardım
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.