Şimdi Ara

c# string değerini koda çevirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. c# öğrenmeye yeni başlıyorum ve şu anda üzerinde çalıştığım küçük bir form app projem var. Projenin içerisinde 400 tane radio button yer alıyor. Benim bu radio buttonlardan hangisinin işaretli olduğunu bulup ona göre işlem yapmam lazım. Bunun için aklıma bir fikir geldi. Radio buttonlarımın hepsi "radioButton1, radioButton2 radioButton3..." diye artan isimlere sahipler. Eğer ben bir for döngüsünün içinde yeni oluşturduğum bir string değerine bu sondaki sayıları ekleyebilirsem direk olarak radio buttonlarımın isimlerine ulaşmış oluyorum. Sonra da if(radioButton1.Checked==true) diyerek bunun tıklanmış olup olmadığını bulabilirim. Ama sorun şu ki elde ettiğim değer hep string. Uygulamaya bu string değeri sanki düz yazılmış bir kodmuş gibi nasıl okutabilirim?


    Bu konuyla alakalı stackoverflow'da

    böyle bir başlık buldum. Sanırım benim istediğim şeylerle alakalı ama ben tam olarak ne yapmam gerektiğini anlayamadım. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Cevap yazan herkese de şimdiden teşekkür ederim.








  • 400 tane radio buttonu forma koymak mantıklı ve performanslı değil zaten radio butttondaki mantık a b c d bi tane şık işaretlemektir. 400 tane şık hangi işte kullanılacak onun yerine bi combobox koyulur 400 tane seçenek onda olur o seçilir


    https://stackoverflow.com/questions/1797907/which-radio-button-in-the-group-is-checked

  • İstediğim cevap tam olarak bu değildi ama yine de teşekkür ederim. Projede şu anda 400 tane radio buttonu değiştirmem mümkün değil. Bu konu yerine stringi nasıl koda çeviririm ona cevap verebilirseniz benim için daha yararlı olur.

  • C#'ta "execute" veya "exec" diye bir metod var mı? Varsa onu araştır.

  • Kod

    Yığını:
            List<RadioButton> RadioButtonlar = new List<RadioButton>();         private void RadioButtonlariOlustur()         {             for (int i = 0; i < 100; i++)             {                 RadioButtonlar.Add(new RadioButton { Location = new Point(0, 20 * i), Text = $"{i}. buton" });             }             foreach (var rb in RadioButtonlar)             {                 this.Controls.Add(rb);             }         }


    bu şekilde döngüyle oluşturabilirsin. tam olarak nasıl kullanacağına da bağlı, test şıkları şeklinde olacaksa aynı şekilde groupbox listesi de oluşturup belirli kriterlerle o boxlara radioları eklemen lazım. sonrasında zaten döngüyle kontrollerini kolayca yaptırabilirsin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.