Şimdi Ara

C# Size göre Avantajları nelerdir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• java'dan daha hızlı çalışıyor olması ama sadece microsoft işletim sistemlerinde çalışıyor, bu da eksisi.
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz caliskan

java'dan daha hızlı çalışıyor olması ama sadece microsoft işletim sistemlerinde çalışıyor, bu da eksisi.

Aslında düz kod, hiç C++(dll) kullanmayan C#, java kadar yavaş ama en son sürümü bilemem. Belki hızlandırmışlardır en sonuncusunda. Lisansı pahalı olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 11 Mart 2017; 3:13:35 >
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    ben kitabın yalancısıyım :D (kitapta öyle yazıyorrdu ben de buraya bilgi vermek amcıyla yazdım)
  • quote:

ben kitabın yalancısıyım :D (kitapta öyle yazıyorrdu ben de buraya bilgi vermek amcıyla yazdım)

hangi kitap
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

http://www.dr.com.tr/Kitap/Programcilik-Mantigi/Kerem-Koseoglu/Egitim-Basvuru/Bilgisayar/urunno=0000000160095?gclid=Cj0KEQiAuonGBRCaotXoycysvIMBEiQAcxV0nDcxB540H4S0oc0HG6bYq-1_vNDVvRBoh_02Xt7-LyMaAgvN8P8HAQ

2014te basılmış. Aslında 2014 te yazılmış birkaç blog da benzer şeyler söylüyor. Sanırım 2014te bir atılım varmış. :D

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    bir kaç yılda bile neler farkediyor görüyor musun :D
  • quote:

bir kaç yılda bile neler farkediyor görüyor musun :D

İyi optimize edersen ikisi de hızlı olur orası kesin ama ^^
  • Javada tüm metodlar virtual gibi ama C# öyle değil. C# isterse hepsini virtual olarak kullabilir istemezse kullanmayabilir ama java mecburi virtual metod gibi kullanır yani C# daha esnek gibi.
  • quote:

java'dan daha hızlı çalışıyor olması ama sadece microsoft işletim sistemlerinde çalışıyor, bu da eksisi.

bir benchmark koyarsan bunu doğrulayabiliriz. Ayrıca gayette linux üzerinde de çalışıyor eksik veya eski bilgi ile ilerlemeyelim lütfen.

@Tugrul_512bit Lisans pahalı derken? Visual studio nun comunity edition mevcut. Yarım ya da eski bilgi ile ilerleyelim lütfen.

Bir dilin diğerine göre avantajı ne yapmak istediğine göre değişir.

C# in en büyük avantajı türkiyede bol miktarda türkçe kaynağının ve kitabının olması. Lisp çok iyi bir dil diyelim sen yeni başlıyorsun kaynak bulamıyorsan neye yarar.

c# ve javanın birbirleri ile kıyaslanmasının hiç bir mantığı yok. ikisi ile de aynı şeyleri rahatlıklar yaparsın. ikisi ile de aynı oranda iş bulursun. Sadece java linux platformunda daha avantajlı ki bu durum da mono ve .net core ile değişti. java da shared hosting de sıkıntı. yani ben bir web app yaptım bunu suncuya atacağım diyorsan gidip vm alman gerkli nadiren cpanelli plesk li bir hosting bulabilirsin. Bir java ile masaüstü programlama yapın bir ui oluşturun tekrar konulaşım. Tamam günümüzde artık masaüstü app pek üretmek pek popüler değil lakin bariz WPF olsun winforms olsun java swift den çok daha kolay.

10 yıldır c# kodluyorum. Öyle okulda görsel programlama dersi almış hayatta hiç bir projede yapmamış birisi değilim. Herhangi bir dilin herhangi bir dile üstün olduğuna da inanmıyorum.
    Meraklı biriyim diğer dil ve teknoljileri hep bakarım. Bu günlerde boş zamanlarımda ruby ve go lang a bakıyorum.

Ben kendim bir c# programcısı olarak neleri sevdim.
    - Visual studio kullandığım tüm ideler içinde en yetenekli olanı. Bence .net platformunun en iyi yanı araçları.
    - TypeSafety bir dil, Derlenen bir dil bunun avantajlarını hep sevdim. Syntax hatalarını , kötü isimlendirme sebebi ile yanlış değişkeni atadığımda derleme anında hata almayı.
    - Lamda fonksiyonlar bir harika dostum.
    - .net ile kodladığımız ürünler dilden çok hep bir framework. Yani php bir dil evet ancak asp.net daha çok laravel alternatifi gibi. dolayısı ile çoğu şeyi yapmanın bir yöntemi var ki bu çoklu geliştirici ile çalışmada bana kolaylık sağladı.
    - Ben ilk hello world u c ile yazdım. ruby syntaxina halen ısınamadım halbuki daha basit. dolayısı ile C syntaxa yakınlığı c# ın benim için güzel yanı idi.
    - Hızlı uygulama geliştirilebilmesi. Wizardları ,orm araçları, scafollding kısımları gerçekten ürün çıkartmamızı visual studionun da el atması ile kolaylaştırdı.
    - Garbage collector ile low level dillerdeki gibi ram yönetimini siz yapmak zorunda değilsiniz. C hızlı diyen geliştirici sorlarıma o hız için nelerden fedakarlık ettik.
    - Linq To Class (Language integrated query (linq)). bir class sql sorgular gibi extensionlar ile sorgulayabilmek günlük işlerimizi gerçekten kısaltıyor.
    - Öğrenmesi c++ dan c den daha kolay bir dil.
    - Övgüye değer lego gibi identity sistemi.
    - "async/await" ile son derece basit asenktron programlama
    - Open source ve topluluk odaklı.

Bu saydıklarımın coğunu yapan bir çok dil de mevcut.

Siz dil seçmini bırakın suna bakın temel programlama bilginiz nasıl? daha if nedir döngüler nedir sql nedir ne nasıl yapılır, sunucu nedir , derleme nedir, ide nedir. bir bunları halledin. hangi dil ile olursa olsun. bunları halletmiş adam da zaten su mu bu mukafası yaşamaz.

Programlama yapacaksanız öğrenmeniz gereken tek dil İngilizce. o varsa zaten gerisini edinmeniz bir google a bakar. Misal bu konu için adam gitmiş topluluk merkezli ürün yapmış.https://stackshare.io/stackups/c-sharp-vs-java

Herkes linuxda çalışmıyor vs demiş lakin çalıştığını geçtik windows server vs linux kıyasının en en basit halini söyleyim. bir arayüz yardımı ile herşeyi ayarlamak vs vi+commandline. Ayrıca sorun halinde microsofttan ücretini ödediğiniz için paşa paşa destek alırsınız. Ki linuxda destek de ücretsiz değildir bakınız rhel.

Şunu belirtmek isterim. c# seçtiğim için hiç pişman olmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 13 Mart 2017; 11:56:54 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.