Şimdi Ara

C# Sıralama algoritmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Üniversitedeyim ve C# dönem ödevim var.Konusu:
    Sıralama Algoritmlarının (Bubble, heap, quick, bucket, binary tree) parametreli ve animasyonlu gösterimi.
    Ödevin C# sınırları içinde olması gerekiyormuş yani adam flash vs. başka programa izin verse kolayca yapabilirdim ama şimdi nasıl yapıcam bilmiyorum.Ne biliyim şu şekilde bi algoritma kullan listbox kullan vs. tarzı her türlü öneriye açığım.

Öncelik programın yapısı nasıl olacak ? Sıralanacak sayılar random mı gelecek ?

Sıralamayı nasıl bir grafikle göstereceksin ?

Konsol app mi olacak yoksa GUI mi ? bunları açıklarsan daha kolay yardımcı olabiliriz.

örneğin bubblesort yaptığımda 5 sayı için max 5 label satırı her satırda 5 label olucak ve sayıları bu labellerde 1.tur 2.tur diye adım adım bubblesortun ilerleyişini göstericem.Burda şöle bir sorun oluşuyor.baya kod kullanmış oluyorum ve bi algoritmaya bağlı tutmadığım için iyi bir ödev olmamış olucak.C# pek bilmiyorum eğer grafikle gösterim çok kolay diosan yada grafiksiz yapıcaksam daha iyi bi fikir lazım.

Algoritmalar internette hazır hemen hemen her dilde var bunları projene implement etmen çok zor olmayacaktır diye düşünüyorum.

Grafik yapacaksan bir fikir vereyim ,
    1) Rectangle adında bir objec oluşturacaksın
    2) 5 sayı soracaksan 5 tane instance 'ı olacak bu objenin
    3) Herbirinin genişliği ve yüksekliği aynı olacak en başta(sonradan yüksekliği değişecek)
    4) Yüksekliklerini bir sabit sayıya oranlayacaksın. 1'e oranlamanı tavsiye ederim.
    Örneğin girilen sayılar kaçla kaç arasında olacak ona bir karar vermelisin. Diyelim 1 ve 0 arasında .Kullanıcı 0.5 girerse Rectangle'ın boyu bulunduğu pencerenin boyunun yarısı olacak. 0.3 ise yüzde 30 u olacak. Bu şekilde
    5) Bir adet timer'a ihtiyacın olacak bu animasyonu gösterebilmen için.Dilersen butonda koyabilirsin (Next step) diye kullanıcı tıklayarak görür
    6)Bu buton sıralama algoritmasına atanmış olacak her tıkta bir adımı yapılacak algoritmanın.
    7)Algoritma içerisinde normalde sayıları swap() ettiğin yerde rectangle objelerinin yerlerini de swap edeceksin.
    Objelerin yerlerini swap etmek biraz geometri işi. Sanırım sol alt köşe (0,0) kordinat düzleminde.Onun üzerinde swap edeceksin çubuk grafikleri.

Al sana fikir Ne kadar açıklayıcı oldu bilmiyorum ama kafanda birşeyler canlanmıştır. Sen yapmaya başla ben yardımcı olmaya çalışırım

• 2 sene önce javada yapmıştım bende. proje ödevi olarak. c-sharpta biraz daha kolay yaparsın. eğer fikir edinmek istersen bende bu algoritmaların hepsinin java applet animasyonları var. yalnız kaynak kodu yok. onu da decomopiler ile açarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEGHRİ -- 3 Nisan 2012; 18:32:07 >

Orijinalden alıntı: takeiteasy

Grafik gösterim iyi veya kötü demiyorum. Farklı derslerde farklı şekillerde yaptırıyor hocalar. Bize hocamız C++ GDI ile yaptırmıştı çok uğraşmıştım ilk c++ projemdi. C#'ta daha iyiyim.
    Bu gece (Türkiyede sabah) zamanım olursa algoritmalardan birini yazmayı deneyeceğim , sırf c#'ta nasıl yapabiliyorum görmek ve sana yardım etmek için

Algoritmalar internette hazır hemen hemen her dilde var bunları projene implement etmen çok zor olmayacaktır diye düşünüyorum.

Grafik yapacaksan bir fikir vereyim ,
    1) Rectangle adında bir objec oluşturacaksın
    2) 5 sayı soracaksan 5 tane instance 'ı olacak bu objenin
    3) Herbirinin genişliği ve yüksekliği aynı olacak en başta(sonradan yüksekliği değişecek)
    4) Yüksekliklerini bir sabit sayıya oranlayacaksın. 1'e oranlamanı tavsiye ederim.
    Örneğin girilen sayılar kaçla kaç arasında olacak ona bir karar vermelisin. Diyelim 1 ve 0 arasında .Kullanıcı 0.5 girerse Rectangle'ın boyu bulunduğu pencerenin boyunun yarısı olacak. 0.3 ise yüzde 30 u olacak. Bu şekilde
    5) Bir adet timer'a ihtiyacın olacak bu animasyonu gösterebilmen için.Dilersen butonda koyabilirsin (Next step) diye kullanıcı tıklayarak görür
    6)Bu buton sıralama algoritmasına atanmış olacak her tıkta bir adımı yapılacak algoritmanın.
    7)Algoritma içerisinde normalde sayıları swap() ettiğin yerde rectangle objelerinin yerlerini de swap edeceksin.
    Objelerin yerlerini swap etmek biraz geometri işi. Sanırım sol alt köşe (0,0) kordinat düzleminde.Onun üzerinde swap edeceksin çubuk grafikleri.

Al sana fikir Ne kadar açıklayıcı oldu bilmiyorum ama kafanda birşeyler canlanmıştır. Sen yapmaya başla ben yardımcı olmaya çalışırım

dediğin gibi güzel fikir.Rectangle objesini ilk defa senden duydum.derste hoca genelde listboxa int değer atıp diziye fln atıyo.dolayısıyla objeleri bile bilmiyorken akla fikir gelmio.çok teşekkürler. bunu yapmayı denicem.

• quote:

Orijinalden alıntı: SEGHRİ

2 sene önce javada yapmıştım bende. proje ödevi olarak. c-sharpta biraz daha kolay yaparsın. eğer fikir edinmek istersen bende bu algoritmaların hepsinin java applet animasyonları var. yalnız kaynak kodu yok. onu da decomopiler ile açarsın.

aslında harika olur hem farklı fikir olmuş olur hem de kolaylık sağlar bana.
    Daha Fazla Göster
  • grafik kısmı için pictureBox dan çizim yaptırabilirsin bence. Ben olsam öyle yapardım

Orijinalden alıntı: osunwa

quote:

2 sene önce javada yapmıştım bende. proje ödevi olarak. c-sharpta biraz daha kolay yaparsın. eğer fikir edinmek istersen bende bu algoritmaların hepsinin java applet animasyonları var. yalnız kaynak kodu yok. onu da decomopiler ile açarsın.

aslında harika olur hem farklı fikir olmuş olur hem de kolaylık sağlar bana.

buyur, hem applet uygulamalar var. hemde bu algoritmaların kodları var.

https://hotfile.com/dl/151912939/837c350/Veri_Yaplar_ve_Algoritmalar.rar.html

• ek olarak benim java da yaptığım insertion sort uygulaması ve kod açıklamaları bulunan word dosyası.

Orijinalden alıntı: aLiM KaFKeF

grafik kısmı için pictureBox dan çizim yaptırabilirsin bence. Ben olsam öyle yapardım

çizimim baya kötüdür.ama pictureboxı incelerim.çizim için yetenek istemiyorsa uğraşılabilir tabi ama önce şu rectangle işine baksam daha iyi olur sanırım.

ek olarak benim java da yaptığım insertion sort uygulaması ve kod açıklamaları bulunan word dosyası.

çok teşekkür ederim.burdan algoritmasını anlasam işin yarısından fazlası biter

quote:

ek olarak benim java da yaptığım insertion sort uygulaması ve kod açıklamaları bulunan word dosyası.

çok teşekkür ederim.burdan algoritmasını anlasam işin yarısından fazlası biter.

bu arada bu mesajda en sona link eklemişsin galiba ama çıkmamış

quote:

çok teşekkür ederim.burdan algoritmasını anlasam işin yarısından fazlası biter

sanırım unutmuşum

https://hotfile.com/dl/151913497/f129ddd/3-5.rar.html

bu da java kodlarını görebilmen için gerekli decompiler

https://hotfile.com/dl/151928564/7383466/jd-gui.exe.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEGHRİ -- 4 Nisan 2012; 19:32:23 >

• quote:

quote:

grafik kısmı için pictureBox dan çizim yaptırabilirsin bence. Ben olsam öyle yapardım

çizimim baya kötüdür.ama pictureboxı incelerim.çizim için yetenek istemiyorsa uğraşılabilir tabi ama önce şu rectangle işine baksam daha iyi olur sanırım.

elle çizim olmuyacak zaten. DrawRectangle, FillRectangle, DrawString vs. methotlarıyla yapıcaksın

quote:

quote:

elle çizim olmuyacak zaten. DrawRectangle, FillRectangle, DrawString vs. methotlarıyla yapıcaksın

o zaman daha iyi.ona da bi bakarım.teşekkürler

• http://www.uzmantr.net.tc/c++.html arkadaşlar bu siteden örneklere bakabilirsiniz eğer başka sorularınız varsa iletişim bölümünden sorabilirsiniz

Şuanki kodum aşağıdaki kod.Textboxtan 5 sayı çekip listboxa atıyorum.fakat bunları bi sıralamada örneğin bubblesortta kullanabilmem için bu 5 sayıyı diziye çevirmeye çalışıyorum fakat object double çevrilemez uyarısı verio sürekli.bunu aşsam bile sıralama metodunda da object operandlar karşılaştırılamaz uyarısı oluyor.Bunu nasıl çözebilirim?

namespace SıralamaAlgoritmaları
    {
    public partial class Form1 : Form
    {

public Form1()
    {
    InitializeComponent();
    }

private void btnekle_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    try
    {

if (listbox1.Items.Count <= 4)
    {
    double a = Convert.ToDouble(txtekle.Text);
    listbox1.Items.Add(txtekle.Text);
    txtekle.Text = "";
    }
    if (listbox1.Items.Count > 4)
    {
    groupBox1.Enabled = false;
    MessageBox.Show("Algoritmanızı Seçiniz.");
    }
    }
    catch { }
    }

public void diziyecevir(ListBox listbox1)
    {
    double[] diziliste=new double[5];
    for (int i = 0; i < 4; i++)
    {
    diziliste=listbox1.Items;
    }
    }
    private void radiobubble_CheckedChanged(object sender, EventArgs e)
    {

}
    }
    }

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.