merhabalar benim bir otomasyon ödevim var.c sharp görünüm ve sql veri tabanını hallettim.şimdi ikisini birleştirmeye geldi.c shap da ekleme-silme-güncelleme-listeleme işlemlerini yapacağım.aynısını geçen sene access ile yapmıştım ama sql 2008 management stüdyo biraz karışık geldi.access ile kod yazmadan tool box ile bağlantı oluşturup, sadece butonların komutlarını yazıyordum.ama internetten araştırdığım kadarı ile sql de bağlantı kodu yazılıyormuş.bir tane kod buldum ama kendi bilgisayarıma ve veri tabanıma uyarlayamadım.kod aşağıda, şimdi benim ne yapmam lazım???
not:server name:kapadokya\slqexpress
bulduğum kod:
sql connection baglanti = new sqlconnection("server=127.0.0.1;database=kisilistesi;ıntegrated Security=true");
özellikle parantez içi tam olarak ne anlama geliyor?
SQL ile Conncetion bu şekilde oluşturulmaktadır. Yani DataSource : o anda bulunduğu makina da çalışan SQL Servisinin ne olduğu , |DataDirectory| ise ilgili database adi ,Integrated Security ise güvenli otantikasyon için gerekli.
SQL Connction objesini oluşturarak ilgili conncetion String kullanabilirsin. Eğer yapamaz isen PM at yardımcı olayım.
parantezin içi veri tabanın konumunu belirtiyor, eğer konumu farklı bir yerdeyse parantezin içini değiştirmelisin.
Konu açmadan direk problemi buraya yazayım istedim arkadaşlar bilginiz vardır umarım, ben de C# SQL bağlantısını yaptım. aşağıya görüntüyü aldım orda bul-getir butonuna tıkaldığımda veritabanından bilgiyi çekip datagridviewde göstersin istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz ?? Acil yardım bekliyorum arkadaşlar
Görüntü burda arkadaşlar
Arkadaşım ben sana hem bilgiyi bulup getiren hemde isteğe bağlı sildiren programın kodlarını vereyim
{ public Form3() { InitializeComponent(); }
public OleDbConnection bag = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.Oledb.4.0;Data Source=kitaplar.mdb");//burayı kendi veritabanına göre ayarlarsın. public OleDbCommand kmt = new OleDbCommand(); public OleDbDataReader oku; public OleDbDataAdapter adtr = new OleDbDataAdapter(); public DataSet dtst = new DataSet(); public DataTable Vtablo = new DataTable(); public Boolean durum; object silinecek;
public void kayitkontrol() { durum = false; bag.Open(); kmt.Connection = bag; kmt.CommandText = "select KITAPNO from KITAPSATIS"; oku = kmt.ExecuteReader();
while (oku.Read()) { if (textBox1.Text==oku[0].ToString()) { durum = true; } } bag.Close();//Ali Emre TOPLU[AESOFTWARE:)] oku.Dispose(); }
public void kitaplistele() { if (Convert.ToBoolean(bag.State)==false) { bag.Open(); }
adtr = new OleDbDataAdapter("select * from KITAPSATIS order by KITAPNO", bag); adtr.Fill(dtst, "KITAPSATIS"); dataGridView1.DataSource = dtst.Tables["KITAPSATIS"]; adtr.Dispose(); bag.Close(); }