Şimdi Ara

C Programlama Ödev (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
2.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dgkn_akklc76

İlk olarak haddinizi aşmayın!..
    ikincisi daha bunu yapamıyorsan demişsiniz, henüz üni 1.sınıfım. Sizin yaşınız kaç bilmiyorum;
    Fakat belli ki cahil, okumamış birisiniz ki okuyan, kendini geliştirmeye çalışanlara karşı kuyruk acınız, çekememezliğiniz var,
    insanları rencide etmeden düzgünce görüşünüzü belirtebilirsiniz.
    Üçüncüsü düzgünce bir şey sordum yardımcı olacaksan ol olmayacaksan boş yapma, defol!
    1.sınıf olman elinin altında internet olmadığı anlamına gelmiyor araştırabilirsin.4.sınıf olsan da bir şey değişmiyor emin ol.Okul bir şey öğretmiyor.Gayet güzel bir ödev vermiş çok zor da değil.Ben de 3.sınıfım EEE okuyorum.Bu tarz ödevlerin amacı zaten algortima mantığını öğretmektir.Hoca c dersinde ilk derste if else ve toplama çıkarmaları anlatmıştı.Ders çıkışında RSA şifreleme ödevi verdi.Bir sonraki ödev 8 vezir problemi idi.Araştıra araştıra deneye deneye yaptım.Kendini geliştirmeye karşı çalışanlara kuyruk acınız var demişsin de sen kendini geliştirmiyorsun ki bunu yapın parasını vereyim diyorsun.Mühendislik dediğin şey araştırmaktır benzerini biraz farklısını araştıra araştıra bulacaksın uydurmaya çalışacaksın.O hintlilerin ingilizcesiyle cebelleşeceksin.Programlama denen şey algoritmadır zaten.Kafayı yor biraz çözülemeyecek şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asertyu -- 28 Mart 2020; 16:56:58 >

• asertyu kullanıcısına yanıt
    Hocam anlatamadığım şey yarın son gün, zaman yok yani.
    Parayla yaptırmadan kastım da yapabilen biri yapdığını para karşılığında söylemek isterse diye, gerekirse para da veririm demek istedim..
    Çünkü bu dönem benim için çok kritik bu ödevde yüzde 15 etki ediyor.
    Sağ olun tavsiyeleriniz için de..
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Sağol knk matematiksel olarak tekrarlı permütasyonla yapılıyor.

9! / 5! . 4! = 126 yol var
  • dgkn_akklc76 kullanıcısına yanıt
    kodu yazmayayım şimdi ama ne yapacağını anlatayım sana. 5 e 4 lük bir matris yapacaksın.siyah mesela siyah çizginin olduğu matirisin indisine 1,sarıya 2 ,kırmızıya 3 diyeceksin.tekrarlı permutasyona bence ihtiyacın yok çünkü sadece sağa ve aşağı gidebiliyorsun yani geçitiğin yolu tekrar kullanmayacaksın.Brute force ile tüm olasılıkları denetip geçebileceği yolları bulup kaydedebilirsin sonra da ilk değerlerle çarparsın biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asertyu -- 28 Mart 2020; 17:13:38 >
  • Her noktayı birer NODE olarak düşünebilirsin. Yukarıdaki verdiğin şekil gibi. Directed Graph sorusu (Sadece belirli yönde hareket etme izni verildiği için). Her yöne hareket edebileceğin bir yol haritası.
    Bu tür soruların çözümleri için genellikle dijkstra algorithm kullanılır.

İlk başta sana verilen bu haritayı tanımlaman lazım.
    https://www.geeksforgeeks.org/graph-and-its-representations/ Örnek kodlama aşağıdaki gibi

Tanımlamayı yaptıktan sonra
    https://www.geeksforgeeks.org/dijkstras-shortest-path-algorithm-greedy-algo-7/

Dijkstra algoritmasını uygulayarak soruyu çözmen gerekiyor. Gerekli Outputlar sana bunun üzerinden dönmelidir.

• kasap11 K kullanıcısına yanıt
    Yok aga ya olmayacak, yapamadım :/
  • Ben 10bine yaparım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgkn_akklc76

Yok aga ya olmayacak, yapamadım :/
    Bunun zaten kolay olacağını düşünmemelisin. Hangi dile yazacaksan Örnek vereyim C dilinde. O dile hakim olmalısın.
    Dilin gerekliliklerini bilmen gerekiyor. Eğer ki eksik konuların varsa önce onları öğrenmen gerek.
    LinkedList kavramını iyi bilmen gerekiyor. Veriler arasında eleman bulma. Ekleme çıkarma Güncelleme yapma. Bunlar giriş kısımları.
    İstenen kavram yapılarının nasıl LinkedList'e aktarılacağı. Struct yapısının bilinmesi. Dinamik bellek kullanımı. (calloc,malloc vs).
    Pointer kavramı(En önemli kısmı burası.) Para ile yaptıracak birilerini de bulabilirsin. Daha sonra bir şekilde mezun olup iş hayatına girdiğin zaman işşizler kervanına katılman acı bir gerçek olacak. Yazılım işi emek ister. Ufak bir hata için 1 hafta uğraşacaksın belki ama bir daha o hatayı yapmayacaksın.

Sana tavsiyem kullandığın IDE'ye bağlı olarak Debug nasıl yapılır öğrenmen gerek.Çok çok az insan sıfır hatayla kod yazar. Milyonda birdir bu rakamlar.
    Yazdığın kodu anlamak için her şeyi printf ile bastır . While , for , if else vs vs.
    Çabalamadan yazılım konusunda tutunamazsın.

• Keahsonn K kullanıcısına yanıt
    :) ok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kasap11 K kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam tavsiyeleriniz için..

• Şimdi birisi yazmış usta benim de kafama takıldı. Ödevin geç kalmadı değil mi ? Hem senin hemde diğerlerinin emeği sıkıntıya girmesin.

• dgkn_akklc76 kullanıcısına yanıt
    Ayrıca başka bir konuda yardım istersen pm at ve önceki diyalog için tekrardan kusura bakma

• Ludo-Shi L kullanıcısına yanıt
    Yok hocam geç kalmadım ödev teslim tarihi coronodan dolayı ayın 28'i 24:00'a kadar uzatılmıştı. 5 saat kala bi arkadasa ücret karşılığında yaptırabildim :) Estafurullah yanlış bir şey söylediysem sen de kusura bakma, ilgin için teşekkürler :)
  • Bu konuyu şimdi gördüm
    Diğer konuda cevap vermiştim
    https://forum.donanimhaber.com/acill-yardim-arkadaslar-lutfenn--142587634

Aynı soru mu bu ikisi
    Attığım linktekileri ve bu konuya atılanları izlediniz mi, eğer hayırsa direkt çözüm isteyen kod isteyen bir yapıyla yardım bekliyorsunuz
    Burası ödev yaptırma platformu olmadığı için hatalı, fikir alırsınız link veririler, koda başlarsınız takıldığınız kısımları sorarsınız böyle ilerler işlem

Aksi durum ücretli ödev yaptırmak dışında olmaz, olsa bile o da ücretli ödev yaptırmanın ücretsiz versiyonu olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Aynı konu hocam
    Ödevi yaptım sorun kalmadı.

• Hep diyorum şu yazılım bölümüne kurallar gelmeli ve low-quality konular silinip ceza verilmesi lazım. Sonra bölümde niye kalifiye adam kalmadı diye ağlıyorlar.
    Burada şimdiye kadar yapmaya çalıştığın çalışmayı bile koymaya tenezzül etmemişsin, şimdiye kadar neler yaptın uğraştın ne elde ettin onları yazsaydın ondan sonra da elindeki projenin sıkıntılarını eksiklerini de yazsaydın buradaki insanlar sana tepki gösterir miydi yoksa yardımcı mı olurdu?
    Böyle bir konu açıp hiçbir şey yapmadan yardım beklemen saygısızlıktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Sen ne diyorsun kardeşim ya
    Bölümde kalifiye eleman kalmamasıyla bunun şimdi ne alakası var.
    Ne biliyorsun benim hiçbir şey yapmadığımı, illa yardım istemek için proje de eksiklik mi olması lazım?
    Algoritmasını anlamadım, nasıl yapacağımı , ne kullanacağımı anlamadım yardımcı oldu arkadaşlar ben de projemi yaptım işim de halloldu çok şükür, senin gibiler de boş boş eleştirmesiyle kaldı, sizin gibilerin niyeti yardımcı olmak değil sadece eleştirmek, çatacak yer arıyorsunuz.
    Bir de ceza verilmesi gerek diyor ahahah.
    Bakın dalganıza kardeşim, komik olmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgkn_akklc76 -- 29 Mart 2020; 9:14:57 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.