Şimdi Ara

Acill Yardım Arkadaşlar Lütfenn !!!!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • A1 kavşağından hareketine başlayan bir aracın sadece sağa veya aşağı hareket etmesi koşuluyla
    F5 kavşağına ulaşması için katetmesi gereken tüm yolları (kaç şekilde gider?) C/C++ programı yazınız.

Örnek Program Çıktısı (A1 den B3 e gitmek için sorulsaydı) :
    1. yol: A1-A2-A3-B3
    2. yol: A1-A2-B2-B3
    3. Yol: A1-B1-B2-B3

Nasıl yapabilirim bir yol gösterir misiniz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgkn_akklc76 -- 27 Mart 2020; 19:47:54 >

• RRRRRDDDD gibi right down şeklinde başlangıötan bitişe kadar olan gerekli R ve D sayısını hesaplayıp
    Tekrarlı permutasyın yapınca sayısını buluyorsunuz

Bu tekrarlı permutasyındaki her case de yollardannbirisi oluyor

print etmek için aklıma verimli bir yol gelmedi şuan ama google da aratırsanız bulursunuz
    aklıma gelince editlemeye çalışırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    knk graph gösterimi bu şekil de

bir de şey rica edicektim
    a1 den f5 e değilde daha kısa bi şekilde misal a1 den b3'e kod u yapabilirsen gönderir misin burdan?
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Bir de bi arkadas şu şekilde yapmış knk
  • dgkn_akklc76 kullanıcısına yanıt
     soruda number of path i mi soruyor, yoksa path i print et mi diyor, arkadaşın sadece sayısını bulmuş, onun daha kolay yolu
    = (r+d)! / ( r! .d! )
    = C( (R+D) , R )
    r+d nin r li kombinasyonu direkt cevap

Arkadaşının yaptığı yöntem de doğru ama boş yere geziyor,efficiency si düşük
    o yöntem genelde mesela B3 deki nokta yoktur o zaman kullanılır ( çukur vb olur )

mantık şöyle oluyor, table[i][j] = table[i-1][j] + table[i][j-1] gibi bir şey yapıyor ( i j +- tablo oluşturma şekline göre değişir )
    eğer çukura geldiysen oraya 0 diyorsun mesela, o yüzden tablexy = tablexz + 0 oluyor, onun yanındaki bir yere sadece üstten falan ulaşılabilir oluyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=LmBk86YWcwQhttps://www.youtube.com/watch?v=MRiQpA0nSIA
    bu iki video ya bakabilirsin

ödevi notepad de yazmıyorsunuz demi :) vs code gibi editor veya clion, codeblocks gibi ide vb kullansanız daha kolay olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 28 Mart 2020; 13:47:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.