Şimdi Ara

<< C# .net MVC SQL ve MACOS :) >>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Konu klasik aslında. macOS M1 chipsetli bir makinada sorunsuz, windows ortamındaki rahatlığa eşdeğer c# uygulamaları, mvc projeleri geliştirmek ve bunları SQL ile haberleştirmek istiyorum aslında. Sizin en stabil ideniz, uygulamanız nedir? Ne yaptıysam ne ettiysem windows ortamındaki rahatlığı bulamadım. Tavsiyelerinize açığım.




  • zaten windowstaki rahatlığı bulmaman gerekiyor microsoft macosta da aynı rahatlığı verirse kendisi windowsu nasıl satacak haliyle kendi işletim sistemine yontması lazım


    visual studio yerine jetbrainsin uygulamalarını denersin

  • Ben kaç yıldır .Net developerim bununda yanında flutter devim. 94 ten beri windows kullanan biri olarak ( msdos - win3.1 den başladım ) Son 6 yıldır MacOs kullanıyordum intel işlemciler ile hiç bir sorunum yoktu sonra M1 e geçtim hiç farketmedi bile yani yine sorun yok. Zaten .Net6 arm uyumu var. üstelik visual studioda arm uyumlu olması ile birlikte windows tarafındaki o hantallık yok. Windows form gibi kullanılmayan eski teknoloji yok onunda olmaması çok normal adı üstünden WINDOWS form. Fakat artık onada çözüm var flutter dart ile ios - android - macos - windows geliştirebiliyorsun eğer windows form takıntın varsa. Burada aksini iddia eden varsa gelsin 1-1 geliştirerek live olarak görelim nasıl haklı oluyor. Geliştirmede MacOs un verdiği rahatlığı windows asla veremez !!!


    Bu arada windows tarafındaki Visual Studionun MacOs takine göre daha zengin içerik oldugu görüntüsü sizi yanıltmasın 2 side aynı şeyleri yapıyor fakat MacOs kafa karışıklığını kaldırmak mayetinde 5-6 başlık altında toplamış.


    geliştirme ortamları :

    Visual Studio 2022 M1 uyumlu

    Visual Studio Code M1 uyumlu

    Xcode zaten M1 uyumlu

    Bracket Rosetta 2 ile sorunsuz hatta M1 uyumlu gibi çalısıyor performans olarak

    Postman Api test programı M1 uyumlu


    Bunlar dışında Docker M1 uyumlu


    Blender modelleme programı M1 uyumlu

    Autocad 2022 M1 uyumlu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 16 Haziran 2022; 22:30:58 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.