Şimdi Ara

C# LAPTOP SERİ PORT - PARALEL PORT - SİNYAL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar başlıkta kısaca yazdım şimdi uzunca açıklayıp sorumu soracağım.
    Arkdaşlar ben yazılımcıyımda biraz elektroniğe ve donanıma da merakım var ve kendimi bu konuda da geliştirmek istiyorum. Ben daha önce masaüstü bilgisayarımda paralel port ile led yakıp söndürmüştüm, röle kontrol etmiştim hatta dc motor bile bağlayıp çalıştırmıştım ancak bunları laptopta yapamıyorum geçenlerde yaklaşık 30 TL bayılıp internetten bazı dönüştürücü ve kablolar aldım ancak bunlarda bir işe yaramadı ya cihazlar bozuk ya kablolar da sıkıntı var ya da yazdığım programda sıkıntı var veya hepsi bilmiyorum sizden bana bir fikir vermenizi istiyorum resimlerini de aşağı atıyorum zaten ordan bakabilirsiniz.
    Şimdi internetten aldığım ve markasını bilmediğim bir usb to rs232 seri port dönüştürücü var bunun driverını kurdum bilgisayarda aygıt yöneticisinde com3 olarak görünüyor güzel.
    C# ile programını da yazdım kodların da resmini çektim o da aşağıda.
    Kablo bağlantılarını da yaptım ancak hiç bir sinyal alamıyorum yani elektrik yok ama cihazı bilgisayara takınca yeni bir cihaz bulundu diyor ve tanıyor com3 olarak.
    internetten baktım biraz araştırdım da usb to paralel port lpt var dı bunu daha önce denemiştim ve bu çalışmamıştı çünkü bilgisayar bunu lpt olarak görmemişti başka bir arkadaşın önerdiği fikir de usb to rs232 alıp daha buna rs232 to lpt dönüştürücü takarak çözebileceğimi söylemişti ben de öyle yaptım ancak çalışmadı muhtelemen eksik bir şeyler yapıyorum ama ben bulamadım. Belki lpt portunda sıkıntı vardır diyerek onu çıkartıp ledi doğrudan rs232 portuna taktım internette 3. pin veri gönderme 5. pi toprak şeklinde yazıyordu aynı bağlantıları yaptım ama yine yemedi kabloları rastgele port üzerinde farklı kombinasyonlarla taktım gezdirdim yine hiç bir şey yok acaba sorun nedir fotoğraflara bakın daha iyi anlayacaksınız. Ha bu arada belki led de sorun vardır diyere k ucu kesip bir usb kablosuna taktım çalışıyor onu da koyuyorum her şey çalışıyor bir şey daha yanlız bu led doğrudan led değil röle kartına bağlı bir led ama elektrik gelince yanıyor kırmızı led bir de yeşil led var o da röle tetiklenince yanıyor yani aslında düz ledle aynı diyebiliriz asıl niyetim rs232 veya lpt ile röle tetiklekti ancak hiç elektrik gelmeyince daha işin başında takıldım.

• Hocam konudan bağımsız olacak ama, driver yazabiliyor musunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yazılımcı olduğun için avantajlısın zaten 1 günde çözersin işi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: programci42

Yok dostum ya o kadar bilgim yok ne için sormuştunuz veya driver yazılacak donanım neydi.
    Hocam rastgele bi usb taksam, ama driverla bunu windowsa kablosuz adaptör diye tanıtsam :d

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam rastgele bi usb taksam, ama driverla bunu windowsa kablosuz adaptör diye tanıtsam :d

Dostum rastgele usb derken flash disk gibi mi kablosuz adaptor ne amacın ne tam olarak tam anlamadım.

Bunun dışında arduion ve raspberry pi kullan diyen arkadaşlar için şöyle söyleyeyim benim en iyi bildiğim ve kod yazabildiğim sistem windows ve .net dilleri olduğu için pc üzerinden yola çıkmak bana daha kolay ve mantıklı geliyor. Yapacağım işlemlerim arduion ve raspberry pi için çok ağır olacağını düşünmekteyim bu yüzden böyle bir yola başvurdum ben daha önce masaüstü bilgisayarımdaki paralel portuma led bağlayıp onu yazılımsal olarak yakıp söndürmüştüm hatta röle bağlayıp açıp kapattım üstelik paralel port programlaması çok kolay ve tabi pc de depolama, bellek, hız gibi sorunlar yok yani raspberry pi ve arduinoya göre pc de çok daha fazla imkan var pc de her türlü imkan var laptoplarda üzerinde kamera var, wifi modülü var, üzerine windows kurabilirsin C# ile yazdığın programlar çalışır benim tek eksiğim pcden dışarı herhangi bir porttan sinyal çıkışı sağlamak ben usb ile araştırdım ancak Türkçe kaynak hiç yok gibi yabancı kaynaklarda bazı hazır dll kütüphaneler önermişler bunlarda parayla satılıyor.

• Başka bir çözüm bulamazsan ardinoyu bir kere programlayıp dönüştürücü olarak kullanman da mümkün. Bilgisayardaki kodu yine c# ile yazacaksın ama çıkışı arduinodan alacaksın.
  • Doğru sanırım öle yapacağım peki pc ile arduino arasındaki iletişimi nasıl sağlayacağım muhtemelen usb ile olur peki arduino için windows driver var mı ya da usb destekli pic ler için sürücüler var mı yoksa yine başa dönüyoruz usb den kendim veri göndermek durumunda kalırım bunun için de usb programlama konularına bakacağım ve karşıma yine ücretli dll paketleri çıkacak bu yöntem olmayacağı için tekrar paralel porta yönleneceğim bu teknoloji artık geride kaldığı için günümz desteği tekrar raspberry pi ye zıpla pc ile usb den bağla windows için raspberry pi sürücü veya iletişim için gerekli yazılım var mı yok usb programlama konularına tekrar bak bir şey çıkmaz seri porta dön eskidi arduinoya bak pc ile iletişim için usb kullan yazılım desteği yok.......................... bu böyle sürüp gider.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son resimdeki dönüştürücülerden USB - RS-232 dönüştürücüsüne takılı olan RS-232 - paralel Port döüştürücüsü değil. O dönüştürücüsü 9 pin RS-232'den 25 pin RS-232'ye (ya da tam tersi) dönüştürücüdür.

En iyisi bir USB - paralel port dönüştürücüsü almaktır.

9600 bps oranındaki akışta 64 bitlik veri gönderiyorsunuz. Sonra 1 saniye bekliyorsunuz. 1 saniyede 6.7 milisaniye yanıyor LED. Göz bunu göremeyebilir diye düşünüyorum. Veri uzunluğunu arttırarak ve 1 saniye beklemeyi kaldırarak deneyin. Sorun çözülecektir diye düşünüyorum.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.