Şimdi Ara

C++ Kod Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Visual Studio 2022 Ide Üzerinde C++ dili ile alıştırma yaparken böyle bir sorun ile karşılaştım. Amacım en alttaki iki kod satırı ile ve srand(time(0)) ve rand() komutlarını kullanarak 1-10 arasında rastgele bir sayı üretmekti. Fakat izlediğim bir videoda birisi aynısını yapıyor ve hiç hata almıyor. Bana ise ikinci resimdeki gibi uyarı veriyor. Kontrol ettim fakat hata bulamadım. Neden kaynaklı olduğunu bulabilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim. İyi forumlar.

C++ Kod Hatası

C++ Kod Hatası

• Bir not daha ekleyeyim (int) türüne cast etmeden öncede hata alıyordum. Eminim ki sorunun int türüne cast etmem ile bir alakası yok.

niye 0 hocam?

Kodu senin icin degistirip calısan sürümü vermek yerine mevzuyu izah edeyim

time(0) fonksiyonu, time_t tipinde değer döndürür, kulalndığın VS sürümü mutlaka videodakinden daha yenidir, yani senin sürümde, time_t 64 bit integer olabilir. fakat srand() unsigned int 32 bit bekler. 

bu derleme hatasına yol açmaz, yani kod calısır fakat derleyici uyarı verebilir, üst sürümde uyarı cıkıyordur ve derlemeyi kabul etmiyordur ama videodaki sürümde sorunsuz derlenebiliyordur. cünkü yani bu mevzu böyle olsa bile cagrı sırasında truncation olur ve sorun cıkmaz ancak MS bunu üst sürümlerde yasaklamıs olabilir

Videodaki eleman hata almıyorsa VS sürümü 32 bit veya eskidir. ya kodu değiştireceksin, ya hatayı engelleyen bir sey kullanacaksın mesela calısırsa #pragma warning(disable:xxxx xxxx) gibi ya da eski bir VS sürümü yükleyeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Aralık 2025; 10:12:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.