Şimdi Ara

C ile Virüs Yapımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bağlandığım modeme bağlanan bir bilgisayarı algılayıp kendi örneğini o bilgisayara kopyalayan ve kopyaladıktan sonra o bilgisayarda faaliyete geçen bir virüs yapmak istiyorum sizce bu C ile nekadar mümkün ?

• antivirüs var ise ne olacak o bilgisayarda
  • Mümkünse zaten sadece C ile mümkündür.
  • kucuk kullanıcısına yanıt
    C++ bilmek zorunda kalmam değilmi birde assembly ile yapilmiyormu bu ?
    Sadece c ile můmkůndur demişsiniz yani sadece c dili ile bunu yapabilirim değilmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suratsızadam kullanıcısına yanıt
    hocam bu isleri ogrendikce antivuruslerin insan zekasi karşısında bir süs öldüğünü da iyice kavramaktayim

• Harun2525 H kullanıcısına yanıt
    insanların zekası karşında süs olduğunu düşünüyorsanız hocam .

ozaman bir progrm yapın c#'da belli bir tarih verin o tarh geldiğinde kişilerin bilgisayarlarına zarar versin

bu programıda bir yere atın demo diye yada ücretsiz diye verin zararı

yapıcı olmaktansa neden yıkıcı oluyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harun2525

C++ bilmek zorunda kalmam değilmi birde assembly ile yapilmiyormu bu ?
    Sadece c ile mumkundur demişsiniz yani sadece c dili ile bunu yapabilirim değilmi?

Ya yazdığın imkansız o imkansızı yapabilirse C yapabilir anlamadın demek istedim. C nin gücünden bahsediyorum. Yazdığın şey gerçek olabilse public yerde wifi bağlanamazsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kotu niyetli bir seyleri her dil ile programlarsin. Adamin bilgisayarinda antivirus olmasi yanlis soru. Virus yazilirken herkesi etkilesin, antivirus olsun olmasin yaksin kavursun mantigi ile yazilmiyor.
    Ornegin elinde 1 milyon kisinin email adresi var, hepsine viruslu dosyayi gonderirsin; 20 tanesi dosyayi ancak acar. Yarisi zaten okumaz, cogunu mail programlari gostermez bile. Grip virusunun herkesi enfekte edememesi gibi bir olay.
    Viruslerin genelde low level diller ile yazilmasinin sebebi dosya boyutunu dusuk tutmak. Ayni isi yapan Java programi C programinin 10 kati yer kaplar. Aynisini yapan Assembly programi C programinin 10 da biri kadar yer kaplar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    imkansizmi? Ciddi olamazsiniz. imkansiz olacak hicbirsey goremiyorum.

• Amacim icinde windows yuklu bilgisayarlar icin yoksa diger isletim sistemlerine kendini kopyalamasada olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun2525 -- 23 Aralık 2016; 0:09:35 >
  • Virüs her dilde yazılır eskiden Visual Basic ile yazardım, C# ile yazardım...

Ama wifiye baglanınca bulaşması çok zor yapilabilir mi bilmiyorum. onun yerine wifiye oturum açma sayfası ekle oturum açma sayfasına da virısu sertifika diye koy sonra açıklama yaz güvenlik amacı ile sertifika yuklenmeden internete bağlanamazsınız dlye.

En basit yontem bu.
  • Harun2525 H kullanıcısına yanıt
    Ciddi olamaz mıyım ? Bence sen yazdığını bir tekrar oku. Virüs işinden pek anlamam ama güvenlik az çok biliyorum. Networkten data kabul ettiriceksin üstüne onu izinle execute ettiriceksin. Bu yazdığım yapılabilse dediğim gibi public alanda wifi giremez kimse.
    Birkaç ay beliki bir yil sonra gorusuruz ozmn :D
    Ben her modemde ise yarasin demiyorum bazilarinin güvenliği yüksek olabilir zaten public alandaki modemde bu dusunulerek yapilmistir ama o bile imkansiz degil emnin olun :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Kotu niyetli bir seyleri her dil ile programlarsin. Adamin bilgisayarinda antivirus olmasi yanlis soru. Virus yazilirken herkesi etkilesin, antivirus olsun olmasin yaksin kavursun mantigi ile yazilmiyor.
    Ornegin elinde 1 milyon kisinin email adresi var, hepsine viruslu dosyayi gonderirsin; 20 tanesi dosyayi ancak acar. Yarisi zaten okumaz, cogunu mail programlari gostermez bile. Grip virusunun herkesi enfekte edememesi gibi bir olay.
    Viruslerin genelde low level diller ile yazilmasinin sebebi dosya boyutunu dusuk tutmak. Ayni isi yapan Java programi C programinin 10 kati yer kaplar. Aynisini yapan Assembly programi C programinin 10 da biri kadar yer kaplar.

Bende zamanında uğraşmıştım bu işlerle fakat sadece öğrenme amaçlı, bilebildiğim kadar anlatmaya çalışayım :

---

Dil ne kadar low level olursa boyutu o kadar artar. Örnek olarak GCC derleyicisi kodu "machine code" 'a dönüştürürken, Java derleyicisi onu "byte code" 'a dönüştüştürüyor. Mesela C# Roslyn ile derlenmiş bir .exe CLR tarafından çağrılır, ve JIT ile IL kod'a dönüşüyor. Yani C# ile 1KB lik .exe C ile 20KB olabilir.

Diğer bir doğru olmayan bilgi ise virüslerin low ile yazılmasının nedeni. Nekadar low olursa o kadar çok zarar verir. C# tarafından erişilemeyen kısımlar bir C içinde yazılmış Asm kod tarafından erişilebilir ve daha efektif çalışır.

---

Bir virüsün C veya C++ ile yapılmasının sebebi ise erişim, boyut, vs. değil. Bir kişinin PC'de .NET Framework olmayabilir, Java SDK olmayabilir, ama C++ ile yazılırsa o kod çalışır, eksta kütüphane gerekmez. Bu yüzden C seviyesi diller tercih edilir genelde fakat bu demek değildir ki .NET veya Java ile yazılmaz. Yazılır fakat bu şuna benzer ; "Bir yemeği mutfak yerine, yatak odasında yapmak."

---

Modem üzerinden bulaşma konusu ise başka birşey zaten. Öncelikle aynı modeme bağlı olmalıdırlar, modemin güvenlik duvarı bunu algılamaması gerekir. Aynı şekilde bir IS programı modem gateway'dan gelen yabancı paketleri çok kolay bir şekilde Firewall ile blok atabilir ve virüs yayılamaz. Ya da modem'e TTSL PAP gibi güvenlik sistemleri kurulmuşsa zaten yayılamaz. Yeni modemler bu konuda çok iyidirler. Fakat normal bir ev kullanıcısı, PC'de IS progrmaı olmayan, normal seviye bir modem ile bunun gerçekleşme olasılı en az %20 olasılıkla data alabilirsiniz. PHP üzerinden post alabilirsiniz, şifrelerini görebilirsiniz vs. Fakat bu zamanda işin içine Firewall giriyor, auto-execute gibi bir sistemde olması gerek. Yani çok zor ve profesyonel gibi. Tamam, bu İMKANSIZ - 1. Geçin bunu. :D

Yeni nesil virüs yazanlarda bunları çok iyi biliyor, bu yüzden virüs olmayan virüsler, reklam virüsleri yapıyorlar, kendi kendine program kurma, reklam gösterme vb. Fakat reklam verenler bunları pek sevmezler bu yüzden bu da yattı.

Keylogger ve RAT, işte olay burada kopuyor. Şüphelendiğin an format sebebi.

Daha fazla detay bilmiyorum, belki farklı şekilde yapan vardır. Benim önerim ise virüs yapacağınıza, bunun güvenliğini sağlamak daha iyi olur gibi. :D

Kolay gelsin.

• Dentrax D kullanıcısına yanıt
    Hocam elinize akliniza sağlık usenmeden yazmissiniz. Çok teşekkür ederim bu bilgiler çok işime yarayacak.

• Dentrax D kullanıcısına yanıt
    Hocan keylogger ve RAT demişsiniz biraz acabilirmisiniz ? Birde nezaman virus lafi duysam yaninda ASM programlama dili eksik olmuyor şimdi ben c ve python biliyorum. C ile assembly olmadan iyi bir virus yazabilirim demi :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Harun2525

Hocan keylogger ve RAT demişsiniz biraz acabilirmisiniz ? Birde nezaman virus lafi duysam yaninda ASM programlama dili eksik olmuyor şimdi ben c ve python biliyorum. C ile assembly olmadan iyi bir virus yazabilirim demi :D

Biraz araştırırsan bulabilirsin. (: Ne olduğunu yazmak uzun sürer gibi. ASM ve C kullanarak donanım seviyesine kadar inebilirsin. Diğer diller ile bu mümkün değil. Bütün diller ile virüs yazabilirsin ama dilin level'i arttıkça virüsün zararı düşer. C içinde de ASM kod yazabilirsin. Fakat öğrenmek için o kadar derine inme bence şimdilik. C/C++ ile devam edebilirsin. Yada .NET dilleri tercih edebilirsin.
  • Yine hacker konusu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.