c++ görüyorum ama hiç bir şey anlamıyorum bana yardım edebilecekler lütfen bi şekilde bana yazın.. nasıl başlamalıyım c++ a bilmiyorum.elimde bi kaç kaynak var ama pek işe yaramıyorlar... şöyle sağlam bi kaynak önerebiliirseniz sevinirm..
quote:
Orjinalden alıntı: m.vural
c++ görüyorum ama hiç bir şey anlamıyorum bana yardım edebilecekler lütfen bi şekilde bana yazın.. nasıl başlamalıyım c++ a bilmiyorum.elimde bi kaç kaynak var ama pek işe yaramıyorlar... şöyle sağlam bi kaynak önerebiliirseniz sevinirm..
arkadaşım bir şeyi oğrenmek istiyosan biraz gayret edip çalışmalısın. üşenirsen hiç bir şey öğrenemezsin. bu konuda bolbol yazı yazıldı, çizildi. örnek kitaplar, dökümanlar verildi. eğer arama yapsaydın hepsine ulaşa bilirdin. hazıra konmak kolay olabilir, ama yeterli olmaya bilir. eğer bu dediklerimi yapıp bir şeyler sörmak istersen. ben buradayıp. cevaplarım
bence ilk önce algoritma'yı iyice öğrenerek başlamalısın. böylelikle sorunlar ve yanıtları konusunda büyük bilgi sahibi olursun. sorulara nasıl yaklaşman gerektiğini anlarsın
once c ogrenmek ise yarar. Daha sonra herseye adimla basla en bastan. Hocalarini git sikistir anlamiyorum anlat diye. Ve tabiki ii konsantre olup cok calisma!!!
quote:
Orjinalden alıntı: Markandeya
once c ogrenmek ise yarar. Daha sonra herseye adimla basla en bastan. Hocalarini git sikistir anlamiyorum anlat diye. Ve tabiki ii konsantre olup cok calisma!!!
c++ tan önce c öğrenmenin (yenisiniz ve c den başlıyorsunuz, yoksa onceden bilinen c tabiki + dır) hiç bir anlamı yok. Daha kolay olan C++ oalya girmek en güzeli. Bundan öncede eğer okulunda varsa seçmeli ders olarak Data Structures and Algorıthms dersi senin için çok yararlı olur. (normalde müh. fak. öğrencilerine C++ tan sonra veriliyor. neden bilmiyorum ama çok saçma)
bence saçma değil olayın işleyişini, fonksiyonları, algoritmayı vs. c de öğreniyorsun. Sonra c++'ı öğrenmek çocuk oyuncağı
quote:
Orjinalden alıntı: electronics
bence saçma değil olayın işleyişini, fonksiyonları, algoritmayı vs. c de öğreniyorsun. Sonra c++'ı öğrenmek çocuk oyuncağı
parmağını göstereceğine yazdıklarımı oku. ne demişim önce Algoritma öğrenmek şart..! Ama bunun için C e gerek yok..! C de yazabileceğin bütün algoritmaları C++ tada yazabilirsin. Hazır fonksiyonlar C++ ta fazla ama yeni başlayanlar zaten bunları kullanmıyor kendileri yazıyorlar. bu durumda hala neden C ye gerek olduğunu anlamadım. Lütfen okumadan parmağını gösterme, önce bir oku..!
1)Problem en detayına kadar incelenir.Veriler,girdiler belirlenir. 2)Olası çözüm yolları bulunur. 3)Bu çözüm yolları pratiğe dökülür, yani formülasyon yapılır. 4)Programlama dilinde bu formüller işlenir.Daha doğrusu programlama dilinde formülasyon yapılır. 5)Hata yapılması durumunda döngü devreye sokulur. Kontrol kısmı hazırlanır. İlk 5 adım kağıt üzerinde hazır olduğunda altıncı adıma geçilir.
6)Program yazmaya başlanır.
Bu en basit ve en kısa başlangıç metodudur.
quote:
Orjinalden alıntı: Somebodysomeone
parmağını göstereceğine yazdıklarımı oku. ne demişim önce Algoritma öğrenmek şart..! Ama bunun için C e gerek yok..! C de yazabileceğin bütün algoritmaları C++ tada yazabilirsin. Hazır fonksiyonlar C++ ta fazla ama yeni başlayanlar zaten bunları kullanmıyor kendileri yazıyorlar. bu durumda hala neden C ye gerek olduğunu anlamadım. Lütfen okumadan parmağını gösterme, önce bir oku..!
hocam iyi güzel yazmışında neden C'ye ihtiyaç var kısmı pek olmamış hatta hiç olmamış. lütfen C++'ı C'ye rakip veya alternatif görmeyin. c functional+imperative bir dildir C++ ise object oriented bir dildir. kategoriler farklıyken nasıl karşılaştırma yapabiliriz ki. Algoritma zaten çoook ayrı bişey. Ama algoritma öğren demek ne demek onu hakkaten anlamadım. Bence algoritma hakkında öğrenilecek tek şey var o da tanımı :)
quote:
Orjinalden alıntı: nneverr
quote:
Orjinalden alıntı: Somebodysomeone
hocam iyi güzel yazmışında neden C'ye ihtiyaç var kısmı pek olmamış hatta hiç olmamış. lütfen C++'ı C'ye rakip veya alternatif görmeyin. c functional+imperative bir dildir C++ ise object oriented bir dildir. kategoriler farklıyken nasıl karşılaştırma yapabiliriz ki. Algoritma zaten çoook ayrı bişey. Ama algoritma öğren demek ne demek onu hakkaten anlamadım. Bence algoritma hakkında öğrenilecek tek şey var o da tanımı :)
algoritma öğrenmek demek bir evi inşa etmeden önce kafanda projesini hazırlamak demek, analitik düşünmek demek, en az sistem kaynağını kullanarak en iyi programı yazmak demek.. yazmak istediğin programı kodlara dokmeden once kendine bir yol belirlemen demek... yeterince anlaşılmıştır umarım. demek istedigim buydu, programlamaya ilk başlayanlar hemen kod yazmaya başlamamalı demek istemiştim.
c # farki ne c ++ la ?
quote:
Orjinalden alıntı: ridvan2004
c # farki ne c ++ la ?
C++'ı C'den ayıran ve C++'ın nesne yönelimli bir dil olmasına da olanak sağlayan en temel özellik classlardır. Classlar sayesinde yeni veri türleri yaratılabilir veya varolan türlerden yenileri türetilebilir. Ayrıca polimorfizm sayesinde bir sınıf tanımıyla yazılmış kod, o sınıf türünden türetilmiş yeni sınıflarla da çalışabilir.
Aralarındaki en belirgin fark budur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme