Şimdi Ara

C# Dosya Upload

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bir proje üzerinde çalışyorum projemin bir yerinde sunucuya dosya atma işlemi gerekti internetten gerekli c# kodlarını buldum çalıştı hatta hata vermedi ancak işlem başarılı demesine rağmen sunucuya baktığımda dosyayı göremiyorum kodlar resimde gördüğünüz gibidir bir fikri olan var mı?

C# Dosya Upload

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programci42 -- 29 Ocak 2018; 17:10:30 >

• Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    Linkteki kodu FTP sunucuma karşı denedim ancak

quote:

Upload File Complete, status 221-Goodbye. You uploaded 0 and downloaded 0 kbytes.

221 Logout.

dedi ve dosyayı yüklemedi.

FtpWebRequest request = (FtpWebRequest)WebRequest.Create("ftp://my-ftp.com/Users/muzaffer/text.txt");

kısmında alt klasörü deneme amaçlı deiştirince örneğin muzafferi muzaKKer yapınca muzaKKer yolu bulunamadı hatası verio, yani doğru yola kadar gidiyor ancak text.txt dosyasını upload edemiyor. Sebebi ne olabilir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kodu test etmedim ama güvenlik duvarı vb programlardan olabilir varsa kapatıp bakarsınız
    Güvenlik duvarı ile ilg değil, cunku kullanıcı adı şifreyi bozdum, giriş yapamadı, düzelttim giriş yaptı. Yani firewall geçiş izni verio, FTP sunucumdaki tüm klasörlere erişebiliyor C# uygulaması, sadece dosyayı koyamıyor :|https://www.codeproject.com/Tips/443588/Simple-Csharp-FTP-Class 'daki kodu denedim (sadeleştirerek, sadece upload kısmını kullandım) onda FTP kök dizinine test.txt dosyasını koymayı başardım fakat kök dizin alt klasörlerine koymayı başaramadı.

• https://stackoverflow.com/questions/35921205/does-an-ftpclient-need-specific-permissions-to-create-folders-in-the-ftp-server

yetki sorunu olabilir mi burda klasör oluşturmada yetkilerin olmasından bahsetmiş ve haberleşmenin pasif olması gerekli yazmış
    sorunun kaynağı klasör yetkileri de olamaz cunku aynı FTP sunucuya 19 satırlık bir Perl kodu ile daha ilk çalıştırmada dosya koydum.

C# Dosya Upload

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Office 2003 Dosya Upload Yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende test ortamı yok ama cep telefonundaki dosya yöneticisinde ftp sunucusunu açıp oraya bağlanmayı denedim orda klasör oluşturmaya baktım aşağıdaki kodla klasör oluşturdum dosya atmaya da bakarım

using System;
    using System.Net;
    using System.Windows.Forms;
    using System.Net.Security;
    namespace xzxz
    {

public partial class MainForm : Form
    {
    public static bool AcceptAllCertifications(object sender, System.Security.Cryptography.X509Certificates.X509Certificate certification, System.Security.Cryptography.X509Certificates.X509Chain chain, SslPolicyErrors sslPolicyErrors)
    {
    return true;
    }
    public static string MakeDirectory()
    {
    try
    {
    Uri ftpUri = new Uri(@"ftp://192.168.1.62:2121/TestFolder/Test");
    FtpWebRequest request = (FtpWebRequest)WebRequest.Create(ftpUri);
    request.Credentials = new NetworkCredential("ad", "şifre");
    request.Timeout = -1;
    request.UsePassive = true;
    request.UseBinary = true;
    request.KeepAlive = false;
    ServicePointManager.ServerCertificateValidationCallback = AcceptAllCertifications;
    request.Method = WebRequestMethods.Ftp.MakeDirectory;
    using (var response = (FtpWebResponse)request.GetResponse())
    {
    return ftpUri.ToString();
    }
    }
    catch (Exception ex)
    {
    throw ex;
    }
    }

public MainForm()
    {

InitializeComponent();
    MakeDirectory();

}
    }
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 29 Ocak 2018; 22:34:51 >

• Tamam arkadaşlar sorunu çözdüm kısaca anlatayım.
    1 - Sunucunun 21 numaralı ftp portu hem gelen hem giden olarak açık olmalı.
    2 - Sunucu tabi bir modem ya da routera bağlıdır aynı şekilde modeminizin arayüzüne girip yine bu portlara gelen giden şeklinde erişim izni veriyorsunuz.
    3 - kodlar doğru çalışıyor ancak yolunu doğru yazmalısınız yani sadece ip yazarsanız sunucunuzun root kök dizinine dosyaları atıyor /public_html/ yazarsanız http erişim klasörüne atıyor.
    4 - Ftp kullanıcı adı ve şifrenizin doğruluğunu kontrol edin ve bir ftp kullanıcısı olduğunu doğrulayın.
    5 - dosya boyutu 1 gb tan büyükse stream nesnesi olduğu için hata verir çok büyük dosyaları işleyemez onun yerine dosyayı parça parça gönderiniz ya da dosyayı partlara bölüp gönderin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.