Şimdi Ara

C# Dönem Ödevi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Lise 2 öğrencisiyim.. Programlama Temelleri dersinde dönem ödevi aldım fakat çok değişik bi ödev yani aradım bulamadım kaynakça bulmam için yardımcı olmanızı istiyorum..

C# a ait 30 Farklı değişken ve hepsiyle 1 örnek.. 30 Farklı değişkeni nerden bulabilirim kitap internet sitesi herhangi birşey söylerseniz hemen alacağım yapacağım..

Biriniz yardımcı olsun ne olur arkadaşlar dersi geçmem lazım :)

• Merhaba,

Ödev tam olarak nedir, sizden ne isteniyor?

http://social.msdn.microsoft.com/Forums/tr-TR/csharptr/thread/379a88e0-ebd5-4666-9b73-e16f77698a38 burası yardımcı olur :)

Eğer ödevin buysa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

neden ki ? oğrenci tipinde bir class yazarsın oğrenci türünde değişken olur. oğretmen türünde class yazarsın oğretmen türünde değişken olur bu böyle sonsuza dek gider

bu cevaba aynen katılıyorum, fakat lise öğrencisine OOP ve nesnelerle ilgili birşeyler göstermediklerini düşünüyorum. 30 farklı değişken olsa olsa isim olarak 30 farklı değişkene değer atama ve işlem yapmayla ilgilidir.

Hobbies: Snowboard, Wakeboard, Bisiklet, Yüzme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KPSS ve A sınıfı memurluk
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrueBlack

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

neden ki ? oğrenci tipinde bir class yazarsın oğrenci türünde değişken olur. oğretmen türünde class yazarsın oğretmen türünde değişken olur bu böyle sonsuza dek gider

bu cevaba aynen katılıyorum, fakat lise öğrencisine OOP ve nesnelerle ilgili birşeyler göstermediklerini düşünüyorum. 30 farklı değişken olsa olsa isim olarak 30 farklı değişkene değer atama ve işlem yapmayla ilgilidir.

oyleyse mesela string bir değişken iken string arrayı, string listi, string enum vs gibi değişken tipleriyle sayının gene çok rahat 30 u geçeceğini düşünmekteyim.

Orijinalden alıntı: furqan44

bu güzel bi link ama burda 30 farklı değişkenden bahsetmemekte :/

Hangi Bitirdin en O Seti ??
    Değişkenlerin Olduğu Videoyu Bi İncele Önce İstersen Ondan Sonra Yok Dersin.

Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

quote:

Birkaç mesaja cevap vermek istiyorum kusura bakmayınız..

Konuyu açan arkadaşla iletişim kurdum.. O söyledi.. Birkaç şey var..

Bizim okulumuzda bugüne kadar int , string değişkenleri gösterildi başka birşey yok.. Hocama sordum hocam 30tane değişken nerden bulabilirim diye dediği tek şey internette herşey var ara bull.. Arıyorum 30 değişken diye sizde arayın ufacık bir bilgi çıkmayacaktır..

Hocamın verdiği kağıtta: C# da 30 Farklı değişken ve hepsiyle farklı bir örnek.. Slayt , Cd ve dosya şeklinde istiyor..

Yani şimdi hocamın yaptığı şeye anlam veremedim zor bi ödev verdi yapmak için zaman harcıyorum kesinlikle uğraşıyorum ama işde olmuyor yok yani bulamadım henüz.. son cevaplara bakmadım önerilere şmdi haksızlık yapmak istemiyorum ama bakalım altından kalkabilcek miyim.. Eğer kalkamazsamda hocanın dediğine göre yazılılar 100de olsa Sözlüler ve TPU ve projeler sıfır olcakmış sorumsuzluk yaptığım için..

Yardımcı olmak isteyen iyi niyetli olan tüm insanlara minnettarım umarım anlarlar benii.. Teşekkürler Allaha Emanet Olun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

quote:

Birkaç mesaja cevap vermek istiyorum kusura bakmayınız..

Konuyu açan arkadaşla iletişim kurdum.. O söyledi.. Birkaç şey var..

Bizim okulumuzda bugüne kadar int , string değişkenleri gösterildi başka birşey yok.. Hocama sordum hocam 30tane değişken nerden bulabilirim diye dediği tek şey internette herşey var ara bull.. Arıyorum 30 değişken diye sizde arayın ufacık bir bilgi çıkmayacaktır..

Hocamın verdiği kağıtta: C# da 30 Farklı değişken ve hepsiyle farklı bir örnek.. Slayt , Cd ve dosya şeklinde istiyor..

Yani şimdi hocamın yaptığı şeye anlam veremedim zor bi ödev verdi yapmak için zaman harcıyorum kesinlikle uğraşıyorum ama işde olmuyor yok yani bulamadım henüz.. son cevaplara bakmadım önerilere şmdi haksızlık yapmak istemiyorum ama bakalım altından kalkabilcek miyim.. Eğer kalkamazsamda hocanın dediğine göre yazılılar 100de olsa Sözlüler ve TPU ve projeler sıfır olcakmış sorumsuzluk yaptığım için..

Yardımcı olmak isteyen iyi niyetli olan tüm insanlara minnettarım umarım anlarlar benii.. Teşekkürler Allaha Emanet Olun.

Konuyu Açan Arkadaşlar İletişim Kurdum O Söyledi Derken ?

Konuyu Sen Açmadın mı Zaten

• Değişken türleri olarak her türlü şeyi kullanabilirsin dur biraz yazıyım;
    1-int
    2-string
    3-char
    4-long
    5-float
    6-double
    7-bool
    8-short
    9-byte
    10-Form
    11-TextBox
    12-Label
    13-WebBrowser
    14-Button
    15-Panel
    16-GroupBox
    17-CheckBox
    18-RadioButton
    19-PictureBox
    20-ScrollBar
    21-ListBox
    22-ComboBox
    23-TabControl
    24-Timer
    25-Random
    burdan sonrayı işte toolboxdaki nesnelere bak aklıma gelmiyo VS da yok yanımda.

Orijinalden alıntı: welrocken

Değişken türleri olarak her türlü şeyi kullanabilirsin dur biraz yazıyım;
    1-int
    2-string
    3-char
    4-long
    5-float
    6-double
    7-bool
    8-short
    9-byte
    10-Form
    11-TextBox
    12-Label
    13-WebBrowser
    14-Button
    15-Panel
    16-GroupBox
    17-CheckBox
    18-RadioButton
    19-PictureBox
    20-ScrollBar
    21-ListBox
    22-ComboBox
    23-TabControl
    24-Timer
    25-Random

mükemmelsin hocam ya.. 25tane bile yeter.. şmdi bunların nerde kullanıldığını ve 1er tane örnek bulabilceğim biyer söyleyebilir misin.. bi link bişe falan ?

quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

Değişken türleri olarak her türlü şeyi kullanabilirsin dur biraz yazıyım;
    1-int
    2-string
    3-char
    4-long
    5-float
    6-double
    7-bool
    8-short
    9-byte
    10-Form
    11-TextBox
    12-Label
    13-WebBrowser
    14-Button
    15-Panel
    16-GroupBox
    17-CheckBox
    18-RadioButton
    19-PictureBox
    20-ScrollBar
    21-ListBox
    22-ComboBox
    23-TabControl
    24-Timer
    25-Random

mükemmelsin hocam ya.. 25tane bile yeter.. şmdi bunların nerde kullanıldığını ve 1er tane örnek bulabilceğim biyer söyleyebilir misin.. bi link bişe falan ?

webteders.com'da 10 15 tanesi vardır, bunun gibi görsel ders sitelerinden bulabilirsin + google'a Form sample yazarsan yine çıkar veya "C# Form Örnek".

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.